viktorka_od splavu nerada ti kazim spravedlive rozhorceni, ale jsou to slova samotne prof. Langrove, velke odbornice na parazity...sice z CZU ale i tak bych ji to verila :D
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Karja no s tim vetrisolem netusim, ale je otazka jak ho to zneskodni, podle me smrt ucinkuje na vsechny zivocichy stejne, takze asi vrhne i tak... ti nedelali test na boreliozu v tehotenstvi? Me jo.
rasaNori Ja nevim vubec. Spis me to zaujalo s tim prenosem, ani ne tak blitim,ten vetrisol stejne nepouzivam a radsi to rychle jemne vyndam. Ale ten prenos po x hodinach, to je zajimavy, protoze jak rikam, ja jako decko ci teenager mela klistat dost a dlouho pristych atb pri podezreni na boreliozu jsem mela jen dvakrat .
Karja hele fakt netusim, prodavam jak jsem koupila;)
rasaNori ze je szu v prdeli jsem vedela. ale ze az tak?![]()
viktorka_od splavu Ja bych pani profesorku uplne tak nezatracovala, kdo by to mel vedet nez ona. Ze mohlo dojit k nejakymu nepochopeni nebo komunikacnimu sumu je samozrejme mozny. Ale to s tim zvracenim je jasny, tomu se musi predejit.
Karja no, uz jsem ji nasla, je z hnojarny, neni mikrobiolozka. je to nesmysl a pokud bys o tom chtela neco vedet tak doporucuju napr ten szu, nrl pro boreliozu, bohuzel teda momentalne v totalnim upadku. ale hulinska o nich vedela vsechno.
viktorka_od splavu Hihi, hele radsi budu predchazet chytani tech potvor. Vis jak to tady chodi, jakmile se o necem mele, hned to cloveka potka taky.
Karja A je tu niekto kto kliešte nerieši? Ako ja sa od poslednej debaty v inom vlákne pravidelne kontrolujem a nič. Tak buď zle pozerám alebo na mňa fakt nelezú. Na mňa ani komáre príliš nesadajú čo som rada. Naposledy som sa natrela repelentom tak v 16ich?
(pardon, nemala to byť reakcia na teba)
Garfie k vycisteni pozemku se v usa prodavaji trubky plneny vatou napustenou permethrinem. da se to vyrobit normalne doma.
paktofonika u nas treba jedno dite od brezna totalne dostipany od komaru. furt, pres noc, doma. ostatni nic. jednoho komara jsme v loznici zaplacli ale nestipnul nikoho jinyho. doted. vubec. zahada:-)
Karja no, uz jsem ji nasla, je z hnojarny, neni mikrobiolozka.
jako takhle sepsout zrovna tuhle zenskou, jako by imho jen mikrobiolog moh neco vedet o borelioze...
rasaNori ja doufam ze to je informacni sum, jak pise Karja.
viktorka_od splavu Aha, no ja len že či to nepodceňujem a nemala by som si kúpiť lupu alebo čo aj keď s okuliarmi vidím dobre ale ako sa každý sťažuje na kliešte a ja nič. ![]()
viktorka_od splavu O ta ošetření pozemku jsem se jednu dobu docela zajímala, ale to bys bohužel nesměla mít žádné sousedy :-) nebo se domluvit nějak velkoplošně, což asi nehrozí. Perhmetrin je jedovatý pro kočky, nevíc jak jsem pochopila, aplikace spočívá v tom, že tu vatu využívají myši ke stavbě hnízda, takže hubí klíšťata na myších, ale myší tady moc nemáme :-(
paktofonika Mala som v zivote dvakrat kliesta, oba pocas tehotenstva, komare a spol. si ma moc nevsimaju. Podla mna im niekto "vonua" a iny nie.
paktofonika Tak bud rada, ze jsi rada,nekdo jim fakt nevoni. To jim asi ani nezacnes;-).
Garfie A nejde treba osazet nejakyma kytkama ci bylinama, co je odpuzuji?
Karja klíšťata na tu zahradu po svých nedojdou. donesou je tam hlodavci nebo jiná drobná zvířata - veverky, kuny, kočky... no a plošný postřik vzhledem k životnímu prostředí nepřipadá v úvahu.
a zde trocha statistiky zajímavé pro brňáky (podobné aktivity se provozují i v praze aj) https://www.muni.cz/vyzkum/publikace/991579
komu se číst nechce zkopíruju jen větu "Průměrný počet klíšťat za jednu hodinu sběru byl 20,6, z nichž 8,3% bylo nakaženo spirochétami."
jinak kdyby někdo pochyboval, vedoucí práce znám osobně, touhle problematikou se zabývá dlouhodobě.
viktorka_od splavu viktorka_od splavu To nejde stahnout cele, ze? Skoda skoda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.