Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:10

Potrefenáhusa funguje to jen krátce a nebo jen v tvojí přítomnosti, podle mě. Obojí mi přijde na nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:13

dzizisketa já měla za to, že v postýlce trávili čas spíš naši rodiče než naše generace. Alespoň naši ani ohrádku neměli a ani tchýně o něčem takovém jako je bdělý pobyt v postýlce nikdy nemluvila. To slýchám jen od babičky.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:15

Potrefenáhusa to funguje porad, pokud jinak s ditetem normálne komunikuješ a vysvětlujes.pak ti obcasny příkaz normálně projde, protože dítě věří, že to s ním většinové myslíš dobře. 

Když to řeknu jinak: když mám čas, jsme v bezpečí, normálně vysvětluji a diskutuji. Když jsme někde na ferate/ na lanovce, očekávám, že bez dlouhych reci udělaji, co řeknu. 

Jinak to záleží taky od dítěte. Na starší to vysvetlovani platilo od mimina, ta vždy spolupracovala lépe, když dostala vysvětlení. Mladší te má v podstate na háku, vysvětlovat muzes do aleluje. Občas musím zadupat, protože ty diskuze vedou třeba k pláči ( jejímu - to takhle dítěti úplně normalne vysvětlujes proč a jak má udělat referát do skoly, snažíš se domluvit vhodný čas, kdo mu pomuze a tak a ono začne prevetivne brecet). Zajímavé, že když použiji autoritu, jde a udělá to.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:16
Reakce na Evaeva:

dzizisketa já měla za to, že v postýlce trávili čas spíš naši rodiče než naše generace. Alespoň naši ani ohrádku neměli a ani tchýně o něčem takovém jako je bdělý pobyt v postýlce nikdy nemluvila. To slýchám jen od babičky.

​No, i my tady jsme z různých generací

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:18

continuity jj přesně

Pinot Noir já znám ještě horší variantu - lidi ze kterých to "nevyhřezne" ani v té pubertě, zato si to nesou až do dospělosti. 

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:23

viktorka_od splavu no, pravda.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:24

Ja teda nevím, z mladší ta puberta vyhrezava už odmala a teda netěším se na to vůbec.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:29

continuity jasne, ale to není pro mě autoritářská výchova 

Online Tabea
8157 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:31
Reakce na Karja:

. I se me tuhle tata ptal, jak to udelaME s detma (jako ja a muj tata), az sambo nebude v noci doma:-D. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:34

Evaeva muj bracha, rocnik 1999, travil dost casu v denni postylce v kuchyni. Mama doted vzpomina, jak krasne se tema ruckama pritahl do stoje a koukal z okna. Moje dite se placa na koberci a zatim ji ten pohyb po zemi staci. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:37

continuity dost možná ani nepoznáš změnu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:37

Zuzuli to mi třeba přijde zajímavé, já jsem ročník 89 a normálně jsem se plazila po bytě:) Jasné, že to má/měl každý jinak.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:37

Potrefenáhusa no když ona ta výchova není jedna. jsou prostě různé výchovné metody, které v ruznych situacích a u různých děti fungují lépe nebo hůře. A je ve tvé kompetencí se rozhodnout, co z těch metod použijes tady a teď na tvoje dítě. 

Nemám moc ráda takové to hodnocení, že naši rodiče nás vychovali autoritativně, protože to není pravda. Například u nás se hodně diskutovalo predevsim v časech, kdy šlo do tuheho. U těch každodenních kravín, typu vysypat koš, se příliš nedebatovalo. Dnes ti produkt liberální výchovy, zvyklý denně diskutovat o vynesení odpadků, nastoupí do prace a čeká, že mu budeš vysvětlovat, proč má napsat email bez chyb.  

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:38

Pinot Noir nic moc, já jsem dost demotivovaná. Chci se poradit s fyzioterapeutkou, jestli nezkusit něco jiného. A vám pomohla? Asi jo, když čtu jaký je malý horolezec. A děkuju za optání

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:40

Tyjo, jak to čtu, jsem vděčná za svoje rodiče, že mi do výchovy vůbec nekecají, prostě tak nějak bez řečí berou všechno co dělám. Maximálně se mamka občas zeptá, zda něco nechci třeba zkusit udělat jinak, ale když ji vysvětlím svůj postoj, dál to nerozvádí. Možná je to i tou vzdáleností, kdybychom bydleli blíž a viděli se častěji než jednou za x měsíců, tak by třeba také měli pocit, že musí přispět k výchově. Takto si asi nechtějí kazit vzácné chvilky s námi poučovaním chudáka uštvané matky

zato tchýně, ta má kritické názory na naši výchovu, ale nám je neříká, jen občas švagrové něco řeknou (např. že si moc sdceru hlídáme, jsme ji pořád za zadkem, ale pak když jsme se ji zeptali, zda by někdy pohlídala, tak se ošívala, že je ještě brzo, je malá. Dále, že dcera je rozmazlená a nemá stanovené hranice atd...)

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:42

Evaeva no já jsem v ohrádce nějakou dobu trávila, ale zas si řekneme upřímně. Máma neměla myčku, jednorázové pleny robotický lux, jídlo ve sklenickach ani žádnou nepracující hlídací babicku. Takže pokud nechtěla těmi domácími pracemi ztrávit cely den a každý den, nezbývalo ji nic jiného, než občas to dítko někam bezpečné odložit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:42

INCOM1 já cvičila vojtovku s druhým, ale jestli pomohlo zrovna tohle říct nedokážu. Ale třeba se mnou naši vojtovku cvičili dost intenzivně a dlouho a pomohlo to hodně. Existují i jiné metody, určitě ti fyzio poradí něco, co bude vyhovovat tobě i potomkovi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:44

continuity jo, já zas ohrádku nijak nezatracuju. Ale právě babička vždycky vypráví, jak strejdu v postýlce šoupala po bytě a byl furt v ní nebo jak mámu v šesti měsících obkládala polštáři, aby hezky seděla. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:44

continuity no mne to ale nemusis vysvětlovat...ta zcela liberální výchova je druhej protipól ty autoritářský, ale mezi tím je přece ještě celá škála chování 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:46

INCOM1 ja jsem se starší cvičila Vojtovku rok. Ve všem v hrubé motorice byla o 2-3 měsíce pozadu za vrstevníky. Všechno dohnala, v březnu jí budou 4 a nevidím už rozdíly mezi ní a jejími spolužáky ze školky. Zůstala jí ale mírná diastáza břišních svalů a lehce vbočené kotníky, držení těla nemá ukážkové. Bude muset holt cvičit a posilovat střed těla i nadále.