Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:41

Zuzuli muj kluk ve 2,5m nepasl, tak jsme sli na fyzio o doporucili mi cvik z vojtovky. No cvicila jsem asi tyden za ryku ditete, ortoped mi vynadal (to uz jsem tu resila)....tak jsem zvolila svoji typickou vyhnivaci strategii a dite zaclo past samo . Akorat ted v 3,5m se otaci na bricho a vlastne ani moc rada nejsem, prijde mi to brzo a navic se na brise brzy unavi a rve. 

A vy istatni, kdy vam dite zaclo lezt? Vim, ze je to individualni...

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:44

Jos

MMyslím těsně před 9. měsícem. Od pěti se plazil. Postavat u nábytku začal v 11 měsícich. Chodit ve 14 měsících. 

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:45

žluťásek Mně dubánčí bohužel loni přišel úplně nejvíc nepraktický. Letos už jsem ho nekoupila, i když letos je inovovaný, nemá svislé čáry, ty si nakreslí každý sám podle potřeby.

Letos jsem se vrátila ke klasickému formátu, to je ale asi ten, co tobě nevyhovuje. A dostala jsem ještě rodinný plánovací diář. Jenže diář používám:-(

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:52

Jos oba začali lézt po čtyřech v osmi měsících. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:53

Jos prvý v 11 mesiacoch, druhý v cca 9. Nie sú zrovna z najrýchlejších :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:00

Jos 3,5m je sice o trochu dřív, ale to řvaní na břiše dělají všichni. Prostě se otočí na břicho, baví je to a je to nová dovednost. A tam zjistí, že jsou vlastně unavení a vůbec tak být nechtěli:)

Moji kluci lezli opravdu pozdě, jeden v roce, druhý až ve 13,5m. Plazili se od devátého měsíce, od desátého si stoupali a obcházeli nábytek. Chodila na s oběma na fyzio, ale nakonec jsme skončili u toho, že to jsou pohodáři, co se moc nepředřou a to plazení jim stačí. Potom co jsme napravili některé problémy.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:04

Jos dcera v 7 měsících, syn az těsně před prvníma narozeninama. Kdyby byla dcera první dite a syna jsem měla jako druhyho, myslela bych si, ze mu snad něco je a asi bych ten vývoj vic řešila. Takhle jsem nemela srovnani a nejak jsem to neprozivala. Ale jakmile začal lizt, šlo všechno už rychle, chodit zacal ve 14 měsících. 

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:05

INCOM1 jestli jsi ochotná zkusit i alternativu, tak mrkni na osteopatii. Já ve svém okolí (v DE) neznám jediné dítě, které by chodilo na fyzioterapii, s otáčením hlavy jen na jednu stranu a dalšími problémy u mimin (prohýbání do luku, ...) všichni chodí k osteopatovi. Dětem mých dvou kamarádek to fakt hodně pomohlo. Jedno bylo mimino s těžkým porodem. To druhé holcicka asi 4 r, pořád brečela, že ji bolí hlava. Doktoři nic nenašli. Po pár návštěvách osteopatky to bylo pryč, holčička úplně rozkvetla. Tady to teda částečně platí pojišťovna.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:09

Tabea alternativa nevadí, ale radši bych šla k někomu, na koho dostanu reference. Sama zkusím klidně cokoli, ale u miminka se mi nechce jen tak zkoušet, mám strach. Klidně to budu platit, o to nejde.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:20

Jos prvni pretoceni ze zad na bricho v 6m, plazeni konec 7m, postaveni se v postylce zarucene zakazanym zpusobem konec 8m, vzapeti v 9m lezeni po 4, v 10m samostatny sed, v roce se sam postavil normalne ze zeme, prvni kroky 13m a samkstatna chuze 14m. Je predcasne narozenej o mesic.

INCOM1 cvicit jsme zacli pozde, protoze ve 2m dostal predpis k fyzio doktorce, ale nez nas objednala a dostali sme se  na rehabilitaci, byly mu 4 mesice. V te dobe pasl velice mizerne. Meli jsme zacit okamzite cvicit....no jako snaha byla, ale pak jednou zacal vsechno delat sam:) a od tech 6 mesicu jsem to uz jen flakala a slo to samo....takze asi bych se tim zas tolik netrapila. Mam srovnani s o mesic mladsim synovcem, s tim cvicili hodne a stejne to delal vsechno ve stejnym veku jako Tonda, chodit zacal pozdeji. Kolik je ted tvymu malymu?

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 13:52

INCOM1 U nás, když Vojtovka už  nikam nevedla, jsem chtěla zkusit cvičit podle Bobatha. Na netu je i seznam fyzioterapeutů, kteří to cvičí s dětma. Nakonec jsem nezačla, u nás se z nepokroků vyklubal specifičtější problém, který jsme řešily jinak, ale tohle cvičení se mi líbilo.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:06

Jinak, jak jsem tady ty dceřiny nepokroky před rokem dost řešila, tak dneska máme doma místo dítěte asi raketu . Všechno dohnala, ne tedy asi ideálním způsobem, protože lezení víceméně přeskočila (tam ji limitovala bolest palce) a teď krásně chodí, má hezké držení těla, běhá, všude vyleze a skočí dolů. Takže jsem fakt ráda, že to takhle dopadlo. Léčbu má pořád a asi na dlouho, cvičím s ní také denně, ale mám pohyblivé dítě .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:11
Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:19

miuu super zpráva

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:04

miuu skvelé!

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:05

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:05

711990 6 měsíců 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:07

miuu to je skvělé, pamatuji si, když jsi to psala. 

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:21

žluťásek já ho teda nepoužívám, takže praktičnost neposoudim, ale pěkný výběr jsem viděla zde

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 16:44

INCOM1 tak treba za chvili zacne vsechno delat! Drzim moc palce