Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:27

INCOM1 Asi jak kdo, moje mama asi taky byla spis rodic ,,nove generace,, . Ze vzpomene, co vsechno nechala nejstarsi delat, jak kolem ni skakali, dalsi zase vozili v aute aby spala a I mi rika, ze mame velkemale vyhovet, at mame klid. Ale u samba asi jinej rezim byl, ten obcas vzpomene I neco jako kleceni v koute a podobne chutovky;-)

Potrefenáhusa Hele se mnou to nejak necvici, ja nejak ziskala uz I to matersky sebevedomi, hlavne uz bych asi musela mit ctyri ruce a nervy za pet joginu,abych to delala lip, takze ja to tady spis napisu jako takovy wtf k rozjeti debaty, ale ji jsem na to ani nic nerekla, I sambo to neuznal jako hodne hovoru;-)

viktorka_od splavu 

Ale prosim te, ctyri dny boziho full servisu pro velkoumalou, to jsem furt velkej dluznik abych si vyskakovala a litala po nakupech;-)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:31

DruI Jo presne s tou maloumalou, taky myslim, ze jednoho dne odleze. Pamatuji si, jak s velkoumalou, jaka to byla drbacka neco udelat, furt se sapala po nohou, neslo odejit z mistnosti...pak jsme jednou v jejim roce a ctvrt jeli ze cviceni, ja resila, jak s ni zas dovarim obed v naruci a ona najednou odtapkala do obyvaku, kde si pulhodiny sama hrala a ja v klidu varila a nestacila se divit;-) 

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:34

Karja chapu, ze te to mrzi, ona asi hraje roli jak ta jina vychova v nasem detstvi, tak i ta selektivni pamet, kdy si prarodice nepamatuji, jake to bylo. Samozrejme vsechno zvladali na jednicku, deti v sedm umyte v posteli, zamavalo se jim od dveri a ony spaly az do rana. 

My radeji nikomu z rodiny nerikame, ze s nami mala spi v posteli, i tak porad posloucham, jak jsem si ji rozmazlila, jak si vynucuje a diktuje. Aby se nad ni pak rozplyvali, jake je to spokojene a sikovne miminko, co se umi samo zabavit. Mam dojem, ze se neda zavdecit vsem, tak to nejak ignoruju

Offline Sylfana
36 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:38

Karja Já kdysi chodila s dcerou ke klinickému psychologovi. A pamatuju si, že vždycky, když jsem mu vylíčila nějakou situaci, tak on na to odvětil, že mám být v klidu, že to dělaly i jeho děti. Později jsem to vyhodnotila, že ty návštěvy u něj pomáhaly spíš mně. Což se taky počítá ;)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:41

Zuzuli :-D Jako z toho spani v posteli byli treba nasi taky ze zacatku dost takovy jako udiveny. Ale ted nejak jak videj, jaka je s tema detma drbacka a jaky jsou holky citlivy, tak jim to uz prijde nejaky prirozeny I normalni, jsou radi, ze se vyspime (uprimne, oni dole totiz moc nenaspej, kdyz nespime my). I se me tuhle tata ptal, jak to udelaME s detma (jako ja a muj tata), az sambo nebude v noci doma:-D. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:42

Karja jj, tchyne sice pomohla ale nakonec ten pocit a dojem pokazila. Myslim, ze to mate dobre a ji do toho nic neni, i kdyby to dobre nebylo.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:48

Candance 

Jo pomohla hrozne moc, fakt jsem si odpocinula,udelala spoustu prace navic, videla par pratel a byla jsem na parkovisti na veceri! Jako k nezaplaceni, fakt me to nakopnulo! Jen ona je ten radici typ, ze si mysli, ze ty rady I chces. Moje mama je treba radici typ, co vi, ze rady nechces, ale schvalne je dava. Nevim, ktery je horsi (no vim, ten prvni:-D)

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:51

Kokoska já si už dlouho myslím, že jsi úplně skvělá babička

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:54

Karja tak super, ze ti to pomohlo a trochu sis "orazila". Ja te lituju, kdyz pises, protoze si to tak trochu pamatuju,  jake to bylo a blika mi stopka pro dalsi prirustek.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:55

Jako mně rodiče do výchovy moc nemluví, ale trochu se mi smějou, že dcera dělá dost podobné psí kusy, jako jsem dělala jako malá já. Holt mě dohnala karma no :o)

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:55

Karja jasně, určitě to bylo jak kde. Naši byli spíš takoví líní rodiče, klečení na hrachu taky nepěstovali ;) 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:55

Karja já si tu listuju knížkou a tohle je pro tebe

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:00

Zu Jo, tak to je presny! Ale velkamala ma silnou separacku na tatinka:-D A mne rika ,,ja te nemam moc rada, ja miluju jen tatku,,. Ale to je dobre, protoze ted vstava v 6 rano a neshani se po mne;-)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:06

Pinot Noir no zas si to neidealizuj, klidne odmitnu hlidat, kdyz se mi to nehodi. Ale holky vedi, ze obcas musim delat neco do prace nebo ze radsi nechci hlidat starsiho, co porad chodi do skolky, kdyz jsem tu mela rodice nebo mela jet k nim. Ale jsou rozumny a snazime se domluvit. No a deti snad jsou se mnou celkem spokojeny. Kdyz jsme spolu, mam cas jen pro ne, nemusim u toho zvladat domacnost, prece jen ten rezim u nas maji trochu volnejsi, vic primhourim oko. Starsi teda ted stavkuje, nechce u nas byt pres noc, ani se mnou nechtel na vikend mimo Prahu, coz me dost mrzelo. Ale je to tim, ze maji to maly mimino a asi ma pocit, ze by uz byl moc mimo. Tak jsme byli spolu pres den a na noc jsem ho odvezla domu. Nema cenu to lamat, snad ho to zas prejde. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:13

Candance ale zas ten jedinacek porad chce neco po rodicich, dve deti se vic zabavi spolu. Kdyz teda clovek prezije to prvni obdobi. Ja mela deti po 4 letech, to uz ten starsi zvladal dost veci sam, ale mit to jako Karja , to musi byt strasny ze zacatku. 

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:14

INCOM1 

Za tu generaci a půl se toho hodně změnilo. Pro mě bych řekla naštěstí. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:14

Karja rovnaké reči má moja mama, ktorá je so synom takmer denne a presne vie, ako fungujeme

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:15
Reakce na dzizisketa:

INCOM1

Já jsem k výchově, kterou na nás uplatňovali (obecně) rodiče naší generace, poměrně kritická. Takže spíš než by si nepamatovali, tak nezažili, protože s námi prostě jednali jinak, méně rovnostářsky, víc autoritativně. 

​Súhlas

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:17

Kokoska to je úplně v pořádku, odmítnout. Tak to mám s mojí mamkou, klidně se zeptám a ona klidně odmítne. Trošku horší je to s tchýní, u ní mám pocit, že má problém odmítnout, má, myslím, trochu výčitky, že švagrové hlídá víc. Tak jí žádáme hlavně když opravdu potřebujeme.

Starší po narození mladšího taky s babičkou nikam moc nechtěl, přitom ho hlídala od miminka pravidelně. Nechtěl moc ani na procházku, ale to se nakonec nechal přemluvit. Neboj, brzy se to srovná a budeš zase žádaná;)

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:20

Zuzuli my sme spávali dokonca od 6 do 6