Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:20
Reakce na Zu:

Karja já si tu listuju knížkou a tohle je pro tebe

​S dovolením si to uložím

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:24

Kokoska myslím, že si tě neidealizuju . V tom přístupu mi připomínáš mou mámu, vnoučata ji milují, ale taky ji respektují, není ten typ babičky, co se obětuje a tráví s  vnoučaty víc času než rodiče, a taky umí odmítnout a zařídit si nejdřív svoje. A dnes se jí její dospělá a dospívající vnoučata chodí svěřovat. 

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:26
Reakce na Karja:

Jen ona je ten radici typ, ze si mysli, ze ty rady I chces. Moje mama je treba radici typ, co vi, ze rady nechces, ale schvalne je dava. Nevim, ktery je horsi (no vim, ten prvni:-D)

já myslím, ze horsi je ten typ, kterej ví, ze ty rady nechceš, ale stejně ti musí poradit. A ne jednou, ale patnactkrat, a i když slusne odmitnes. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:30

Pinot Noir to je hezky, to bych rada, takovy vztah. Jen teda az moje vnoucata budou dospela, kdovi, jak na tom budu ja. Abych jim nerikala A kterej vy jste, mlady pane? My se zname?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:30

Potrefenáhusa ale tenhle typ spíš počítá s tím, že ty rady nebudeš poslouchat, ne? Ale nemůže si pomoct;) Naše mamka občas tyhle sklony má, hlavně k prostřední ségře. Vždycky začne, ta jí obyde a ona řekne Počkej, já ti to aspoň řeknu:)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:35

Moje maminka teda ma tendence radit velice. Ale uz si nejak netroufne rikat to tem mladym primo, tak jde vzdycky na me, at jim reknu, ze a b c. No a ja ji reknu, ze nic nikomu rikat nebudu a je to. Legracni je, ze ted ma rady uplne opacne, nez tlacila kdysi do me.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:35

Moje máma to ma s těmi nevyzadanymi radami ( typ 2). ona si prostě řekne svoje, ale nejak netrva na tom, aby byly dodrženy. Podobne to řeším u tchýně. chvíli mě to stresovalo, ale když jsem zjistila, že to ignoruje i muž, tak jsem v klidu. Navíc ona si docela často i protiřečí.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:36

Evaeva Jezis, jak zacina telefonat Ja ti musim neco rict, obchazi me mdloby uz dopredu

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:41

Kokoska ja uz dve mam. Ty vzpominky jsou na zastaveni 3.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:42

Kokoska ne mamka to dělá celkem málo. Ona ví, že si to stejně uděláme podle sebe, skoro bych řekla, že to máme po ní

Ale zároveň ví, že když opravdu potřebujeme, tak se zeptáme. Největší zadostiučinění pro ní bylo, když jí ségra volala z nějakého výjezdu s dětmi (učí na ZUŠ), že je někomu špatně a jestli je to ještě v pohodě a co s ním má dělat.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:53

Candance tak to jo, to sahni do vzpominek jeste hloub My dodnes nevime, jestli to treti z muzovy strany byla nahoda nebo plan, ale obcas je znat, jak jsou mladi stastni, kdyz se jim tu smecku podari udat po babickach a jinych pribuznych, dohromady je moc nikdo nechce. Krome meho muze, ten se s nima moc nemaze a bere to vsechno smahem. Ale nejstarsi holcicka uz taky minule nechtela, ze ma neco se sestrenici. Tu uz vic zajimaji starsi deti. Kdyz jsme s nima naposled byli v lete tyden na venkove, porad chodila za mnou a chtela si povidat, bylo znat, ze ty dva mensi ji porad nebavi. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 00:00

Evaeva tak moji mame je skoro 90, tak jak jeste chce byt ucastna toho jejich zivota, tak radi, no

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:09
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa ale tenhle typ spíš počítá s tím, že ty rady nebudeš poslouchat, ne?

​ne, nepočítá 

plus mluvení na matku (=kritika) skrz dite, no, muzu rict, ze to byly narocny Vánoce

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:31

Potrefenáhusa to frčí i u nás, dítě je hrozný chudák, že nedostalo řízek, ba ani líznout svíčkové. Mimo jiné, samozřejmě. Pohybově je pozadu (to objektivně je), protože nemá postýlku se žbrdlinkama a protože ho pořád nosíme. Ale počkej, až se ti dva suchaři nebudou koukat, tak tě vezmu do hospody na limonadu

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:39

Potrefenáhusa ježiš, na to jsem tu nadávala několikrát, že tchýně se pořád vyptává nemluvícího děcka, tak co, kde jste dneska byli a copak jsi měl k obědu a jak jsi spinkal atd. Samozřejmě jsem nejdřív odpovídala, ale pak mi to začalo tak lézt na nervy, že jsem začala dělat, že neslyším. A dotazy brzo ustaly . Výchovných promluv ke mně přes dítě jsem naštěstí zůstala ušetřena.

(Úplně nejvíc mě vždycky ovšem dožral tchán, když se vyptávali ročního kluka, kde včera byl, a já za něj řekla nikde, byli jsme doma, a tchán na to, ale včera jsme šli v pět okolo a v celém domě byla tma! )

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:49

INCOM1 tezky, fakt

Pinot Noir kdyz je to jenom mluvení a vyptavani, tak to mi přijde celkem normální, ale když je to to jak se píše výše stylu ta tvoje mama, ani poradne najíst ti nedá, poradne te neoblikne, chudáčku, ani boty ti nekoupej, tebe porad trapej, ty rodiče, no řekni.... tak to mě žere úplně hrozne 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:52

Potrefenáhusa tohle delaji tchanovci kamaradce.mi to prijde jako fakt manipulativni typ komunikace, kterej by me desne vytacel. Ale ona to bere uplne v klidu, zasmeje se a odmavme to, fakt nechapu.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:55

Lilly_Ku ono se s tim nic jineho delat neda, pokud nechces jit do ostreho konfliktu a to vetsinou nechces...

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:56

INCOM1 co mas vsichni s tou postylkou? Jako by dite, co nespi v postylce, snad nikdy nezacalo chodit. Ja to taky posloucham porad. Argumenty, ze nabytku mame doma dost a nejak nestojim o to, aby se do sedu a stoje dostavala pomoci rukou a ne pevneho stredu tela, nefunguji. Ja diky tomu stala uz v osmi mesicich! Male je tech osm mesicu a zatim se neobtezuje zvednout zadek ze zeme  jo a chovanim jsem si ji rozmazlila, ted si to vynucuju (presneji nechce uz se druzit s prarodici, tak zdrha ke me do naruce), spani v nasi posteli nam nici partnersky vztah, kdyz uz, tak nesmi spat mezi nami, protoze to partnery rozdeluje  a taky to, ze spi s nami podle mamy znamena, ze nemuzeme mit sex, ale kdyby spala v postylce pul metru vedle, tak muzeme vesele soulozit, vsak ji nevzbudime. Toho by jeste bylo... 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 09:14

Zuzuli tak náš partnerský vztah nikoho netrápí, naštěstí, jak tak koukám to je desny. Mě ten jeho pohybový vývoj trápí, ale tak vyšetřil ho neurolog, na fyzioterapii chodíme a cvičíme... hlavně že mi máma nadšeně vypráví, jak jsem měla jako malá hopsadlo mezi dveřmi a jak je to super. Ty řeči o postýlce pouštím jedním uchem tam a druhým ven.