Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:34

Zrovna jsem prisla z osmimesicni prohlidky a zase plna dojmu z novych pokynu. Takze osmimesicni dite by melo kazdy den jist dvakrat denne piskoty nebo susenky, idealni je pribinak a nebo kostici, co pry maji patronaci ceske pediatricke spolecnosti a maji se detem davat uz od sesti mesicu. Zvazuju, jestli to neprolozim lzickou cukru rovnou z cukrenky, aby teda to dite poradne pribralo

Ale vazne jsem se chtela uz vcera zeptat, jestli muzu male davat obilne kase nomina, ja si je davam taky, tak ze bych uz nekupovala zadne dalsi baby kase. A jestli do nich muzu dat jako mlecnou slozku novorozeneckou bebu, mam tu neotevrenou krabici z porodnice, tak ze bych ji tak spotrebovala. Asi by to nemel byt problem, ne? 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:45

Zuzuli prokrindapána, kde jste tu doktorku našli?

Kase nomina jsem taky kupovala, dokud byl ochotný to jist. Klidně ji udělej z toho UM. 

Online Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:47

Zuzuli Takhle jsem to taky dělávala.

Ovšem ty rady???

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:48

Zuzuli tvoje doktorka je teda opravdu zvláštní. Kaše mi přijdou v pohodě, akorát prý by neměly být celozrnné, ty miminkovské prý mají ta zrna nějak upravená, i když jsou celozrnné.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:52

Zuzuli :-D To je sranda! Ale po tech kasich deti pekne pribiraji, pokud ti je bude jist a bude klid. Moje to neji vubec, ted mela mama nejakej zachvat, ze ji to nauci:-D. Ale moje doktorka stravu neresi, vzdycky se zepta na ty zakladni slozky, a hotovo!

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:57

Karja ja ted koupila na zkousku kasi ve sklenicce v dm a ta ji chutna hodne. Micham ji to jeste s ovocnou presnidavkou. Jen teda nechci kupovat uz ty hotove, tak okukuju, co se prodava. A napadly me ty, co uz mam doma.

Ted mi pise kamaradka, co ma stejne stare dite, ze oba zase dostala u jine doktorky pokyn "hlavne zadne pribinacky, jen bily jogurt"

Offline Potrefenáhusa
38921 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 10:58

Zuzuli to jsou rady jak za krále klacka teda, ale tyjo, mne by to asi trochu nahlodalo, co se týče duvery i v jiných věcech 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:03

Zuzuli ty jo, ja bych to s cukrem neprehanela. Synovi je rok a Lipanka jeste nemel. Par piskotu nebo kousek buchty teda uz jo. 

Ja ted zrovna resim, jestli je hodne mimo davat rocnimu diteti polivku, ve ktere je kostka "masoxu". Je to takova ta bio kostka z dm, krome soli tam neni nic nepatricneho, leda snad celer, to je silny alergen. Tak nevim, polivka by byla dobra svacinovecere, ale nechce se mi ji delat nadvakrat v upravě pro deti...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:10

Zuzuli kaše nomina jsou nejlepší věc na světě, jediná, kterou můj nejedlík spokojeně snědl vždy a za všech okolností, dají se udělat z čehokoli, doporučuji je všema deseti.

jinak teda ty stravovací rady  můžu se zeptat, kolik té vaší doktorce je let?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:12

Karja některé děti po kaši přibírají:) Starší syn okolo šestého měsíce málo přibíral. Kaše mu chutnaly, všechno jídlo teda. Říkala jsem si super, po takovém množství musí přibrat hodně a prd. Přibral, ale pořád v těch grafech padal. Nechápu to dodnes.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:13

Gatita tipuju spis ekzem a muzu doporucit zazracnou mast - v lekarne at ti umichaji infadolan a syderman do 100 g (snad se to jeste dela). Mne to doporucila kamaradka, jeji chlapecek mel ekzemy strasny. Nasemu to taky zabralo a mnoha dalsim detem taky.

Bohuzel teda obe nase deti jsou alergici (kazdy na neco jineho, ne na potravinu), detske ekzemy s tim pry souvisi. 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:14

Zuzuli

KKaše Nominal jsem malému kolem toho třičtvrtě roka dávala, zadělané tedy jen horkou vodou, speciální dětské kaše nekupuju.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:16

Lamicka dekuju, infadolan dokonce mam doma, sama ho rada pouzivam.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:19

Sairon nejsem sice tázána, ale vím, že netem kdysi proběhl nějaký test, údajně i video, kde má dítě (tuším při čelním nárazu do pevné překážky) z pultíku "vyklouznout" horem. Zhodnotit si to musí každý sám, pro mne osobně je to podobně důvěryhodné jako studie o tom, že mmr vakcína způsobuje autismus, věřím oficiálním adac testům, i když ani ty samozřejmě nemohou obsáhnout vše. Už jsem psala, že máme pultiky pro oba syny, koupili je pro ně i prarodiče, brácha pro neteř teď taky. Mám za to, že při správném upevnění jsou super bezpečné, dítě z nich nemůže vylézt, i kdyby se zbláznilo, naopak jsem opakovaně v okolí viděla děti, které si vykroutí ramena z pásů. Syn pásy nenáviděl. Nesnášel to omezení ramen a vylézal z nich, aby se mu to nepovedlo, musel je mít regulérně zařízlé a to jsem nemohla vidět.

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:23

Gatita no ja se ji tak krmit nechystam

Malenge rocnik 1964

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:26

Zuzuli Ja zase byla na 4mesicni kontrole. Moje doktorka je az takova uzkostlive resici. Plne kojim a dite ma skoro 7 kilo, tak chci prikrmovat az od 6.m, na coz se doktorka moc netvarila (nevim proc). Ptala jsem se na vojtovku a pry by cvicila s uplne kazdym ditetem (takze na rhb posila asi vsechny deti). No a syn ma 4cm hemangiom v podpazi, varianty jsou neresit nebo 3denni hospitalizace v horovicich s aplikaci betablokatoru.  Rizika spis esteticka, takze osobne budu jen sledovat, na coz se taky tvarila podivne. Ona je fakt resicka vseho, minule jsem vyfasovala 3 zadanky na vysetreni

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:29

Gatita synovi samotny nepomohl, ale zkus to. Chce to mazat, mazat a mazat. V zime to vzdy byvalo horsi. Kolem 2,5 to uplne zmizelo. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:29

Zuzuli to bude asi nějaký zajímavý kus  měla jsem ještě o dost starší lékařku a takové rady teda nedávala.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:34

Jos s hemangiomem je jeste jedna varianta, a to detska chirurgicka ambulance v Motole ( Dr. Kocmichova) s predepsanim propranololu v masti ( michaji snad jen v motolske lekarne) a aplikaci laseru lokalne. Chodila jsem tam s dcerkou, ta mela, resp. porad ma hemangiom v obliceji a nevim, zda je to prirozenou zivotnosti, anebo tou mirnou lecbou, ale vidime vyrazny ustup. Nevim, jak je to u 4cm, zda to jeste muze zabrat, ten nas mel 1cm. Ja jsem to resila i kvuli tomu ze jsem se bala ze si do toho bude skrabat a bude ji to krvácet a pojizvi se ji tam kuze, co v obliceji nechces. A Taky nevim, jak ted pracuji, my jsme s jarni vlnou korony prestali chodi, zrusili tehdy tyto neakutni veci. Pak jsem porodila druhe dite a nejak na toto nebyl cas... Az se situace s koronou uklidni, mam v planu  tam zavolat a aspon pozadat o recept. 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:35

Malenge ona ma ma znamy lekaz hrozne kladne recenze, je mila, nic nezanedba... Ale jsou tam myslim tri, kde se pise, ze ma velmi rada vse podle tabulek a jak ji do nich nekdo nezapada, tak prudi, ze kvuli tomu sli jinam. To musim potvrdit, dcera je vsechno, jen ne tabulkova. Je to takovy ten typ "snaziva sprtka". Ja uz odchod zvazovala taky, nekolikrat, ale vzdycky jsem si rekla, ze se akorat pobavim a nebudu ji nijak resit. Pri nemoci byla fajn, ockovat taky umi. Je teda jako doktorka od Jos mala v korigo sedmi mesicich nejde na kolena, jen se plazi, a uz mame zadanky na rehabilitaci a neurologii