Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:00

slniecko Syn už má 18 měsíců, takže mě jeho tři slova už docela znervózňují. Ale pokud se tam počítají zvuky zvířat tak je to trochu lepší ;)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:32

Pinot Noir já jsem měla před pár roky srovnání neteř vs. synovec, rozdíl mezi nimi tři týdny. Neteř pár měsíců po roce mluvila v jednoduchých větách (legendární první věta byla: máma má špinavý nohy), synovec v 15 měs. uměl myslím jedno slovo.

Teď jsou jim tři a půl, oba mají neskutečnou slovní zásobu včetně cizích slov. Synovec používá takové obraty, že z něj učitelky ve školce čůrají smíchy. 

Teď jsem si vzpomněla, jak synovec mluvil ve 2,5 letech. Čerstvě po porodu byl u nás na návštěvě a dostalo se mi od něj rady: teto, nedávej ten nutilon. Dej dudana a buď v klidu. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:40

viktorka_od splavu Pinot Noir Tak to pozor, do půl roku spali oba kluci skoro celou noc v postýlce a dobře. Ale třeba to bylo těma hrbolama

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:40

Solathis mně se na rocni prohlidce doktorka ptala, jestli dcera spojuje slabiky. U nás jede táta táta táta na kohokoli kromě kočky a psa, kteří jsou oba mňau. Ham pro jídlo i pití...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:44

Mohučanka Svagrova rikala, ze tak mesic zpatky bylo babí uplne vsechno, vcetne psu, hracek a kytek :-D

Offline Sweet Potato
40396 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:48

Solathis  Co to je za kravinu? DSD teda v 15 měsících věty skládala, mimi tam, teta papá, mimi bác, kdekdo nad tím áchal, ale objektivně to o vývoji vůbec nic nevypovídá.

Offline Sweet Potato
40396 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:49

slniecko Mně se až nechce věřit, že tohle by z pediatra mohlo vypadnout.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. května 2018 12:52

Sweet Potato mozna hleda, cim je mladej nadprumernej, aby mu to zprumerovala se vsim ostatnim? :-D Ja fakt nevim. Jinak maj doktorku dobrou, co vim.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:00

Pinot Noir nielen zvuky zvierat, ale aj napríklad jednotlivé slabiky, ak sa viažu na niečo konkrétne.

Ako môžem vyhrabať podrobnejšie tabuľky, ale myslím, že je to úplne ok.

Apropó, môj synovec dlho oslovoval svojho tatinka "traktor", t ako t, že, a je jasné, čo je atraktívnejšie :)))

Sweet Potato že...

Solathis nikto nie je dokonalý. Možno sa len sekla. My sme mali zas fantastickú pediatričku, ktorá ale mala ľahký problém s aritmetikou, tak sme si niektoré veci ešte radšej prerátali doma. Ale inak bola fantastická, precízna, skúsená. Proste všade je voľačo.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:08
Reakce na žluťásek:

Dej dudana a buď v klidu. 

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:21

Pinot Noir Muj synovec mluvil brzo a skvele, k cemu to je, kdyz ted nejcasteji jen vola, ze jsem divna:-D. Dve z mych sesti pribuznych deti v 15 mesicich 5 slov rozhodne nedaly, jsou to holcicky a prijdou mi normalni, jedna je zas pohybove obratnejsi a druha je zase takova samostatna a stale dobre naladena, kazdej ma neco:-).

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:40

Tak som prekonala lenivosť a išla som kuknúť tie tabuľky a spájanie slov v priemere okolo 18.mesiaca (ale prosím, berte to, že v priemere, u takto malých detí je v čomkoľvek obrovský rozstrel, že čo je normálne),

a pobavila ma veta "jeho řeč je zrozumitelná ostatním z 25-50%".

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:42

MaeGandal ale v ohrádke asi nespal? či? Ja b som chcela asi niečo ešte do obývačky, tu trávim väčšinu dňa keď som doma, tak nech nemusím mať otvorené dvere do spálne. 

Či ako ste to riešili s malými deťmi?

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 21. května 2018 14:10

DrowRanger No, ono zalezi, jak bude dite spat. Ja starsiho radsi nechavala v loznici v postylce nebo velke posteli, aby ho nebudily zvuky, co delam v obyvaku/kuchyni. Mladsi spi pouze v nositku nebo kdyz lezim u ni (jak odejdu tak nejpozdeji do 20 minut zacne jecet, peklo fakt!) Takze spi v posteli se mnou nebo s ni lezim v obyvaku na rozlozene sedacce. 

Matraci do detske postylky jsme kupovali v IKEA za cca 1000 Kc, postylku podedili. Zpetne to hodnotim jako zbytecne kramy do bytu. Starsi tam spal cca do 4.-5. mesice, nez zacal pri spanku "cestovat" a bouchat se o sprusle, coz ho budilo. Mladsi tam nespi vubec.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. května 2018 14:34

DrowRanger Tak tady je vidět, jak je to všude jinak. Moje dcera spí sama ve svém pokoji v postýlce od 8. měsíců bez problémů. Do té doby spala pres noc v loznici, mela jsem půjčenou postýlku chicco - next to me (Nebo tak nejak). Přes den jsem jí davala do toho budoucího dětského pokojíčku, kde spí teď, nebo spala i na gauči v obýváku. Vždycky jsem ji uspala v náručí a pak položila. Takže u nás postýlky fungovaly. Bohužel to nevíš předem...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. května 2018 22:24

DrowRanger jako uplne mala mimina spala v ohradce v obyvaku, pak bud v posteli v loznici (v patre takze s chuvickou) nebo v kocaru / nositku. Nemela jsem uplne spici mimina. Ohradka se nam pak hodila, ze obcas jsou moc unaveni nebo neco a nechteji byt na zemi, je to na ne moc velke. Atak je fajn jim ten prostor zmensit.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 21. května 2018 22:30
Reakce na Pinot Noir:

​Dnes na pískovišti nad vztekáním své čtrnáctiměsíční sestry pronesl: Ach jo, ty ženský, voni maj fult ty homonální výkyvy...

Tři a půl roku! Skoro jsem odpadla smíchy :-D

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 21. května 2018 22:46

Nemate nekdo tip na chuvicky, aby obe jednotky mohly byt mimo zasuvku? Chci mit tu detskou na zahrade. Zatim jsem objevila jednu, co ma nabijeni te detske pres powerbanku, tak to neni moc prakticke asi? Neni lepsi nejake dobiti nebo nabijeci baterie?

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 21. května 2018 22:51

Karja vysílačky, motoroly měly tu chuvickovou funkci už před lety. Má to větší dosah a víc možných frekvenci. Jsou trošičku méně citlivé, rozumnej trvá o pikosekundu déle než sepnou, co nakonec není na závadu. A deti je mají pořad na hraní do lesa.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. května 2018 22:58

Karja Mam tuhle http://www.babymoov.cz/produkty/bezpeci/14 a nemám problém. Každá část je buď na tři AAA baterie nebo (současně) na kabel. A když kocour kabel rozkousal, funguje i na kabel od nabíječky od mobilu :-)

Edit: koukám, že se nevložil odkaz, je to babymoov Baby monitor Easy Care Digital Green.