Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:59
Reakce na Mohučanka:

I já sama jsem měla trochu husí kůži, když jsem dceru poprvé na to lano navázala, zkontrolovala jsem to asi 5x a ještě nechala kamaráda, ať to zkontroluje po mně - a to můj počet navázání půjde do mnoha tisíců.

mi to teda s dětma přijde bezpečnější na laně, ale toto je prekerka. 

Ještě je otázka, co na to dítě. Naše mladší zas chytá na lane nějaký hysteraky, na boulderu vyleze klidně až nahoru, ferraty ji tolik nevadí, ale jak visí na laně, maximálně 1,5 metru a smytec. Pritom by ji to tak šlo.  

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:04

Jos doporucuju! Jen teda limit lehatka je 9 kilo, což teď někdy asi bude atakovat, s prikrmy jsme teprv teď začaly a ještě nesedi a asi ještě nějakou dobu nebude...

a já to lehatko využívám od narozeni, nenechavam ji v tom dlouho, ale dáváme si ji tam když spolu jíme, nebo když potrebuju něco vařit. 

Fakt si to nemuzu vynachválit. Tu batoleci vlozku už mám koupenou od leta, byla akce, ze k ni byl pult zdarma, ale to až tak za 2-3 mesice nejdriv, počítám 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:06

Jos nejsem Husa, ale doporučuju 100%. Od narození jsem používala tu nasazovací kolíbku, třeba když jsme obědvali, tak dcera byla jakoby s námi u stolu už jako miminko, na krmení to bylo super (seděla jsem u stolu), když si sedla, dala jsem tu ohrádku, pak přišel čas ohrádku sundat, židle slouží dál každý den nejen na jídlo, ale i na kreslení, modelování a tak.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:07

Potrefenáhusa

pult jsme teda neměli, ale není problém židli přistrčit ke stolu (aspoň k tomu našemu).

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:14

Potrefenáhusa Mohučanka Dekuju. 

No ja tu zidli chci az bude sedet. Dosud mam dite v pojizdnem proutenem kosi a mam takove obyc. lehatko, ve kterem mu asi budu davat ty prikrmy (od 6.mesice planuju). Takze novorozeneckou vlozku nepotrebuju. Ta zidle samotna mi jeste prijde ok, taky je to masivni dub myslim, ale ty doplnky jsou k tomu docela dost drahe (no ale zase to vsechno do sebe krasne zapada). Jen jsem chtela ujisteni, ze nejsem rozmlsana a ze je to dobra investice. (Kamaradka ma zidli z Lidlu a neco takoveho mi naznacovala)

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:20

Jos nám rozdělení moc nepomuze, my máme jenom mamy, který bydlej asi 3 stanice tramvaji od sebe, takže se daj shrabnout při jednom. Problém pro mne jsou jednak ty dva dny po sobě a pak to, ze tchyně jezdí k ty sestre 60 km od nás a muž ji tam vozí a jezdí tam většinou druhej den pro ni. 

on je tak zvyklej, jemu to nevadí, přijde mu to normální, i ze je celej den pryč a on the road.

Já už navrhovala loni, ze budeme veceret v Praze (furt tam teda hapruje ta tchynina cesta za sestrou), moje mama by sešla dvě patra a jeho by to došla snad i pěšky :-)) 

ale nechtěj!!!

bohuzel, on teda hlavně není schopnej pochopit, ze to vaření je docela narocny, zvlášť když je pryč a nevezme si na chvíli mimino, abych mohla v klidu nasmazit, uhnoucat, umichat, ze když k tomu několik hodin kojim, chovam, tišim řev, uspavam a následně se snazim nedělat hluk, ze se to fakt nedá. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:23

Jos za me to dobra investice je, ale teda doporucuju i ty ksiry, bez nich nam dite leze po stole. Zidle je pekna, omyvatelna, pohodlna. Mame i pult, protoze nechci mit nonstop omatlanej pult:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:34

Jos pokud chceš trochu ušetřit, tak ty ostatní doplňky k židli (pultík, kšíry, úzký pultík) mají i seedes a myslím i jitro.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:36

Potrefenáhusa Tyjo, to je pro tebe vsechno hrozne v nevyhode. Co posunout tu sestru aspon? A maminky by nemohly u vas prespat anebo jedna byt u vas uz o den deiv, aby ti pomohla? Kdyz prijede moje mama, tak delame salat spolu a tak, muz pak smazi...docela prijemny cas. Navic tak nejak pribuzni chapou, ze v cestovaci a casove nevyhode jsme ted my. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:38

711990 mě se přes ten pult dítě i mnohem lépe krmí

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:38

Evaeva To ja bych to vzala vsechno origo, se trichu bojim kompatibility. Jako finance nejsou problem, jen nechci kupovat neco neovereneho. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:38

Potrefenáhusa Pochopila jsem teda, že jste oba jedináčci? A je nějaká možnost, že by u vás mohly přespat? My třeba večeříme sami, ale druhý den jedeme k našim (bydlí kousek) na oběd a další den pak ke tchánům, kde i spíme a i tak toho mám plný kecky, musím říct, že Japonsko i teď ten covid byly v tomto dost osvobozující....a to je mám všechny ráda a svým způsobem se na to těším, jen je to hrozně nahuštěný a ve stresu. 
Jinak mně se ta večeře v Praze zdá jako dobrej nápad, ale stejně to pro tebe nebude časem idální, kvůli dárků, dítěti, přesunům....:-/

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:44

Potrefenáhusa No za rok, s chodícím dítětem, to bude pravděpodobně ještě horší. Máš řidičák? Že bys to objezdila sama a muže nechala doma smažit ;o) Ale teda jestli máte v Praze prostor, kam se vejdete všichni, tak se mi to zdá jako nejlepší řešení uspořádat to tam.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:47

Jos u nás lehátko na první příkrmy a po měsíci samostatného sezení stokke židle. Židle z Lidlu (nevím,  kdo zmiňoval) má podle mě příliš malou plochu základny na to, aby byla při tom vysokém těžišti dostatečně stabilní (nejsem teda statik) - vzhledem k tomu, co na nich některé děti vyvádějí. Obě holky si do nich začly lézt samy někdy po 1,5 roce a určitě se každá aspoň jednou zkusila zhoupnout dozadu, což jim u stokke s těmi plastovými nástavci k prodloužení té "nohy" směrem dozadu opravdu nevyšlo. 
continuity betsey v tom sebebrždění na sobě mohutně pracuju, skoro bych sd i pochválila, že mě vyvádí z míry mnohem míň "prkotin" než dřív. Bohužel v drtivé většině případů, kdy už to neudržím, je na vině smrtelná únava. Dvě malé děti, v minulém roce školka u starší doslova pár měsíců, jinak doma. K tomu mám 0,5 úvazku, takže se s mužem doma dost střídáme, v práci se pravidelně odšťavím mentálně i fyzicky. No a žádný hlídání k tomu, prakticky. Pokud nepočítám, že si je moje máti vezme - zpravidla bez předchozí domluvy, nebo bez toho, jak by se to hodilo mně- o víkendu na odpoledne po spaní, někdy na celý den. A někdy taky 3 měsíce vůbec. Často to vidím na mém muži, když má náročné služby- pak je ta kapacita a trpělivost fakt skoro na nule...

ad lezení, my jsme smíšený manželství- muž leze i bouldruje, já ne. Děti k tomu zatím nebral, ačkoliv jsem smířená, že k tomu nejspíš někdy dojde. Samy určitě neprojevily zájem, ačkoliv je s sebou párkrát vzal jako na ven, když byl domluvený s dalšími lidmi na lezení venku...

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:48

Jos My máme jednu zděděnou (původní majitelce bylo už 16) a jednu Hauck. U té Hauck byly myslím popruhy, pultík určitě, ale mladšímu už byly skoro dva, když je dostal, takže jsme to nepoužili. Do té doby seděl v takové té klasické dětské židličce, co jde rozložit na stoleček (ta je mmch. po mojí mamce).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:52

Potrefenáhusa nemas to lehky,ty zajety koleje lidi neradi meni.Ale je v tom tedy dost sobeckosti a neprizpusobeni se situaci ze strany tchyne.Az mala bude vetsi tak ji asi nebude prijemne,ze tatinek je cely den taxikar.No mas skoro rok neco vymyslet.:-)

i kdyz je to tenky led tak za nejake veci stoji jit na nej balancovat.

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:03

Potrefenáhusa no já bych ty návštěvy nějak zkrouhla, zkrátila, nebo nevím, většina doporučuje přesun do Prahy, ale to bych s rok a půl starým dítětem ještě zvážila. Uvidíš, jaká bude, ale náš je teď děsný výzkumník. Že jsme se neviděli letos s rodinou mě moc mrzí, na druhou stranu jsem si vynecháním několikadenního pobytu v cizích domácnostech pravděpodobně ušetřila pár let života. Protože je to s ním o nervy i doma, kde je všechno uzpůsobeno jemu.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:04

Potrefenáhusa ja ti nevim, mi to prijde dost divoky, proc je hostite na stedry den i na bozi hod? jasny ze ty zvyky se blbe meni.. ale pripada mi bezne jeden den mit v klidu uzke rodiny a druhy vsichni dohromady, i bych chapala ze maminky nechteji byt samy na stedry den, ale potom uz by si mohly zajistit programy samy-nebo na oplatku pozvat vas:-)

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:06

Potrefenáhusa jinak to ze muzi to nevadi a nijak nu neschazi ten potencialne spolecne straveny cas, to dobre znam, vytaci me to, ale veskere vysvetlovani je jaksi zbytecne:-/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:35

Jos já myslela koupit vše včetně židle od jiné značky, kompatibilní to určitě není