Jos u nás lehátko na první příkrmy a po měsíci samostatného sezení stokke židle. Židle z Lidlu (nevím, kdo zmiňoval) má podle mě příliš malou plochu základny na to, aby byla při tom vysokém těžišti dostatečně stabilní (nejsem teda statik) - vzhledem k tomu, co na nich některé děti vyvádějí. Obě holky si do nich začly lézt samy někdy po 1,5 roce a určitě se každá aspoň jednou zkusila zhoupnout dozadu, což jim u stokke s těmi plastovými nástavci k prodloužení té "nohy" směrem dozadu opravdu nevyšlo.
continuity betsey v tom sebebrždění na sobě mohutně pracuju, skoro bych sd i pochválila, že mě vyvádí z míry mnohem míň "prkotin" než dřív. Bohužel v drtivé většině případů, kdy už to neudržím, je na vině smrtelná únava. Dvě malé děti, v minulém roce školka u starší doslova pár měsíců, jinak doma. K tomu mám 0,5 úvazku, takže se s mužem doma dost střídáme, v práci se pravidelně odšťavím mentálně i fyzicky. No a žádný hlídání k tomu, prakticky. Pokud nepočítám, že si je moje máti vezme - zpravidla bez předchozí domluvy, nebo bez toho, jak by se to hodilo mně- o víkendu na odpoledne po spaní, někdy na celý den. A někdy taky 3 měsíce vůbec. Často to vidím na mém muži, když má náročné služby- pak je ta kapacita a trpělivost fakt skoro na nule...
ad lezení, my jsme smíšený manželství- muž leze i bouldruje, já ne. Děti k tomu zatím nebral, ačkoliv jsem smířená, že k tomu nejspíš někdy dojde. Samy určitě neprojevily zájem, ačkoliv je s sebou párkrát vzal jako na ven, když byl domluvený s dalšími lidmi na lezení venku...