Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 09:55

Garfie naši to tak dělali, bylo pár pravidel jako luxování jednou týdně, žádné kazící se věci a odnášení nádobí, srovnat to před Vánoci. Zbytek byl na nás. Mluvím samozřejmě o období třeba od dvanácti let.

Online dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 09:57

Mohučanka

S tím lezením - jestli boulder nebo lano, to je mi jedno, to si musí vyřešit muž. Já se do toho z časových důvodů pouštět nebudu. Ale spíš něco jen tak pro zábavu, tak to je asi boulder? Vážně se v tom nevyznám. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:00

continuity pro mě je to trochu tenkej led, ale nejakej kompromis se bude muset udělat

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:00

dzizisketa jeste hauck

Tu mame my, s novorozeneckym nastavcem, a povazuji ji za nejlip utracene penize. Druhe dite ji dostane taky, jen ne uz tu s plnou vybavou, ale nejakou levnejsi zakladni verzi, at nemame vsechno doma dvakrat. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:01

Já někdy přemýšlím o tom, že jestli nechám děti napospas tomu nepořádku, tak začnou uklízet nebo je to tam zavalí.

Zatím mám pocit, že když jim to tam přerůstá přes hlavu, tak to začne vyhrezavat do zbytku bytu a podruhe si s tím už sami neporadí a úklid je pak akce na půl dne, která vyžaduje mojí účast.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:02

dzizisketa naša malá je s nami na stene od narodenia, odkedy vie chodiť, tak na takej tej detskej stene sa snažila loziť, keď už bola väčšia, vylezie až do hora (ale je to nízke) a nebojí sa. Naposledy sme ju už chceli skúsiť dať aj na lano, ale nemala trpezlivosť na postroj. Kým sme jej ho ponastavovali, ako treba, už mala dosť. Chceli sme skúsiť nabudúce, ale nabudúce sa už kvôli korone nekonalo, takže už sme tam neboli mesiace. Ktovie ako by to bolo teraz.

Inak u nás kurzy pre deti bývajú od troch rokov, vyskúšajte a uvidíte čo sa mu bude páčiť a či sa mu tam bude chcieť byť

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:02

dzizisketa hele stokke vezmes hadrem a je jak nová! Já ji poridila hned, stejně bych casem nějakou koupila a tahle má ty možnosti používat vicemene od narozeni 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:04

dzizisketa ty židle jsou omyvatelné, toho se neboj ;) My máme dvě Jitra, plánuju, že je pak budou mít v pokojíčku. Unesou přes 100 kg. Kluci je milují, hlavně vždycky tu, která patří tomu druhému

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:05

Potrefenáhusa jo to mi delala muzova rodina, nejak nabyli pocit ze kdyz kojim a nepiju, tak pro me neni prece problem na kazdou akci privezt a odvezt babicky a dedu. Tak po jedne vyzivne scene pochopili ze teda takhle ne, a dost to procistilo ovzdusi. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:06

dzizisketa a inak teda k tej rastúcej stoličke, za mňa jedna z najlepších vecí, čo môže byť. Značku teda neviem, čo máme, určite to nie je Stokke ani Jitro, ale aj tak je super. Sedávam na nej aj ja, a údržba je jednoduchá, fakt len pretrieť handrou

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:06

dzizisketa s tím lezením na lane bude muž k sobě někoho potřebovat, jednak na jištění, jednak dalsiho na hlídání, protože nemůžeš nechat dítě batolit po stěně. To samé boulder. Nemuze lézt a zároveň hlídat dítě. Asi bych ho vyslala samotného, ať se naučí základy a zažije si to, co a jak s dítětem se muzete rozhodnout pak. 

Lezecké matky, co znám, to řeší tak, že chodí spolu větší skupina. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:06

Pinot Noir my uz mame na ceste druhou, protoze mala tam porad leze starsi a ta je z toho na prasky. Akorat si myslim ze ji tam poleze porad:) 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:10

dzizisketa k rostoucim zidlim - za me ano. Mame dve - jitro a stokke. Obe maji dostatecny pocet zarezu k nastaveni vysky sedaku a operky pod nohy (posledni drazka je cca 10 cm od podlahy u obou zidli). Stokke pusobi trochu min tezkopadne nez jitro, asi tim, ze je o neco nizsi a pusobi lehce. Ale ma podle me smysl do ni investovat jen tehdy, pokud chces benefitovat z toho, ze jsou k ni ruzne nastavce a je vyuzitelna uz od narozeni. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:12

Kokoska Já jsem tak ráda, že už mám ty děti velký

A přesně, prosím tě, ukliď si to a to, prosím tě, vynesl bys odpadky? V pubertě chlapečka jsem tedy občas slyšela A musí to bejt hned? a to jsme se vždycky domluvili, od holčičky v její nejlepší formě to pak byly hlášky typu Nejsem tvoje služka, ale i to jsme obě přežily.

Dneska mají oba ve svých domácnostech naklizíno a já se pomalu bojím na návštěvě odložit svou kabelku, aby mi jí dcera hned neuklidila, kam patří.

A plně souzním s continuity a Mha o tom odpuštění rodičům a dneska už i sobě, za chyby, který jsem i já udělala a s betsey s těmi vlastními traumaty.

A kromě toho, ty děti už k nám přicházejí jako hotová osobnost, výchova se dost přeceňuje  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:17

dzizisketa rostoucí židle se mejou dobře, mladší je neuvěřitelné prase, ale nemám problém židli udržovat. Nejhorší na údržbu byla polohovací kojenecká židle, to bylo peklo, té jsem se ráda zbavila.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:27

dzizisketa Hauck, i muž prohlásil, že to je po kočárku asi nejvyužívanější věc, kterou jsme koupili. Drážky nám zatím stačí, kdyžtak není problém je dodělat (pro nás). Má ji asi od roka. 

Lézt jsem nebyla od otěhotnění, podle mě už ani nebudu vědět, jak uvázat lano, vyškrábu se na trojku a budu ráda

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:37
Reakce na rasaNori:

Potrefenáhusa jo to mi delala muzova rodina, nejak nabyli pocit ze kdyz kojim a nepiju, tak pro me neni prece problem na kazdou akci privezt a odvezt babicky a dedu. Tak po jedne vyzivne scene pochopili ze teda takhle ne, a dost to procistilo ovzdusi. 

​no to je trochu jinej problém, ale taky blby 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:53

Potrefenáhusa To priserny Stedry den! My ho proste rozsekli nadvakrat. Na 24. jsme jeli za muzovymi rodici a prespali a s nasima jsme slavili az 27. Nepomohlo by vam taky rozdeleni? My doma skoro nikdy neslavili na 24., protoze byl tata (a pak nekdy i ja) v praci. Vzdyt je to vlastne jedno, kdy se slavi. Obrd jsme nevarili nikdy, dopoledne je polevka a pak velka prochazka. Posledni roky jezdi moji rodice casteji i behem roku za nami, ale kdo by nejezdil, kdyz mame i saunu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:55

dzizisketa continuity to vysvětlila. Pokud chcete jít s malým dítětem na boulder, měli byste být aspoň dva dospělí (1 leze, druhý hlídá), pokud na lano, tak tři (jeden leze, jeden jistí, jeden hlídá). Samostatný pohyb dítěte na stěně bývá i zakázaný pravidly té které stěny. Jinak pokud muž nikdy nelezl, tak buď by měl jít na nějaký kurs, kde se naučí manipulovat s lanem nebo do boulderu, kde lano není a nehrozí nebezpečí zabití z důvodu špatného zacházení s lanem. I já sama jsem měla trochu husí kůži, když jsem dceru poprvé na to lano navázala, zkontrolovala jsem to asi 5x a ještě nechala kamaráda, ať to zkontroluje po mně - a to můj počet navázání půjde do mnoha tisíců.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 10:57

Potrefenáhusa A vyuziju dotaz na Stokke. Uvazuju o ni ve variante s doplnky pro sedici batole a je to docela draha sranda. Zpocatku budu krmit v lehatku, ktere jsme zdedili. Takze doporucujes?