jo a taky predloni s jednou prodavackou z pekarny v recku jsem komunikovala celou dobu reckonemecky a loni jsem zjistila,ze je slovenka a ona si pry o me myslela,ze jsem nemka.![]()
![]()
Vše o těhotenství a dětech
Já byla kdysi sama v Římě a hazela do fontány di Trevi minci a slyším: "Házíš to tam blbě!". Byla to holka, se kterou jsem dva roky předtím byla na letní brigádě v Německu. ![]()
V Kruger Parku jsme byli na treku, 7 lidí, 2 rangeři, kuchař. Jeden z těch cizích pěti lidí byl na internshipu v naší firmě v Lucembursku, kde bylo asi 40 zaměstnanců. Skončil těsně předtím, než jsme tam přišli my s mužem.
Karja to je super. Inú svet je malý a o náhody tu není nouze :)
Ja som raz stretla v lietadle do Londýna bývalu susedu, ktorá uz žije roky v Amerike.
takže si ji vzal manžel, že ho bude kontrolovat při čtení. Je to neuvěřitelný, to je samý "odpusťe mi, že vás opravuji....", "je to téměř správně, ale ráda bych vás tady opravila..." je jí osm!!!
jezis, to je bozi historka
„Jeli jsme s Voskovcem z Francie Biarritzu a v kupé s námi seděl poslední baskický pasažér. Na předposlední zastávce, kde je křižovatka, vystoupil a zapomněl si ve vlaku fotoaparát. Stál na nástupišti a čekal na přípoj. Voskovec stál na plošině, tvářil se, že obdivuje krajinu, a procítěně říkal: „Milý Basku, zapomněl jsi si ve vlaku aparát. My ti to neřekneme, protože pojedeme do Biarritzu, tam ten aparát teprve objevíme a předáme ho konduktérovi. Ty po našem odjezdu zjistíš, že nemáš aparát, a budeš čekat, až se tenhle vlak vrátí. On přijede, konduktér ti dá aparát a ty budeš mít radost. Ale teď ti nasereme.“ Já řval, Voskovec nadšeně upíral oči do dálky, Bask pokojně čekal. Chvíli to trvalo, pak Bask zvednul hlavu a česky řekl: „Tak už mi ho, ty vole, podej!“ Chvíli se chechtal se mnou, pak se zvedl a ještě poznamenal: „To abyste věděl, až někam pojedete, že Slovan všude bratry m
Ve Val d'Isere na trailech jsme cekali u vapky na umyti kol, a pani si tam oplachovala Authora. A kamarad tak polohlasem ze i frantici jezdi na takovych suntech, pani se otocila, polozila pistoli a rika Mate to volne, kluci:D
to je dobre tema :) na me promluvila cesky Indka, co prede mnou stala v rade na letisti. Mlada holka, architektka, byla na studijnim pobytu v praze a znala Vaclavak :)
my sme boli liezť v Paklenici s partiou a za kamošom prišla jedna baba a asi desať minút sa lámanou angličtinou (z jeho strany) rozprávali. Po tých desiatich minútach už taký spotený kričí na nás ostatných, že nech sa s ňou ide rozprávať niekto, kto vie lepšie po anglicky, tak sa otočím,že idem za nimi a to bola kamoška, s ktorou som chodila na pole dance :-)
Na nás promluvil česky pán na Kubě, na venkově, když jsme potřebovali vysvětlit cestu a muž mi česky řekl, že si nemůže vzpomenout na španělské slovíčko. Studoval tady zemědělku. V Černé Hoře jsme uvízli v koloně, šla jsem se podívat dopředu co se děje a ukázalo se, že pán, který řídil dopravu byl dlouho v ČR a že sem jezdí každý rok a začal mi ukazovat fotky z Prahy v mobilu. Tak jsme si tam prohlíželi fotky a kolona stála dál. ![]()
Lamicka na Kube nas obcas take nekdo oslovil cesky, kdyz slysel, jak mluvime. Bylo to uplne bizarni:) Ale dost lidi z generace mych rodicu tu studovalo. Umeli perfektne.
Kdyz nam v Londyne uletelo letadlo, tak nam novy spoj a presun na jine letiste zjistovala Slovenka. Sedela vedle afroanglicanky (abych neurazila nevhodnym pojmenovanim!), ktera toho nebyla schopna, porad se ptala, jak teda presne chceme letet, zatimco my potrebovali, aby nam zjistila ona, jake jsou moznosti. Kdyz jsem cesky zavyla, ze to snad neni mozny, tak se vedlejsi slecna otocila a ujala se nas a behem deseti minut to bylo vyrizeny.
A ve Vidni nas v hospode obsluhoval bracha manzelova spoluzaka ze stredni.
Ale na Indii a Zeland to nema ![]()
Pred pár rokmi sme boli s mužom na Sardínii mimo turistickej sezóny (prelom septembra a októbra) a ako si tak sedíme na opustenej pláži, dosť blízko nás si sadol mladý pár a začal sa rozprávať po česky. Čo ma pobavilo, z ruksakov vybrali rezne v chlebe, to som nevidela od čias, kedy som ako dieťa chodila s rodičmi do Chorvátska :D
Gatita Lamicka Na Kubě se nám to stalo mockrát, vlastně snad každý, s kým jsme mluvili, měl nějakého známého nebo příbuzného, který studoval v ČR. A úplně největší zážitek byl kuchař v zapadlém penzionu u Gibary, který tady pracoval ve Škodovce a miloval Česko, šetřil na letenku zpátky, miloval Korna, Vondráčkovou, Urbánkovou a celou tuhle partu, pořád si zpíval Holky z naší školky a tak. A když jsem mu šla vysvětlit, že si dáme jednu večeři na půl, protože nemáme moc peněz, uspořádal nám největší hostinu, jakou jsem v životě zažila (když tady napíšu, že jsme nezvládli sníst grilované obří krevety, tak si asi uděláte obrázek....), nějaký starší movitý pár z Británie u vedlejšího stolu se nás pak přišel zeptat, kolik jsme za tu večeři zaplatili. ![]()
Co se týká setkání s Čechem či "čechofonem" v cizině bylo na Kypru. Se čtyřletou dcerou nás hospitalizovali na klinice, jejíž majitel studoval medicínu v Praze. A přidělil nám i českou sestřičku
Většina Kavkazu byla na vojně v Československu, pamatuju taxikáře z karabachu, co byl v Bruntále a vzpomínal se slzou v oku na rohlíky
Pri cekani na taxi v Melace /Malajsie/ jsem se dala do reci s manzelskym parem z Noveho Zelandu. Po chvilce jsme zjistili, ze vsichni jsme z Brna.... Oni teda emigrovali v 60. letech a byli na ceste kolem sveta.
Ja som stretla v USA na Floride v Tampe v zabavnom parku uplnou nahodou ucitelku zo zakladky co sa tam na dochodok odstahovala za synom.
Potom na Key West ked sme liezli hore na majak uzkym tocitym schodiskom a minali nejaku mladu particku Cechov co sli smerom dole a jeden z nich vtipne zasrandoval ze uhni nebo te schodim nevedomky ze mu niekto rozumie. Ked nas pocul hovorit slovensky tak sa cely cerveny od hanby ponahlal prec ![]()
Raz sme vo Viedni na letisku poculi slovensky hovoriacu pani co strasne hulakala a bola velmi vulgarna. Hanbili sme sa za jej chovanie a tajili ze sme zo SR aby si nikto nemyslel ze sa pozname a nedajboze cestujeme s nou. Dostala prezyvku slusna pani ![]()
So synom som bola v statoch ked mal 2 roky a jedine co sa tam naucil bolo noooou! (s velmi ukazkovou intonaciou a prizvukom) kedze bol velmi zvedavy a proste si nevyberal vhodnu zabavu bez nasledkov tak opakoval co pocul. Pri nakupe ked mu bolo dlho v kocari tak furt brblal nou nou nou a predavacka si myslela ze tam zijeme a pytala sa ma ako dlho
odvtedy sa smejeme na tom ze mu stacilo jedno jedine slovo aby domacich presvedcil ze je American
situacia sa vtedy este opakovala aj v inych obchodoch
DrowRanger Nahodou ty rizky vozi jeste dost lidi. My jsme je vozili I na ruzne jednodenni vylety do prirody, kde nebyla hospoda. Ono proste to ma clovek zazity a bodne to!
Pred jednou zcestovalou kamaradkou jsem se za to stydela a ona mi rika, co blaznim, ze oni si vezli rizky I na dovolenou do Japonska:-D. Ja mela pak rizek I u Mrtveho more, jen jsem ho hodila do pity, chleba uz nebyl:-D. Jeste vozim takove snidanove placicky z vlocek, do tech hektickych dnu, kdo kdy nevi, kde jak bude jist, se to proste hodi.
Jemen- domlouvali jsme okružní cestu s místním Čechojemencem. Jeho žena se za svobodna jmenovala jako já abyla z městečka asi 15 km od nás.
Kamarád v letadle do Peru potkal lidi, co znali moji mamku (on ji osobně nezná).
Karja No počkej, to jsi ještě neviděla japonské hory, tam staříci na vrcholu vytáhnou vařiče na kafe a řízky(!) taky!! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí