žluťásek vida, to jsem zapomněla napsat :) 3.5 roku. A je jak z divokých vajec.
Vše o těhotenství a dětech
Renusatko Jo, ten chvat na umyvani zadku byl k nezaplaceni. U prvniho jsem se bala, tam jsem vyhodila oknem tisice za ty chemicky ubrousky, ale druhymu od prvni chvile. Tam uz zadny strach nebyl, casem se hrozne ostrilis.![]()
bram A chceš spíš nějaké aktivity, co se vykouzlí z toho, co je doma, nebo naopak něco koupit, co zaujme? :) Já se hrozně těším, až bude syn starší, až vyzkoušíme různé hry a pomůcky kterými jsem se inspirovala v montessori skupinách.
Namátkou přidám pár obrázků, kdyby tě třeba něco zaujalo.
Dost mě bere geoboard - dřevěná destička s otvory, buď se do jí zastrkávají kuličky na kolíkách podle barevné předlohy, nebo kolíky samotné a na ně napínáš gumičky a tvoříš obrázky z geometrických tvarů.
Hra Hmatej a najdi od Vilac - hraje se buď jako hmatová hra, kdy poslepu lovíš z kyblíku konkrétní tvar, nebo jako loto - každý má několik obrázků, vytahují se tvary a přiřazují se, kdo první nasbírá všechny svoje, případně různé přiřazování, třídění podle tématu, barev apod. 
Hra Den a noc od Mindoku - smart game už pro nejmenší děti - navlékání tvarů podle předlohy buď barevné denní nebo jen stínové noční
hrátky s lego duplo - kromě volného stavění různé předem připravené aktivity, třeba něco takového

bram Jestli jseš z Prahy, tak v Městské knihovně v Praze se dají půjčit společenské hry, celkem slušná nabídka je i pro ty nejmenší děti od 3 do 5-6 let. Dají se rezervovat do kterékoliv pobočky, kterou máte nejblíž. (A registrace dítěte do knihovny je zdarma)
Tu hru Den a noc mám doma a když se k ní budete chovat pěkně, ráda vám ji půjčím :) Případně tu mám i nějaké další hry, do kterých mi syn ještě nedorostl.
Což mi připomíná, že mě už dřív napadlo - pro pražské - jestli byste třeba neměly zájem někdy uspořádat nějakou, např. měsíční výměnu her, zajímavých hraček, pomůcek. U nás co je nové, to jede pořád, okoukané nebaví. Dělám výměny aspoň domácí, na chvíli schovat do krabice na skříň a vytáhnout po delší době znovu ![]()
žluťásek juu, diky za tipy, geoboard se mi moc libi, neco takoveho bych mohla poridit, to by Frantisku mohlo bavit. I ty duplo skladacky jsou fajn, to taky vyzkousim. Ona si ted nejradeji hraje na divadlo, musime porad hrat nejake pohadky (vetsinou je nejaka princezna a ja musim pokryt zbytek roli) a tak potrebuju cokoliv, u ceho se chvili zabavi sama, neb uz jsem uplne hotova :))
Vymeny se rada zucastnim, sice v Praze nebydlime, ale oba pracujeme, tak neni problem se domluvit a dat si sraz. Malou hodne bavil Sad (my first orchard), ale uz je to pro ni jednoduche a vydrzi to jen chvilku. Tenhle tyden se do mesta nedostanu, ale treba na prazdniny moc radi vyzkousime nejakou novou aktivitu. :)
Dneska u nás na zahradě byl osmiletý vnuk sousedů, už naštěstí nebyl ve značkových teplákách (bílých) , ale stejně. Že nedokázal vylézt na stom na který vyleze naše pětileté dítko, budiž (a přistavili jsme žebřík). Pak se podivil, že ve višních jsou pecky, na svačinu nic nechtěl, protože to neměl dovoleno od maminky, protože ta nás nezná (se sousedy máme normální sousedské vztahy, občas si k nám skočí půjčit koření, občas přinesou klukům palačinky, klasika). Ježkovo oko!
bram Konkrétně tenhle geoboard prodává jeden děsně šikovný pán, Jan Cienciala. Má spoustu různých pomůcek ve skupině na FB - Amatérské dřevěné hračky a pomůcky / Montessori.
Možná bys tam našla ještě i něco dalšího. Občas dělá akce, kdy za zvýhodněnou cenu prodává třeba několik různých pomůcek v sadě. Nevím, jestli toho mívá hodně skladem, asi spíš vyrábí na zakázku. To se budeš muset asi doptat už sama. Já po tom geoboardu a dalších hračkách zatím jen pokukuju, syn je na to zatím ještě malý. (A doufám, že než do toho doroste, tak už se to bude prodávat i bazarové, haha. Ten pán s tím začal myslím teprve loni, tak se ještě moc z druhé ruky levnější sehnat nedají.)
Kdyby se k té výměně chtěl přidat ještě někdo jiný, založila bych nějakou skupinku, kam bychom si třeba mohly nafotit, co kdo má doma a je ochoten půjčit? Jinak ti pošlu fotky jen tady do SZ :)
bram V tom věku a podobné situaci mi doslova vytrhlo trn z paty toto, dcera si s tím vyhrála hodiny (a bavilo to i mě), mají to ve Sparkys.

Garfie ach!! To se nam ted hodi ho princeznovskeho obdobi :)) diky da tip!!
bram Super, to jsem ráda, je to strašně jednoduché, přitom efektní a je toho hrozně moc, nehrozí než dojdou dřív než se uzdraví :-)
Jestli druhe dite bude taky holka, nausnice pujde pichnout tatinek![]()
bram Taky tady v Hračkotéce mají spoustu zajímavé tvořivé zábavy pro děti
Sem tu myslím sdílela svůj first world problém s tím, že mi tipovali, že čekám kluka, což jsem následně hystericky obrečela (ehm
). Dnes to mělo vtipné pokračování na velké kontrole.
Doktor se ptal, jestli chceme vědět a já (rezignovaně) že už to asi víme, že už minule si tipli kluka. A on na to - no a už jste začali nakupovat výbavičku? Protože jestli jo, tak ty modrý věci teda fakt potřebovat nebudete, tim jsem si naprosto jistej. Na kluka mu tam něco podstatného chybí
Tak jsem se podívala na muže, hned jsme oba začali něco koktat, já úplně dojatá, že jsem měla celou dobu pravdu, že mě moje tušení nezklamalo, muž taky na měkko, že holčička ... No asi poprvé za celé těhotenství jsem zažila takové to opravdu nefalšované štěstí, pocit, že je všechno správně, jak to má být ... amerika hadr.
Následně si vedle sedící druhá doktorka decentně odkašlala a říká - no, pardon, ale já tam teda něco viděla ... sestra přitakávala, doktor teda začal znova hledat ... No a pak už jsme to viděli všichni, jasnej kluk. Myslela jsem, že toho doktora zabiju, málem to se mnou švihlo už tam a vzpamatovávat se zas budu půl dne ![]()
![]()
MP Meri Já to nějak nechápu proč 90% ženskejch chce holku??
Mutziputzi nekdo tu psal ze neumi umejt chlapecka.. zrejme neposkvrnene poceti![]()
viktorka_od splavu Já teda krom toho, že by mi bohabojnost nedovolila jedno z toho preferovat, nějak absolutně nepochopim proč těch fakt určitě 90% chce zrovna holku, jednak je to v některých případech nebezpečný, to už jsme si vysvětlovaly
a za druhý jsou pak ulice zaplavený nemožně vyhastrošenejma holčičkama, do kterejch matky projektujou svoje fashion dreams.
viktorka_od splavu ale u novorozencu to je prece uplne jine... ja si taky moc neverila:)
Mutziputzi Proč ji chtěj ostatní nemám tušeí, ale já ji prostě chci protože proto. Tady se dá asi těžko očekávat nějakej racionální duvod ![]()
viktorka_od splavu Gatita myti holcicky mi prijde slozitejsi ![]()
![]()
Mutziputzi taky to nechapu
MP Meri neztracej nadeji, i s dnesnimi ultrazvuky to neni 100%... kolegyne, u ktere se nekolik lekaru na ruznych pracovistich nezavisle na sobe shodlo na pohlavi ditete, by mohla vypravet
ale to se asi stava max. 1x za deset let ![]()
MP Meri
Dobrá historka (promiň). Když se narodila holka mojí ségře, švagr se přímo na sále ptal doktora, jestli si je jistej....protože celé těhotenství to byl na 100% kluk...
Mutziputzi Hele, já třeba chtěla holku (dávno před tím, než jsem znala tvoji teorii, přísahám), protože jsem měla strach, že to s klukem nebudu umět. Jsme taková feminní rodina, jak říká můj švagr "i ten pes je tady fena....". Matka ze čtyř sester, všechny s jedinou výjimkou mají dcery, i můj otec měl jen neteře...Teď mám syna a ty obavy už zpětně moc nechápu....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.