Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:26

Stará Stanová Kůže Já myslím, že šlo spíš o způsob, jak to oznámil a zbytečné stresování. Vždy se to dá říct citlivě a hlavně v těhotenství, pokud to není 100%, zbytečně pacientku neplašit. 

Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:30

Pinot Noir Ja to beru proste podle sebe, ja bych si tim vlhcenym ubrouskem zadek fakt rada neutirala a to druhe uz vubec ne. Navic mi ty ubrousky, ale mozna jsou to spis pliny, tezko rict, hrozne smrdi.Tak uvidim, s tim perlanem to snas zvladnu, pritel snad doma taky, kdyztak si nejak poradi. Ale I z tohodle duvodu jsem vyradila latkovky, myslim, ze by mi ostatni vcetne tatinka neradi hlidali miminko:-D. Prece jen je to slozitejsi. A vcera se me zeptal, v cem se vozi miminko domu z porodnice, tak jsem rekla, ze v batohu (vajicko vybiral I kupoval on, v porodnici je taky videl), nevim no, latkove pliny by asi byly pres caru.:-D.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:33

Renusatko To je pravda. Tohle řeším teď u dětské doktorky - měli jsme takovou "profesorku", u které jsem si vždycky připadala jako nejhorší matka na světě, podle jejího chování, řečí, a ani k dětem se nechovala moc mile. Ale zase nemávala nad ničím rukou, jakože se to nejspíš upraví samo.

No a teď máme jinou, superhodnou, ale tak trochu mávací... no a teď váhám, jestli nebyla lepší ta první, abychom něco nezanedbali...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:34

Stará Stanová Kůže myslím, že je rozdiel, ak doktor prvorodičke kľudne povie a vysvetlí, že si nie je 100% istý výsledkom a bol by radšej, ak by to preverili v nemocnici ako keď Vám oznámi, že máte kritické a hraničné množstvo plodovej vody, čo znamená, že Vás s najväčšou pravdepodobnosťou hospitalizujú v nemocnici, kde sa rozhodnú, či tehotenstvo predčasne ukončia v tomto týždni alebo toršku neskôr s dodatkom, že v 30 týždni dieťa nemá plne vyvinuté pľúcka. Toto je jediná informácia, ktorá mi bola podaná, bez toho, aby mi bolo vysvetlené, že aj v prípadoch malého množstva plodovej vody sú tu ďalšie veci, ktoré treba odsledovať, že sa posudzuje navzájom priemer prietokov v aorte a hlavičke a až v prípade ak sú tieto na rovnakej úrovni, tak sa pacientka hospitalizuje, nehovoriac o tom, že doktor toto vyšetrenie neurobil. Ešte by som dodala, že na to čo mi povedal, som sa iniciatívne musela pýtať ja, on mi najprv len povedal, že mám ísť na pohotovosť... Nie som hysterka, nestresujem zbytočne, ale toto je fakt informácia podaná spôsobom, ktorý sa mne ako pacientovi endal pochopiť iným spôsobom...Opakujem, že doktor mal druhého odborníka vedľa v meistnosti, mohli to prejsť spolu, aspoň by prišli na to, že tento doktor zabudol zmerať jeden údaj...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:35

Karja my jsme měli Perlan přímo v porodnici (porodnice Mělník), vlhčené ubrousky tam moc nedoporučovali. 

Pinot Noir souhlasím. A to mi tolik návštěv přineslo právě balíky vlhčených ubrousků. Ale výborně se s nimi uklízí, jedním tahem umyjou voskovku ze skříňky :))

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:36

No vidíte, každý to má jinak. Já od narození používala jenom Pampers ubrousky, vodou je kromě koupání neumývala ani jednou a na opruzeniny netrpěli...

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:39

Karja Hele látkovky se dají klidně používat i v kombinaci s jednorázem, hlídači vždycky můžou dát pampersku. Taky jsem měla obavy, jak to tatínek zvládne a jestli si s látkovými plenami poradí. Chvíli trvalo, než se v tom zorientoval, ale i když jsem nemocná a malýho má na krku on, tak dává látku. Stačí předem pleny naskládat, aby to měli co nejjednodušší, nebo pro hlídače koupit pár kousků AIO - vše v jednom - to se používá úplně stejně jako jednoráz.

Ale tím tě teda nechci nějak manipulovat. Spíš pro případ, že bys o látkových plenách neuvažovala jen pro ty důvody, co jsi uváděla.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:45

Karja Jo, do látkových jsem ani nikoho nezasvěcovala. Když ho hlídá někdo mimo domov, dala jsem jednorázovky, když tatínek doma, tak sundá látkovou a nasadí jednorázovku ;) 

A s tím perlanem, to určitě zvládneš, je to vlastně stejné jako ty ubrousky, jen je potřeba ho namočit. Ale pro mě po císaři bylo první dva dny i deset kroků do koupelny a zase zpět strašně moc ;) Tak jsem za každé zjednodušení byla vděčná.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. června 2018 12:06

moninika ja taky tak (plus teda jak uz byl dcera vetsi, tak jsem myla i v umyvadle), jen jsem se to tu bala napsat..  Dnes bych to asi resila jinak, no ale dcera to prezila, nastesti. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 02. června 2018 12:23

Pouzivame jednorazove ienky, vlhcene obrusky DM a ked treba, umyjeme vo vani. Ale maly chodi vela na nocnik.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. června 2018 12:39

Pavlena Proč bála?  Taky bych to tak ráda dělala, ale bohužel mi to nějak nešlo, neuměla jsem to mimino na jedné ruce držet a druhou mýt. Navíc nemáme baterie pákové, ale kohoutkové, tak mi trvá seřídit teplotu, no prostě mi to nešlo 

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 02. června 2018 14:06

Pavlena Asi jste mě blbě pochopila - děcka se koupala každý den ve babičce, myslela jsem, že při přebalování jsem neomývala vodou, ale otírala jen ubrousky...

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. června 2018 14:19

moninika Myslím, že Pavlena taky mluvila o přebalování - při něm dítě opláchla tekoucí vodou. Což je fajn a taky bych to dělala, kdybych byla šikovnějsí 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2018 14:23

Já jsem teda jako dětská sestra ten chvat na držení pod tekoucí vodou ovládala, takže jsem dlouho děti umývala (dokud jsem je na jedné ruce unesla) rovnou pod vodou. Kolikrát i místo koupání. Potom jsem používala ubrousky, opruzeniny teda neměli i přesto, že starší byl atopik. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. června 2018 14:41

moninika nene, pochopila jsem dobre a myslela tak, jak pise Pinot Noir . Prebalovani novorozence bylo s vlhcenymi ubrousky a jakmile byla uz festovni mimino, tak pak navrch jeste vodou v umyvadle. Ale nemela problemy ani jako novorozene. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 02. června 2018 17:54

Já taky používala ubrousky (DM?) a Pampersky, opruzeniny žádné. U staršího jsem dávala i látkovky, myslím tak každý třetí den. Hrozně se mi ekluje to skladování použitých plen, tak je měl jen když jsem věděla, že se bude prát. Mladší látkové pleny nesnášel, to byl hrozný řev. Možná to bylo tím, že se mu v nich hůř hýbalo, nevím.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 02. června 2018 20:14

Renusatko mně to stačilo vidět v bohunicích v porodnici, nejdřív jsem se lekla co to s chudinou dělají, ale pak jsem to dělala stejně, šup pod vodu a hotovo:-)

Pinot Noir kouhoutkový baterie - to by mě mrsklo:-(

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 03. června 2018 11:11

Mala ma anginu a 10 dni antibiotika, prosim prosim poradte, jak udrzet v klidu divoke dite, abych ji nemusela prizabit? :) Nejake tipy na indoor aktivity?

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 03. června 2018 12:15

bram nám takto raz pribudla indoorová hojdačka a pri jednom "ťahu" z choroby do choroby som vzala útokom najbližší obchod s výtvarníckymi potrebami (som vzala snáď zo všetkého niečo, že na čo sa chytí) a vďaka tomu sa po rokoch vrátila k maľovaniu.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. června 2018 13:57

bram jak je holčička stará?