Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. června 2018 21:14

Mě to třeba bylo jedno, jaké to bude pohlaví, ale upřímně jsem moc ráda, že by to měla být holčička a to ze dvou důvodů. Jednak jsou určité společné zájmy, kdy jsem hodně zvířátková (koně, psi) a myslím, že s tím mám větší šanci na úspěch u dcery. Tím rozhodně nechci říct, že kluci nemívají rádi zvířata, ale ta touha po vlastním poníkovi a s tím spojené společné idylické ježdění po lese a na závody (ano, vím že jsem naivní) je prostě víc pravděpodobné u holky.

A taky kvůli té dospělosti a případným vnoučatům a tak.. Prostě máma od ženy to má podle mého jednodušší než máma od muže. Jednak i když jsme si s mužem vytvořili vlastní domov, domácnost a rodinu,tak přecejen jsem vícero principů a nastavení přetáhla já ze svého domova u rodičů, takže je pro mámu snažší se v čemkoliv orientovat, než pro tchýni. A vnímám to i teď v těhotenství, kdy je pro mě jednoduché mluvit o mém těle a co se děje s mámou, zatímco tchýně je na to pro mě moc "cizí", abych s ní sdílela tak intimní věci, takže má mnohem méně informací. A to stejné po porodu počítám s tím, že mamka bude po muži hned druhý člověk, kterého budu chtít vidět a sdílet s ním vše, i když budu uplně KO a na pokraji sil, zatímco tchýně bude "návštěva", u které budu chtít aby přišla až se budu cítit aspoň trochu v pohodě. A to mám fajn  a hodnou tchýni, kteoru mám  celkem ráda :)  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. června 2018 22:01

Sairon U nas zavodne tanci bracha...

Ja chci oboji, ale prvni holcicku. Protoze jsem taky prvni dcera, asi. V konecnym efektu je mi to jedno, hlavne, kdyz to bude zdravy. Az to teda prijde.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 04. června 2018 22:54

žluťásek Dnes jsem opět lovila mušličky a další suvenýry ze záchoda, tak jsem si na tebe a tvého chlapečka vzpomněla 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. června 2018 23:19

mne bolo uprimne jedno ci chlapec alebo dievca. chcela som zdrave dieta.  ono sa totiz zmeni pohlad na vec ked mate v okoli ludi ktorym sa nedari pocat alebo takych co maju deti postihnute. a doteraz nemam rada preferencie ludi ake pohlavie dietata by som mala mat alebo chcu mat oni. nech si svoje sklamania a nadeje riesia sami a neprenasaju to na mna a moju radost z dietata.

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 04. června 2018 23:52

eless Chapu, ja si to prozila ten prvni den a to nejvic kvuli jmenu, chtela jsem po dedovi:-/. Jo, tak ten by me pekne propleskl, kdyby videl, ze jsem z toho nastvana ci mrzuts, jsem si prosla od doktora asi 500 m a uplne jsem videla, jak mi rika, ze jsem pritroubla a ze jmeno ma vybrat pritel az jsem se musela nahoru nahlas omluvit:-D. Adorovani urciteho pohlavi u pribuznych me taky namichlo, proteze tem to.uz fakt muze byt uplne jedno, a jeste otazky, zda to bylo planovane a jeste, jestli zadost o roku byla pred nebo po otehotneni. Nevim no, me by v zivote nenapadlo se nekoho zeptat, neze protoze by mi to prislo neslusne, ale proste by me to vubec nenapadlo:-D. Ted se zenil znamy a kamaradka rika, ze si myslela, ze se berou z ciste lasky, ze nevedela, ze cekaji miminko, tak ji rikam, no s dnesnima moznostma antikoncepce se z ciste lasky spis delaj ty deti.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 05. června 2018 06:51

Mne tak idu na nervy ludia so svojimi nevychovanymi, drzymi, nevhodnymi otazkami. V najblizsom okoli takych ani nemam, ale sirsie okolie niekedy sa opyta. A to som asertivna s vrazednym pohladom. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. června 2018 07:16

letfenixa ehm, no mňa sa už niekoľko ľudí opýtalo, či som si istá, že čakám dievča, lebo som opeknela...

A inak pohlavie mi bolo tiež úplne jedno, ale zvedavosť by mi nedala spávať, takže vedieť som ho potrebovala :-)

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 05. června 2018 07:50

betsey Tak to mysleli jako kompliment;-). Mne naopak prislo vtipny, kdyz na tuhle znamou povidacku s tim, ze me se to ubirani krasy netyka, narazeli lidi, kdyz jsem jsem se citila fakt desne a vypadala vazne hrozne:-D.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 05. června 2018 08:16

Karja mně jeden kamarád v těhotenství řekl, jak je to zvláštní, že jiné kamarádky těhotné vždycky tak jakoby zkrásněly a u mě si toho nevšiml... No on není zrovna moc taktní obecně  mu říkáme, že je sociálně debilní, hlášky tohohle typu z něj padaj každou chvíli a nebo si vědom, že by se mohl třeba někoho dotknout

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. června 2018 08:47

Sairon Ten vztah matka - dcera rozhodne neni zarucenej. Mamu po porodu rada uvidim, ale rozhodne je to pro mě "navsteva" a ohledne sebe s ni opravdu nic intimniho nesdilim, informace zhruba tak stejne, jako s kolegyni z kanclu. Kolegyne z jich ma mozna i vic, protoze proste denni kontakt. Muz si s mamou vola dvakrat trikrat tydne, tohle je fakt spis vychovou + povahou, nez pohlavim. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. června 2018 09:00

MP Meri ja to mám podobne,s  mamou si zavolám, pýta sa ma na tehotenstvo, ale nejak sa mi s ňou enchce o tom baviť, vlastne asi s nikým okrem muža a rovnako dlho tehotnej kamarátky.

Po pôrode by som mamu tiež u seba doma nechcela, jej povaha sa nezlučuje s mojou predstavou pomalého spamätania sa z pôrodu, napriek tomu, že sa mi neikoľko ráz ponúkala, že príde ku mne kým sa dám dokopy, ja vlastne po pôrode - ak nebudú dáke komplikácie - nechcem u seba počas šestonedelia vidieť na návšteve asi nikoho...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. června 2018 09:29

MP Meri jo, však já to nepovažuji za jediné možné uspořádání. Mám kamarádky, které mají s tchýní mnohem bližší vztah než jaký mají akutálně se svou mámou.

Jen si myslím, že pokud mají muž i žena srovnatelný zdravý vztah se svými matkami (a i vzdálenost, protože to si myslím že také udělá hodně), tak matka ženy je "ve výhodě" oproti její tchýni :) 

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 05. června 2018 09:33
Reakce na Gatita:

Tulipe Jako jo, holčičky jsou asi náchylnější na různé záněty, jak mají krátkou močovou trubičku a spíš se tam dostane nečistota, ale prostě ti kluci jsou takoví záhadnější:) 

​Hehe, ja si pamätám, ako sa narodil syn (prvá bola dcéra) a v pôrodnici za mnou prišla novorodenecká sestra, že či potrebujem pomôcť vysvetliť, alebo či - ako druhorodička viem - tak som ju poslala, že viem, že nech má viac času na prvorodičky, potom som si to škvŕňa rozbalila, kukám na to, vybehla som z izby a na celú chodbu na ňu hulákala - "ostatné viem, ale čo s tým pipíkom?" A z opačného konca chodby mi zahulákala nazad  "s pipíkom nič!".

A môžem potvrdiť, chlapec je v tomto jednoduchší.

Online Gatita
8637 příspěvků moje polička 05. června 2018 10:22

slniecko  ha ha, a mate pro to ve slovenstine moc hezke oznaceni!

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 05. června 2018 13:21

Gatita 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. června 2018 17:24

slniecko To je pravda. Já teď v únoru hlídala 4 dny roční holku od bráchy a to bylo na půl hodiny, poučení ohledně hygieny. Jako já se vyptávala, jinak by mi ji dali a v klidu by si mysleli, že mám doma dvě děti, tak vše vím. No věděla jsem prd, s klukama jsem nic řešit nemusela 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 05. června 2018 18:35

Na tyhle nevhodne dotazy je posledni dobou expert moje mama. Stale se dozaduje vnoucete, tak neodbytne, ze muj muz se ji ji zacina pomalu bat. Naposledy mi polozila otazku, zda mame s muzem pravidelny pohlavni styk, protoze ona by uz chtela vnouce... 

nasledovano vypravenim, jak bylo fajn delat me. Vrazedny pohled na to nezabira. A kdyz se daji dohromady s moji moji babickou a tetou, tak mam chut se odstehovat nekam do Gronska.

A s tim souvisi to, ze diky tomu nemam absolutne chut s ni cokoliv resit. Kamaradka vi mnohem vic. Zlata tchyne, prave proto, ze si nejsme tak "blizke", by si tohle nikdy nedovolila.

Online ziginka
727 příspěvků moje polička 05. června 2018 20:13
Reakce na Zuzuli:

Naposledy mi polozila otazku, zda mame s muzem pravidelny pohlavni styk, protoze ona by uz chtela vnouce... 

nasledovano vypravenim, jak bylo fajn delat me.

to snad neeee

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 05. června 2018 20:18

No kdyz jsme u toho, nam zas tchýně (astrolog amater) vypocetla datum, kdy mit sex, aby se to otěhotněni urcite zdarilo. Zjistila jsem to teda až zpětně, manžel to přede mnou radši zatajil...

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 05. června 2018 20:22

tenzie Ja to manzelovi taky nerekla :)