Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44721 příspěvků moje polička 05. června 2018 23:56

žluťásek Mne nejaky pleny taky smrdej, mam koupeny zatim pampers premium, tak doufam, ze to jsou ony:-D. Ted v mem okoli frci nejake Dada pleny, jsou asi z Polska? Tezko rict.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. června 2018 00:15

Karja Dada jsou divný, mi to přijde jak kopie Pampers. Ale v mém okolí to taky vsichni shánějí z Polska ve velkém. Já jsem taky podlehla té masazi, že pro novorozence jedině Pampers premium care  jako nebyly zlý, ale ty starý várky. Někdy loni na podzim udělali strašlivou inovaci a staly se z nich fakt divný pleny. Ty novorozenecké maji takovou vrstvu, která má pobrat a vsáknout i stolici. Místo toho se vždy oddeli za vrchni síťka a přilepí se miminu k zadku.

Snad nemáš moc velký zásoby, abys nebyla naštvaná  mně v dobré víře babičky nakoupily mraky plen. Naštěstí na tom minimiminu pleny jen hoří, tak jsme se jich rychle zbavili, haha.

Fajn byly ještě na malinké panda, ty měli v Motole v porodnici. A huggies jsem ještě zkoušela, ty byly velmi příjemné, ale zdají se mi strašně drahé.

Online Karja
44721 příspěvků moje polička 06. června 2018 04:44

žluťásek Nemam, mam dve baleni kazde jinou velikost, vylozene na pokryti toho zacatku. Nechtelo se mi resit, jake kupovat, tak jsem vsadila na tyhle. Pak by bylo fajn prejit na nejake jednak levnejsi a take, ktere maji ve viceroobchodech, abych nemusela byt omezena tim, ze to maji jen v DM nebo musim objednavat nebo cekat na zavazku z Polska:-D:-D.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. června 2018 08:41

Karja já jsem si oblíbila ty z dm, tak zas nemusím sledovat akce kde jsou jaké levné, tam stojí pořád stejně. Ale zas je pravda, že potřebuju tak jednu až dvě denně. Kdybych jich potřebovala na den osm, asi řeším cenu víc.

Online Karja
44721 příspěvků moje polička 06. června 2018 08:44

žluťásek Ja prave nemam DM porad pri ruce, takze je to neprakticky spolehat jen na ne. Ale obecne mi prijde, ze maji v DM ted dobre veci, ten mimini sortiment je dost siroky.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. června 2018 08:49

Oni mají nově i e-shop, což se s plenami docela hodí, ale to uvidis, jaké miminku sednou. Rossmann má třeba ke koupi balíček se dvěma kusy plen, to je fajn na zkoušku nebo i jako nouzovka venku :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. června 2018 08:51

Karja DM je super, kupuju tam plínky, ubrousky, mesickovou mast na zadek a mléko po koupání od welledy a dcera měla.jednou jedinkrát jeden červený puntík na zadečku, jinak nic. Spíš náhoda, řekla bych, ale s mastickami neexperimentuju. Jednou za dva týdny si tam prostě udělám "výlet" a kromě plínek koupím rovnou i další věci, nutrilon, presnidavky a tak...když není dm při ruce, třeba v cizině, kupuju pampers, ty mají všude, ale ty Baby Love mi přijdou mnohem lepší. Minimálně pocitově.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. června 2018 08:52

Karja Časem uvidíš, co vám bude vyhovovat. Na ležící mimino mi ještě vyhovovaly plenky Tesco, ne ty nejlevnější Tesco Value, ale takové v zeleném nebo žlutém obalu (dle velikosti). Teď mám ty Bella Happy a myslím, že za tu cenu dobrý - líbí se mi, že mají na zádech pružnou část, takže i když je člověk zapne dost napevno, netlačí (syn je taková žížala, že když mu plenku zapnu tak, aby nepadala, tak některé plenky jsou tak tvrdé, že to musí řezat do břicha).

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 06. června 2018 09:17

Karja v porodnici meli novorozenecke panda plenky,prisly mi dobre,na dotek spis papirove nez igelitove,coz je fajn.pak jsem koupila nejake vetsi  pandy a ty mi prisly prave uz hrozne igelitove a neprodysne. Dobre jsou babylove z dm (mam na mysli  "lepsi" radu s oznacenim öko -plenky jsou tusim s viskozou, ty jsou skvele).Happy nejsou take spatne, ale nejlepsi nam prisly pampers premium care - v tom vydrzelo dite celou noc. My z toho vedu nedelali,novorozence jsem prebalovala prakticky porad,takze nenel sanci se oprudit ani v levnych nebo latkovych plenach.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. června 2018 09:22

Karja Já mám s Pampers asi stejnou zkušenost jako žluťásek, některý várky byly dobrý, třeba dělali pro novorozence sadu dvou velikostí a ty mi přišly super. Pak jsme začali kupovat už nějakou jednu velikost delší dobu a byly každá várka trochu jiná, třeba jiná barva vrchní vrstvy apod. a pokaždý trochu jiná kvalita. Asi jak jsem objednávala, kde byla zrovna lepší cena, byly možná z různých zdrojů pro různý trhy. Pak se k tomu přidal ten chemický smrad a přestalo mě to bavit. Huggies byly asi lepší než Pampers v tom, že mají pružná záda, ale připadaly mi takový tlustý, teplý, pařivý. Pro mě Baby Love nejlepší a co se dá objednávat online, je to i dost pohodlný. Cenu neštěstí nemusím řešit, šťastné to dítě...

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 06. června 2018 10:33
Reakce na Zuzuli:

Na tyhle nevhodne dotazy je posledni dobou expert moje mama. Stale se dozaduje vnoucete, tak neodbytne, ze muj muz se ji ji zacina pomalu bat. Naposledy mi polozila otazku, zda mame s muzem pravidelny pohlavni styk, protoze ona by uz chtela vnouce... 

nasledovano vypravenim, jak bylo fajn delat me. Vrazedny pohled na to nezabira. A kdyz se daji dohromady s moji moji babickou a tetou, tak mam chut se odstehovat nekam do Gronska.

A s tim souvisi to, ze diky tomu nemam absolutne chut s ni cokoliv resit. Kamaradka vi mnohem vic. Zlata tchyne, prave proto, ze si nejsme tak "blizke", by si tohle nikdy nedovolila.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 06. června 2018 10:33
Reakce na continuity:

Garfie predne jsem se dovedela, ze tam meli sikanu, celou dobu se to resilo/neresilo. az si na ne nejak doslapla vychovatelka na skole v prirode, ktera je tam mela tyden na povel, tak to snad bude lepsi.

pak ta vychovatelka, ktera ty deti mela cely tyden na krku a jeste s nima psala diktaty, ktere po nocich opravovala (protoze ucitelka s nima nejela), dostala sprda, ze je hodnotila prilis benevolentne a jak ona (ucitelka) k tomu prijde, ze ted bude za tu zlou.

trochu jsem taky doufala, ze tyden pred klasifikacni poradou se treba dozvime, jake budou znamky na vysvedceni. tak moje super a v pohode dite udelalo velky pokrok, akorat bude mit na vysvedceni o stupen horsi znamku nez na pololeti nebo ma jeste zabrat - to se netyka jenom me, ale cele tridy az na 7 deti. to nevim k cemu nas to ma posledni tyden vybicovat, v te skole je vecer snad 28C, pulka tridy je navic nemocna. 

no mam pocit, ze sa na ty prazdniny tesim vic nez to decko. 

​a nebude chľast dobrý aj na angínu ?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. června 2018 10:58

Mám možno blbú otázku, ale tie čo ste látkovali novorodencov, resp. deti po šestonedelí - je na začiatku treba dávať aj vrchnú pul vrstvu? Všade čítam, ako malé deti veľa a často cikajú aj kakajú, že sa zozačiatku prebaľuje aj 8-10x denne. Nepostačovalo by teda na začiatku dať do do zloženého štvorca separačku a zapnúť na snapi sponku? Alebo to pretečie? Pýtam sa hlavne preto, že čakám v auguste a časti septmbra teplá, tak nech drobca nejak zbytočne nebalím do vrstiev + čo som videla, na tie malé deti je celkom umenie zložiť tú plienku aj s PULom tak, aby sa mohli hýbať (aj keď ja vlastne neviem, akov eľmi sa hýbe novorodenec, vlastne nič neviem ).

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. června 2018 11:04

DrowRanger Proteče, stačilo, když jsem někde nezahrnula plenku do PUL gatí pořádně, fakt jen kousíček, a hned to vzlínalo na oblečení. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. června 2018 11:07

DrowRanger Přebaluje se fakt pořád (mám pocit, že první týdny jsem nedělala nic kromě kojení a přebalování), ale stejně je to hned mokré. Když si uvědomíš, že mají stravu tekutou a vzhledem ke své velikosti je jí hodně, tak to z nich prostě fakt teče ;)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. června 2018 12:16

DrowRanger Hele, popravdě malej byl často jako prcek doma jen v té plence a nějakém tričku nebo body, právě jsem ho taky nechávala hodně větrat. Ta PUL vrstva dokud byl malinký a moc se mi nikam nebatolil byla skoro zbytečná, pokud byl jen tak navolno někde doma. Většinu času jsem ho měla v náručí já nebo někdo jiný, aspoň jsem hned po čůrání mohla plenu vyměnit, mokro na předloktí prozradilo :D

Třeba do kočárku nebo postýlky bych svrchní dávala, případně nedala ale položila na nepropustnou podložku. Protože to proteče raz dva, hlavně to kakání jde šejdrem kolem nožiček. Ale třeba syn mi kadil skoro výhradně při kojení nebo těsně po něm a chytila jsem to často do kyblíčku, takže s tím šlo trochu kalkulovat.

Já popravdě teda svrchní často nedávám doma ani teď v těch vedrech, přijde mi, že to tak líp větrá. Když je mokro, je to hned vidět a plenu okamžitě vyměníme.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 06. června 2018 12:26

continuity Sakra, někam mi zmizela odpověď a už se mi s tím nechce smolit. No vy teda jedete, to je ta třeťačka, co musela umět vyjmenovaný slova do Vánoc? :-/ Fakt děkuju za naši malou vesnickou školu!!! 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 06. června 2018 13:25

Jo presne, jednou nam byl zakoupen zeleny balik pampers, smrdely desne a opruzenej zadek mela celkem rychle, navic byla vlhka porad. Hele kazdej at si experimentuje na svem diteti jak se mu zlibi, ale me at vynechaj :D

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 06. června 2018 13:28

slniecko sedím u lekarky v cakarni, tak sa spytam 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. června 2018 14:04

Pinot Noir žluťásek zozačiatku asi pôjdem do jednorázových, aspoň kým si trochu zvykneme jeden na druhého (a opustí ma strach, že mu manipuláciou ublížim), potom chcem práve tie látkové, ale fakt som si myslela, že tie štvorce nejak rýchlo nepresiaknu. Tak uvidím, určite skúsim aj bez pulu a aj s pulom, som zvedavá ako to pôje (a či vydržím na látkových plienkach alebo prejdem na jednorázové).