Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 07. června 2018 08:42

Kdo mate doma male milovniky knih, znate Petra Horacka?

Vcera jsem objevila v knihovne Husu Lizu a melo to ohromny uspech.a to je co rict,protoze syn akceptuje jen knihy o autech a hasicich... Fakt moc hezke to bylo,hlavne ty obrazky!

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 07. června 2018 11:08

Gatita Mám jeho knížky moc ráda. Bohužel v češtině jich zatím vyšlo jen několik. On je sice původem Čech, ale žije v Londýně myslím a jeho knihy vychází anglicky a do češtiny se překládají.

Moc hezký je ještě Papuchalk Petr a Nový domek pro myšku. Jeho knížky byly úplně první příběhové, které jsem synovi začala číst. S ohledem na délku je asi jako jediné vydrží celé :-D

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 07. června 2018 11:26

žluťásek a nemela bys prosim tip na knizku v podobnem rozsahu,ale s trochu slozitejsim pribehem?idealne neco,kde figuruji dopravni prostredky,ale neni to podminka.vzdy,kdyz prijdu do knihovny,jsem dost bezradna...

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 07. června 2018 11:39

žluťásek Gatita Závidím děti ochotné poslouchat :) Syn chce v knížkách jen sám ukazovat a já mu mám pojmenovávat objekty, jakmile začnu číst text, básničku, pohádku, začne se vztekat a knížkou praští :)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 07. června 2018 11:44

Gatita Já se přiznám, že novinky teď vůbec nesleduju a zatím nejvíc jedeme v hýbacích leporelech Minipedie :-D Ale ještě se mi líbí knížky z řady Hádej, jak moc tě mám rád - o malém zajíčkovi a jeho tatínkovi. Ty taky prohlížíme a čteme často. Zkusím se zamyslet nebo se spíš poradit s tatínkem, ten má o dost větší přehled.

Pinot Noir Jako nedělej si iluze, nejvíc si prohlíží sám a listuje, pak chvíli ukazuje a já musím pořád dokola říkat citron, je tam citron, viď, no ano citron, žlutý citron, hele, někdo ten citron rozkrojil, citron, správně... Pohádku snese maximálně jednu a krátkou, musím u toho přehrávat. Ale zrovna ta výše zmíněná se zajíčky je úplně divadelní, ta jde skvěle.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 07. června 2018 11:45

continuity skoré uzdravenie!

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 07. června 2018 12:17

Pinot Noir u nas to bylo to same. A ani ted to neni na dlouhe cteni. Ale ja mu stejne ctu (trochu i kvuli sobe, hi hi,mam totiz pro detske knihy slabost,tesila jsem se na to snad uz v tehotenstvi) a on uz trochu vymeknul a chvili si neco poslechne. Jinak stejne ma porad nejradsi hlavne obrazky (knihy pro male vypravece) a pak takovou ponaucnou odklapecku o autech od albatrosu,kde se da zjistit, co ma auto pod kapotou....

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 07. června 2018 16:42

žluťásek Tak jo, trochu jsi mě uklidnila. Představila jsem si, jak způsobně leží v postýlce a ty čteš pohádku... A vedle toho ten náš vyvrhel, jak mi při pokusu o čtení zacpává pusu nebo sobě uši a zdrhá 

Online Sweet Potato
40400 příspěvků moje polička 07. června 2018 17:50

Pinot Noir To, co líčíš ty a žluťásek , mi přijde naprosto úměrné věku. A přijde mi škoda, že jsem nejednou slyšela podobný popis a zněj plynoucí závěr “on na čtení nikdy nebyl, tak nečteme.”

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:01

Pinot Noir No nasi snasi cteni az ted asi posledniho pul roku a to maji 3 a 5 let! Jako ze lezi v posteli a poslouchaji, driv ani nahodou. Obecne mi prijde, ze se po mrnatech chteji nadlidsky vykony. Za me do MINIMALNE 3 let je to zabity. Takze klid.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:05

Pinot Noir Vždyť ještě ani nemá dva roky, ne? Čtení s dcerama probíhalo v tomhle věku tak nějak, jak to popisuje žluťásek a ty  - holky ukazovaly prstíkem, vykřikovaly "To!"  já furt dokola vykládala "To je myška" "Myška hajá" "Myška má očičko" "To je jídlo pro myšku" a tak dále do zblbnutí. A v jejich osmi letech si pak pamatuju, jak jsem  ochraptělým hlasem načínala večer desátou pohádku 

Online Karja
44721 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:06

Pinot Noir Synovec taky vůbec, listoval tim před spanim, ukazoval. Pak přišlo období, kdy "četl sám", že ukazoval a vypravoval co se děje, nejvíc na stavbě a na statku (děda pepík krmí slepice, babička sází kytky, prostě podle toho co znal z domu, to bylo vtipný). Až asi od tří let poslouchá. Takže se dočkáš, ještě ty pohádky budeš zkracovat:-D

Online Lamicka
14197 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:12

Pinot Noir žluťásek Mam kluka 3,5 roku a ten jeste ted dela u cteni stojky, kotrmelce a leze na po zadech . Mam pocit, ze neposloucha, ale posloucha. Obcas dokonce vznese dotaz, ale treba az druhy den. Tak asi o tom i premysli. Ale je fajn, ze si udelaji ke cteni hezky vztah. Mam ted krasnou fotku, jak vecer obe deti lezi spolu v posteli na chalupe, kazdy v ruce jednu knihu a ctou si . Nekdo mi tady poradil, ze by se melo cist detem tak do 12 let, aby jim zajem vydrzel, tak cteme. A obcas cte dcera synovi pres den. Jen tak. To je taky takovy hezky okamzik. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:14

Sweet Potato No právě jsem si myslela, že to jeho do-zblbnutí-ukazování je adekvátní věku, ale čtu tady, jak žluťásek čte příběhy, zatímco náš ještě nikdy neslyšel Kuřátko a obilí ani do poloviny, tak mě to udivilo, no ;)

Online Lamicka
14197 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:16

Gatita Super knizka je Jakub a Jachym. Je takova hrava. Cte se a zaroven se zapojuji deti. Ukazuji obrazky, rikaji co oni maji radi a tak. Mel ji uz manzel jako dite, pak jsme ji koupili nasim detem.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:19

Na to čtení s dětmi jsou moc hezké vzpomínky. Moje dcera si pamatovala pohádky slovo od slova a dokonce, na které slovo se obrací list. Takže přišla návštěva, ona přivlekla knížku a "četla" jim. Na konci stránky řekla poslední slovo, nadechla se a důležitě otočila. Vsichni z toho byli vedle, protože jí byly čtyři :-).

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:21
Reakce na Lamicka:

A obcas cte dcera synovi pres den. Jen tak. To je taky takovy hezky okamzik. 

​To mám taky ráda...minule jsem šla spát, z pokojíku slyším hlasy, bylo asi půl jedenácté, tak tam naběhnu jako fúrie a syn leží u dcery v posteli, opírá se jí o rameno a ona mu čte Čtyřlístky....no můžu já se zlobit? 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:23

999 Takovou holčičku má kamarádka, je to srandovní! :-) Naši zase hodně poslouchali audio, během dne, třeba u hraní, oba díky tomu umí sáhodlouhé citáty z Dětí z Bullerbynu, Heidi děvčátka z hor a podobně i s intonací toho interpreta....

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:33

999 u toho našeho jsme o 4. narozeninách zjistili, že opravdu UMÍ číst... on se zajímal, co znamená které písmeno, co je napsané na cedulích, co běží v televizi v těch psaných pásech... ale nějak jsem to nebrala vážně.

No a tak jsme jednou spolu seděli nad letákem Kauflandu (njn...ehm...) a on najednou pomalu přečetl: DUŠENÁ ŠUNKA. Málem jsem spadla ze židle. No a pak i ve školce předčítal namísto učitelky...

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 07. června 2018 18:40

Stará Stanová Kůže U moji dcery to šlo taky rychle. Četla od pěti a ve škole se nudila a dělala psí kusy. Teď jde do školy neteř, čte, tiskace píše, počítá, umí malou násobilku, hlavní města, kudy teče která řeka... Sestře přeju hodně sil :-).