Uff, konečně je uspáno a já si jdu otevřít flašku. Dcera nevydrží s jedním denním spánkem, vždycky usne podruhé kolem páté a pak večer je to na dlouho
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka mala ma uz patou noc za sebou, kdy uspim v obvyklych 8-9, do hodiny je vzhuru a rve, cucne si a spi dal, a tohle jede ve 3/4 hodinovych intervalech az do rana...jsem jak zombie
rasaNori Neni to z toho tepla? Zrovna vcera jsem si rikala, ze I ty deti z toho musej byt vyrizeny, vic se kojit, mit zizen. Ale treba mas letni typ:-D. Tak snad to bude brzo lepsi;-).
Mohučanka Ufff, syn mel taky obdobi 2 dennich spanku, a pak vecer cumakoval do pulnoci. Trvalo par tydnu, nez si zvykl na jeden spanek pres poledne, tak drzim palce, at to je rychle.
Ja doufam ze spurt, protoze jestli je to z tepla tak me jebne:( nebo zuby ji muzou v noci trapit...to jsou ty chvile kdy si preju at uz proboha mluvi a rekne co ji je:D
rasaNori Ji je tak půl roku ne? V půl roce se prý děti začínají budit v noci častěji, protože chtějí rodičům zabránit v početí dalšího potomka
(výsledky nějakého vědeckého výzkumu). Naše obludy to tak fakt měly, do půl roku v noci pohoda a pak bum.
rasaNori Uff tak to by mě jeblo, držím palce, ať je to brzy lepší. U nás se pak aspoň spí celou nebo skoro celou noc, což je samosebou super, přes den je to obvykle se spánkem chabé, to je čas na pohyb. Včera hlídala babička, malá "běžela" kuchyni a upadla na obličej (nic strašného, běhá zatím jen po čtyřech) a babička prý že dítě je moc divoké, že ho nebude hlídat
brrr A uvádí ten vědecký výzkum i kdy to skončí?
Mě právě nedávno někdo vyměnil mé skvěle spící miminko za nějakého skoro nespavce. A jo, příští týden ji bude půl roku
. Se synem jsem to tak úplně nezažila, on totiž od narození spal dost mizerně, takže tam se to jen lepšilo. ![]()
Ignis ja si tohle poradne uzila (skoncilo to snad s nastupem do skoly
a kdybych tehdy v zacatku vedela co vim ted, zavedla bych syte vecere a zrusila nocni kojeni
Ignis U nás se to začalo lepšit zase po roce.
Lamicka dekuju za tip!
Jinak k tomu spani a uspavani: hodne se to s vekem vyviji a meni (u nas zasadne k horsimu). Syn byval pres den narocnym uplakankem,ale na druhou stranu byval bezproblemovym nocnim spacem a brzy byl schopen prospat noc (vstavali jsme sice v pet rano,ale po 9 hodinach neruseneho sladkeho sneni) v pul roce jsme ho vyexpedovali do vlastniho pokojicku,kde presne v 20:00 po petivterinovem ritualu bud usnul hned,nebo jsem mu rekla pá pá a sla si po svych,zatimco on pokojne usnul. Dnes jsou mu necele tri a je to bugr denne do 23h. Nemame vecer chvilku klidu,nic si s muzem nereknem,neprectem,zabehat si nejdem,nic.do toho nam v noci syn leze do postele.a rozhodne neplati,ze cim pozdeji jde spat,tim pozdeji vstane;)
Ve skolce spi po obede,tak je asi prespany.nebo je to tim letnim pocasim.budu ho muset asi naucit,aby si (kdyz uz nechce spat) po devate sam hral v pokojicku a neporadalbty celorodinne vecirky:)
viktorka_od splavu A cim bys je vecer nacpala?
Karja Já jsem začala dávat kolem osmého měsíce večer před koupáním kaši lžičkou a po koupání ještě nakojila a od té doby chrní celou noc.
Pinot Noir Diky za tip, pak mi to pripomente!:-D
Gatita Buď je to opravdu nespavec, nebo možná není dost fyzicky unavený?
Karja No jo, jenže co platí na jednoho, na jinýho nemusí ;)
Ignis ha, to jsme na tom stejne. U nas taky příští tyden pul roku a nocni spani se zhorsilo. Zacina to usinanim, ktery mel naprosto skvely a ted je to tragedie na hodinu. A v noci, ne ze by se budil nějak caateji, spis nemuze po kojeni zabrat, takze tam si taky strihnu dalsi hodinový uspávání. Pricitala jsem to tomu vedru, ale asi to bude nějaká vývojová fáze.
Skvrne ma 6 mesicu a tyden...uaaa
Karja neboj ja cpala i tou kasi, dokonce jsem ji kvuli mizernemu spani zavedla jako prvni prikrm, co se moc nedoporucuje a stejne to vubec (ale vubec) nic nezmenilo.
popravde nespavce ocenuji az ted, co chodi do skoly. kdyz se to vecer nahodou pretapne, tak se nestane vubec nic. vetsina deti prisla ze skoly prirody uplne vyrizena (chodily spat kolem devate a budili je pred sedmou, kvuli plavani). jenom to moje bylo celkem v pohode a energie ma jako vzdycky.
s tou mladsi spavou to je vyrazne horsi, k patku uz je uplne vyrizena a na vikend planuji program tak, aby mela cas se vyspat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.