Já mám dojem, že ať člověk dělá, co dělá, tak se dítě se spaním rozhodne samo. Mně teď v roce malá začala zcela samovolně a bez nějaké změny deního režimu a krmení usínat kolem deváté a spát až do sedmi ráno. A teda potom, co jsem byla zvyklá uspávat do jedenácti je to docela nezvyk :)
Vše o těhotenství a dětech
Karja No jo, jenže co platí na jednoho, na jinýho nemusí ;)
Jo, u nás mrně kaši nepozře. Vlastně nejí nic, co není na vidličku. Naštěstí aspoň pije mlíko...ráda bych ji večer taky něčím nacpala, ale nějak to nejde.
Mohučanka Náš už kaši taky dávno nejí. Teď večeří s námi. A odobí, kdy jedl jen to, co jde napíchnout na vidličku, jsme taky měli ![]()
Rok som od mamy pocuvala, ze keby maly vecer zjedol krupicovu kasu, tak by krasne spal celu noc, lebo u nas s bratom to tak bolo. Syn kasu odmietal, teraz cca posledny mesiac si ju aj da, aj si este v posteli vypyta mlieko, aj tak prespi noc tak raz mesiac a pol. Raz prespal noc po veceri pozostavajucej zo stavy z jedneho pomaranca a piskoty.
Před pár dny mě šokovali v jeslích. Vraceli mi ho v jiném triku a teta říká, je převlečený, protože spodek body se mu namočil, když čůral na nočníku. Jakože cože??!! Moje děcko, které se zatne a prohne do luku při každé snaze posadit ho na nočník a které se doma nikdy do něj nevyčůralo, neb se na něj nikdy neposadilo, v jeslích v klídku sedí a čůrá! Potvora jeden!
Pinot Noir No ségra se mi posmívala - že dcera se sice krásně trefí do pusy vidličkou, ale ve školce jí pak stejně šoupnou lžíci...Jako ona taky večeří s námi, ale prostě se většinou nenají dost na celou noc. Ale i když se v noci vzbudí, tak vypije mlíko a spí dál, takže dobrý.
Nočník, to je dobrý. To jsme ještě nezkoušeli.
Pinot Noir haha klasika, oni si dovednosti nechávají do jeslí a školky a rodičům úspěšně předvádí nemehla a nechají si posluhovat! to dělají skoro všichni. ![]()
Pinot Noir nocnik u nas tiez nefunguje. totalny hysak ked si nan ma sadnut. ze by som nocnikovanie prenechala niekomu inemu? ![]()
Pinot Noir jenže tam je to motivační, protože to dělaj i jiní. Což vy dva doma ne...![]()
Pinot Noir v klidu. Od narození jsem se pokoušela celkem úspěšně o bezplenkovku, co se naučil sedět, každé ráno vzorně kadil do nočníku a při každém přebalování se do něj vyčural. Před pár týdny mu luplo něco v hlavě a jen vidí nočník, vříská jak na lesy. Nechápu. Momentálně kaká pouze do pleny a čůrá nejradši na podlahu ![]()
Catherinne su aj taki co maju nocnik na wc a dieta chodi s dospelymi. drobci nocnik a rodica zachod. vraj pomaha. az vycerpam moznosti tal to asi skusim aj ja
eless No četla jsem na internetu víckrát, že v jeslích dítě naučili na nočník, a zdá se, že se to fakt může stát ![]()
Catherinne Ty tety mi to říkaly už předtím, než nastoupil, že motivace funguje :) Ptaly se tehdy, jestli chodí na nočník, tak jsem řekla, že ne, že něj odmítá byť jen usednout, a ony hned, že tam mu to určitě půjde, že v kroužku s kámošema se zasedá líp ![]()
žluťásek Kdyby na podlahu! Nejradši má rohožky, koberečky, pohozenej ručník atd. ![]()
eless To jsem zkoušela, ale taky nezabralo. Využije, že jsem zneschopněná na míse, odkopne nočník a letí zmocnit se záchodové štětky, Domestosu nebo jiné zakázané propriety ![]()
žluťásek no to je to, ze bezplenkovka neznamena, ze se to naucilo dite, naucila se to matka ![]()
deti musi dozrat a rekla bych, ze je to na to jeste brzo.
continuity Mně je jasný, že je ještě brzy. Nočník jsem uklidila, aby ho nestresoval a mohl se v klidu vyčůrat na podlahu ![]()
Tak teda jste mě moc nepotěšily, no...![]()
Ignis tak zas můžeš si odškrtnout že to není/nemělo by být-o to se můžeš postarat/ z hladu. a že je lepší to moc nepodporovat... páč když si dítě zvykne v noci vzpouzet může ho to držet hodně dlouho a neprospěje to nikomu.
Pinot Noir tak s prvymi pokusmi si tam "iba" sadnem. nema kam utiect ale aj tak musim byt pripravena keby chcel zapnut pracku alebo ho napadlo nieco ine. uz vidim ako holoprda nahanam po byte ![]()
![]()
Poprosím zase o radu, nemáte tip na dárek pro 5-6letého kluka v hodnotě cca 2-3tis? Nechci kupovat lego, ani žádná autička či vrtulníky na dálkové ovládání, protože takových hraček má spoustu. Chtěla jsem něco i trochu "vzdělávacího", ale co jsem koukala na ruzné laboratoře tak jsou tak pro děti od 8 let minimálně a na to mi přijde ještě malý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.