Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 19. února 2021 09:41

mnum úžasná fotka!!  (já se tady nad miminkama vždycky rozhodím, že už tohle cucání palečků u nohy, spinkání ve všech polohách, tu hebkost, měkkost, voňavou hlavičku atd. už nezažiju... chjo)

Potlapkávám všechny před i po Bexseru, naší malé vyrostla po obou dávkách třetí půlka zadku... jinak se doporučuje dát jim preventivně před tím očkováním antipyretikum/analgetikum...  taky mě štvalo počítat si vždycky tu účinnou látku mimo příbalový leták...

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:00

Jos no fakt. Dokonce jsem to opisovala z kontrolové knížky, abych nekecala

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:02

mnum

Nejake vnitrni nastaveni asi. Moc ctu:) 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:04

Očkovací plán je taky trochu jiný než v ČR 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 10:06

Tabea v Čechách jsou první rok kontroly každé dva měsíce, to mi nepřijde přehnaně často. Po roční prohlídce se jde v 18m a pak až ve třech letech, to mi přijde až dost velký rozestup.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:08

rasaNori no jako mmr je naprosto neskodna a hlavne bez nejakejch vedlejsivh ucinku, max se ti za tejden osype na den/dva. Zato ty horecky po Bexseru jsou sileny. 

Tonda jde na Nimenrix za 14 dni, tak snad to nebude jak to Bexsero.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:10

711990

NNimenrix byl úplně v pohodě, i když Rosťa snáší všechna očkování úplně bezproblémově. Bexsero nás čeká někdy v létě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 10:10

711990 jestli tě to uklidní, u nás po nimerixu ani ťuk. Ani po bexeru teda, ale to dostal jen starší až ve dvou, akorát ho bolela ruka.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:15

betsey Právě,já nakonec našla že ten náš je 18-24mesicu, tak ji snad musí být i na jaře. Nosila ho na podzim, když ji nebyl ani rok:-D

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:17

Evaeva mám pocit, že mezi 18 měsíci a třemi lety je stejně většina dětí absolutně nevyšetřitelná

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:23

dzizisketa Evaeva dekuju, budu doufat!:) 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:26

Evaeva do půl roku se chodí jednou za měsíc 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:44

Evaeva u nas dostala Starsi taky prvni davku Bexsera hned po 2. narozeninach a male 3 dny horecky, takovou reakci zatim na zadnou jinou vakcinu nemela. Ale po 2. davce nic. Mala po 1. Bexseru 1 febrilni spicka, alebcyraznejsi lokalni reakce... 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:46

marieu  dekuji, mala je uzasna, se ji nemuzu nabazit  hlavne s vedomim ze je to ( pravdepodobne) naposled

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 19. února 2021 10:51

K debatě o kyčlích - já byla s malym teď v pondělí v 7 a půl měsících už asi počtvrtý a jdeme zas na začátku května, protože pořád nemá vyvinutý jádra (prý má čas do roka věku). Navíc tentokrát doktor řekl, že by to chtělo trochu cvičit, což mě docela překvapilo, minule nic neříkal. Tak se snažim s nim cvičit, ale že by to šlo jednoduše se říct nedá, on ty nohy, když neni v náladě, propne takovou silou, že nemám vůbec šanci s nima pohnout.

Jo a před časem jsem si tu stěžovala, že furt řve a že to asi budou zuby. Tak zub nemá zatim žádnej a síla řevu se akorát stupňuje. Je to prostě hlučný dítě. On když už neřve nebo nepovídá nebo nevyluzuje žádnej zvuk nebo do něčeho nemlátí, tak aspoň hlasitě dejchá V plný nahotě jsem si uvědomila, že je to holt jeho náturou, až když jsem viděla kamarádky o šest týdnů starší holčičku, která je jednak teda děsně napřed a už skoro chodí, jednak je hrozně klidná a tichá. A já ten hluk fakt blbě snášim

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:14
Reakce na pilgrim:

, tak aspoň hlasitě dejchá

​Promiň, ale

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 11:35

Potrefenáhusa fakt? To už jsem zapomněla. Já myslela, že se chodí v šesti týdnech, pak ve třech měsících a pak každé dva.

Pinot Noir u nás by s vyšetřením nebyl problém. Ale minimálně se může přeptat maminky na nějaké dovednosti. Přijde mi to dlouho, když si vezmu, jaký pokrok nastane.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:43

pilgrim Jelikož máme hrozně hlučný děti, rozumím. Mně ale hluk moc nevadí, mně spíš vadí sambo, kterými to vadí a furt prudi. A cvic s ním, na takhle malejch dětech je výhoda, že je člověk ,,prepere,,. Naše 14mesicni je teď v podmínce, buď bude cvičit ,,dobrovolně,, a nebo za dva týdny prostě asi vezmu všechny svoje čtyři ruce a skroutim ji prostě rev nerev. No doufám, že to půjde tou dobrovolnosti! Prostě čím menší tím lepší no. 

Ale to cvičení, teda. Probíhá to tak, že si na rhb Sednu na koberec, malamala se po mně plázi a rve, do toho se prekrikujeme s tou fyzioterapeutkou, abychom se slyšely. Vůbec necvicime, jen si povudame, pak ji násilím třeba předvede dva cviky a hotovo. Minule ji říkám ,,no tohle jsme necvičily, ji to začalo nějak hrozně vadit, tenhle cvik, nešlo to,,. A ona ,,no mně připadá, že ji vadí úplně všechno,,. Přesně! Konečně mě někdo pochopil, pak se mě ještě zeptala, jak s tímhle dítětem uvařím:-D 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:45

pilgrimto s tim dejchanim

Ja spatne snasim ramus a binec a neco mi rika, ze mam proste smulu. A s tema jaderkama - my byli na kyclich asi ctyrikrat a naposledy to jadro jeste nemel. Meli jsme jit v listopadu a nejak se mi do te tlacenice uz nechtelo, tak furt resim, jestli ma smysl to nejak ted dohanet, kdyz uz mame prvni narozeniny davno za sebou. Posledni ctvrtrok mi nejak ujel, si sotva vydloubu ospalky a ctyri mesice v haji...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 11:59

pilgrim starší spal hrozně hlučně a dodnes chrápe tak, že to někdy spustí chůvičku