Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:39

Pinot Noir jo, tak to chápu. Taky mám starší na 3 dny ve školce a furt uvažuji, zda ji nenechat doma, ale zatím mi přijde, že ta školka má pro ni a pro nás větší přínos než rizika... Zatím v té naší jako zázrakem korona nebyla (a určitě to nebude tím, že by rodiče dodržovali opatření víc něž jinde, třeba jeden spolužák je teď na horách s dalšími spřátelenými rodinami).

A btw, v pondělí měly obě moje holky očkování - malá Prevenar a velká klíšťovku

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:45

mnum u nás zatím taky dobré, zavřená byla za celou dobu jednou, v jedné třídě byly pozitivní učitelky. Dodržuje se tam přísně oddělení tříd, nepotkají se ani na zahradě. Tak to asi docela funguje. Přínos školky mi připadá maximální, on je úplně jiná osoba, než když trčel doma. Ale pochybnosti teda ve mně taky hlodají...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:47

mnum kolik let má starší? O klíšťovce pro staršího taky uvažuju, my jsme s mužem očkovaní, tak bych chtěla nechat i ty děti.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:51

Pinot Noir já nechala naočkovat obě děti. Maé budou 4 v dubnu a už teda bude mít poslední dávku (po roce).

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:52

Pinot Noir budou ji 4 za pár týdnů. Dala jsem jí to kvůli tomu, že chodí do lesní školky (ale klíště si človek přinese i z vlastní zahrady).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 15:14

mnum na klíšťatovku se musím zeptat, když jsem se ptala minule, tak mi přišlo, že máme dost času, ale staršímu už byly tři.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 15:16

Evaeva myslim ze od 2 let se ockuje. a z hlediska sezony je nejvyssi cas, mozna i trochu uz pozde, jsou potreba 2 davky s 1-3 mesicnim odstupem 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:04

mnum tak klistovka me zajima, ale jestli se dava od 2 let, tak to ma asi Tonda letos jeste smulu. Mate nekdo ockovany malydeti na zloutenku A?

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:12

711990 já jim dala žloutenku A naočkovat, jak říká naše doktorka jsou to cunata a kdyz pak byla žloutenka ve škole, byla jsem celkem vysmáta. 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:48
Reakce na mnum:

Potrefenáhusa davas ji spravnou davku nurofenu? Na krabicce od sirupu je davkovani poddavkovane, spravne je pocet ml = polovina hmotnosti ditete (10 kg diteti dat 5 ml)

​omlouvám se za blbý dotaz, ale už to někde vidím po několikáté, že na krabičce je malá dávka, a já tomu stále nerozumím, a když dítě hoří, nejsem moc schopná nějakých duševních aktivit, a tak jedu podle krabice. Tak jsem to chtěla zkusit teď v klidu, koukala jsem do letáku a tam je, že 10kg dítě může za den max. 10ml za den, což by teda byly jen 2 dávky dle těch tvých počtů, což je málo. Tak jsem zase ztracená, můžeš mi prosím  říct, co mi uniká?

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:55

Evaeva Moje doktorka má na to je my názor. Sice očkuje, ale říká, že do pěti let je ta encefalitida u dětí velice mírná, že to doporučuje až pro ty starsi. Takže si o tom neco počti, jak to je. No aspoň te nemusí mrzet ta případná prosvihla sezóna;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 17:58

Karja já jsem právě měla pocit, že říkala, až později. Ale on ten čas hrozně letí, tak jsem si nebyla jistá, jestli už to nenastalo. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:15

continuity dekuju, presne z toho duvodu ji chci dat, jen nevim kdy se to dava, musim se optat u doktorky:) 

Malenge davkovani je 20-30mg/kg/den a ta tabulka je delana na 20mg/kg/den. Takze je potreba si to prepocitat na tech 30. Coz je cca ta vaha÷2. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:22

711990 takže tabulka je počítaná z té dolní hranice? Já to tu zachytila a nerozuměla několikrát stejně jako Malenge

Tabulkou jsem se vždycky řídila a mám pocit, že to vždycky zabralo.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:23

711990 aha, to jsem nějak přehlídla, díky! Ještě jsem zkoumala krabičku nurofenu z Rakouska a ta dává vyšší dávky, v ml tedy výrazně méně, což mě zprvu dost zarazilo, ale on ten jejich sirup je 2x silnější, kdo se v tom má pak uprostřed noci orientovat

edit: takže to je celkem stejné jako naše váha děleno 2 = počet ml

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:24

Pinot Noir my se poslední dobou nějak podezřele moc shodneme

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:57
Reakce na pilgrim:

já ten hluk fakt blbě snášim

​Tlapkám moc! Já ho taky blbě snáším, jsem hypersenzitivní (na zvuky jsem citlivá nejvíc) a mám taky hlučný (a uřvaný) dítě. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:00

Malenge zapamatuj si ze u nurofen sirupu plati ze mu na davku das polovinu jeho hmotnosti, dalsi davka nejdriv po 8 hodinach ( nekdo dava i po 6), kdyz horecka vystoupa druv, tak 4 hodiny po podani ibuprofenu muzes podat paracetamol, ten v davce 10-15mg/kg/davku, zjednodusene kdyz das sirup Panadol kde je 24mg v 1 ml, taky muzes podat stejne mnozstvi ml, tj. polovinu hmotnosti ditete, to vyjde na 12mg/kg. Takze staci vedet ze kdyz ditko vazi 12 kilo, dam mu 6 ml nurofen nebo panadol sirupu a jsem ve spravne davce. Nekomu zabere i nizsi, ale kdyz jsem pracovala jeste na detskem, opakovane nam v noci prichazeli rodice s horeckujicim ditetem, ze nelze srazit teplota a vetsinou stacilo jen upravit to davkovani. Nevim, proc vyrobce ma na krabicce to poddavkovani, asi se boji ze to budou rodice do decka prat kazde 3 hodiny nebo tak. Kdyz opravdu nejde srazit horecka, tak stejne s ditetem  clovek vyrazi za pediatrem ci na pohotovost. 
edit: koukam ze uz jsou stejne odpovede nade mnou, docitavam az po napsani

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:00

Malenge No. Ale já se obecně dost shodnu s každým, kdo v něčem tápe, nebo něco neví

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:16

Je tu ještě někdo kdo nezná názvy očkování a neví co je široké balení? Děti mám 2 ks.