Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:24

mnum a nie je to večer už únavou? Nás je presne takýto nespolupracujuci, kriciaci, scény vyrábajúci keď je unavený. Preto ho musím dávať každý druhý deň spat po obede, inak by sme sa tu pozabíjali. Keď spí, je to zlatý chlapček (ale ja už o pol 11 strácam nervy :))

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:27
Reakce na 711990:

rasaNori no jako mmr je naprosto neskodna a hlavne bez nejakejch vedlejsivh ucinku, max se ti za tejden osype na den/dva. Zato ty horecky po Bexseru jsou sileny. 

Tonda jde na Nimenrix za 14 dni, tak snad to nebude jak to Bexsero.

​ti nevím, starší neměl po očkováni nikdy skoro nic, možná byl protivný, ale po mmr (přesně jak varovala dr.), že ty reakce jsou až tak po 10 dnech, tři dny horečky blížící se 40 myslím 11.-13. den. Mohlo to být i něco jiného, samozřejmě, ale byl jak z příbalového letáku.

a tiše špitám do statistiky, že my jsme se rozhodli meningokok nedávat, možná před pubertou, uvidím.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:30

Malenge fakt jo? No tak ono bude asi vsecko mozny(pokud to nebyla nejaka cislovana nemoc). Nase pediatricka rikala ze se nejspis osype cca po tydnu a bylo to tak, ale fakt jen uplne slabe a hned to zas zmizelo.

K tem meningokokum, v puberte bych to zvazila a pokud se v te dobe bude dat cestovat(haha) tak se to taky bude hodit. 

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:30

mnum ach, tak 3 hodiny protivenstva denne, to je na metal

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:36

Malenge u nás přesně tak, na hexu žádná reakce, po MMR desátý a jedenáctý den opravdu vysoká horečka. Meningokoky chci očkovat taky až před pubertou. Mladší MMR ještě neměl, na osmnáctiměsíční kontrolu jsme přišli s rýmou jako trám a od té doby má pořád buď rýmu, nebo průjem, nebo se mi nezdá ve své kůži... A i vzhledem k situaci se mi do tohoto očkování zrovna teď nějak nechce.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:37

V DM mají balíček posilovacích gum, tak jsem si je koupila, ale používat je nesmím, protože jsou to očividně krásné náhrdelníky. 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:38

711990 číselná choroba to nebyla, myslím, ta byla jindy  při té injekci mě dr. upozornila na účinky a že mají zkušenost, že často rodiče zapomenou, že byli na očkování, že po cca týdnu je to už pro ně promlčené, ale u mmr že ty reakce bývají až po 10.dnu. Tak u nás to klaplo úplně přesně. I teď neteř někdy v lednu měla reakci až ke konci druhého týdne, ne tak moc, ale měla. Myslím, že je dobré to vědět.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:42

Pinot Noir  tak ať je malý brzy fit. Možná tě potěší, že náš malý neměl na mmr reakci vůbec žádnou, to jsem měla radost velikou! Právě mi přišlo jako celkem dobrý nápad to zvládnout teď, když sedíme doma, že je větší šance, že bude zdravý a nebude v sobě mít nějaký bacil odněkud z herny.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:51

Malenge no my zase máme všichni kromě Richarda rýmu, takže to stejně není aktuální. Ríša bude asi bezpříznakový přenašeč obyčejné rýmy, nebo co. Nevím, kde jinde než ve školce tu rýmu pořád bereme, on ji ovšem nemá, nebo max několik zasmrkání

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:53

Mrakoplas je unavená, ale nezaspí, skúšali sme všetko - dohodu, sľuby, príkazy, zákazy po dobrom i po zlom, nič nezaberie, proste nevie zaspať a nevie byť večer sama a je veľmi otravná (znie to hrozne takto napísané, ale lepšie vystihujúce slovo mi nenapadá). Plus v tom čase sa vracia ocko z práce a pri ňom sa ,,odbrzdí", asi jej vadí, že sa rozprávam s ním a už nemá ona (a miminko) 100% pozornosť, končí poobedňajšie povaľovanie a hranie sa a nastupujú nejaké povinnosti (upratať hračky, večera, sprcha, pyžamko, mlieko, zuby a posteľ), ktoré nie sú obľúbené... No tie večery sú u nás náročné. Si tu na to veľmi často sťažujem (a aj naživo), je to pre mňa jednoznačne najviac ubíjajúca časť materstva. 

Za mesiac dostane k narodeninám kalendár od Lyonis, kde si za splnené činnosti bude dávať hviezdičky (asi jej ich zabavím a budem prideľovať po vykonaní úlohy), tak som zvedavá, či to aspoň trochu nevylepší našu situáciu

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:54

Pinot Noir chci být Ríša! Já když chytnu rýmu, a chytám ji dost, je to poslední roky vždycky zábava na 3 týdny  takže s vámi cítím, brzy tu mrchu vyžeňte!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:56

letfenixa no, ale čo s tým deckom urobíš, nič. Vrátiť ju nemožme Mňa mrzí, že ju manžel v týždni zažíva v podstate len takú, úplne vidím, ako mu to už lezie na nervy, občas keď mu trebárs ukážem nejakú jej staršiu fotku, povie niečo v zmysle: Jo, tehdy byla ještě hodná... (spomienkový optimizmus, nikdy nezaspávala večer dobre )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 13:58

Malenge já taky pojala karanténu jako vhodný čas na očkování, teď jsem ještě přemýšlela, jestli jim nedoplnit bexero a nimerixu, každý má jen jedno z toho. Zrovna nedávno jsem si uvědomila, že za celou sezónu měli rýmu jednou (ťuk ťuk), loni to bylo zhruba jednou za dva až tři týdny.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:04

Malenge to je pravda, je to živá vakcína, tak i ty reakce se dají očekávat bouřlivější /a hlavně, jak píšeš, je tam časový odstup od očkování, rodiče si to často nespojí/. Ale zrovna moje dcerka, která měla reakci po hexe i pneumokocích snad po každé dávce, si to MMR vůbec nevšimla

Malenge Pinot Noir meningokogy nejsou povinné, tam josu 2 vrcholy výskytu dle věku, buď u malých batolat, anebo pak u puberťáků, takže klidně stačí až v pubertě. 

Jinak, já bych to MMR už neodsouvala, když je malý zdráv, lepší si případnou než. reakci odbýt nyní, když je ještě všechno zavřené a venku nic moc, než někdy v květnu, až se třeba už bude dát i někam jít a kvůli horečce po očkování nebudete moct. Ale samozřejmě dělej jak myslíš

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:05

Uááá, máme hrozně protivný malý dítě! Musím si postěžovat a doufám, že to zabere. Je to asi něco jako u Karja , ona pořád řve. Buď řve, že brečí, nebo řve, že něco chce Ať jsou to zuby a ať už brzy vyrostou.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:06

mnum jak jsem psala, má zase rýmu, nemůže vůbec dýchat nosem. To by ho naše Dr. stejně nenaočkovala.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:24

Pinot Noir jj, přečetla jsem si to o rýmě až později. Původně si psala, že se Ti do očkování nechce vzhledem k situaci, tak na to jsem odpověděla, že mi přijde, že toto je dle mne právě ideální čas, kdy si odbýt takové ty nepříjemnosti /kdyby třeba šly naplánovat neštovice, tak bych je brala zrovna nyní - trochu nadsázka/ 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:27

Já mám dneska doopravdy fantastickej den s dětma. A úplně stačilo se na to vyspat. Nevím, proč to takhle nejde pořád. Fakt! 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:28

dynda Jj, je to des. Naše je hrozně dráždivá, ji všechno na.ere. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. února 2021 14:32

mnum jo, myslela jsem to tak, že kdyby byl zdravý... Mám totiž pocit, že nás covid pořád obchází v menších a menších kruzích, starší ve školce je podle mě dost riziková záležitost... Možná to je zbytečné plašení, ale mám k očkování respekt, docela nerada bych se den po očkování třeba dozvěděla, že školka se zavírá a starší může být pozitivní.