JankaM ja! Ja vôbec netuším ktoré očkovanie sa ako volá a ktoré už majú za sebou. A ani neviem ktoré je proti čomu
. Som si to pár krát aj pozerala ale tak isto rýchlo aj vypustila z hlavy.
Vše o těhotenství a dětech
JankaM ja vôbec neviem rozoznať tie číslované choroby, akoby bol taký problém dať dokopy zhluk písmen pre nejakú chorobu
letfenixa no to vůbec, o jejich existenci jsem se dověděla asi až tady ![]()
letfenixa akože je lepšie zapamatateľné megalerythrema infectiosum (5. Nemoc) a exanthema subitum (6.)?
To su jediné dve, pre ktoré sa ešte používaju čísla. Ostatné detské choroby už nie su číslované, historicky niektoré boli ( tuším spála/šarlach 1., spalničky/osýpky 2. a ďalšie už neviem)
mnum díky, ta krabička je prostě divná, nechápu, speciálně, když Rakušani tam žádné poddávky nemají, asi nás výrobce považuje za jiný druh než sousedy ![]()
mnum tak ti poviem, že áno, je to jednoduchšie, tie prvé mená, tak ako približne viem, čo je šarlach, rubeola, ..., tak by som si zapamätala zhruba príznaky megalerythremy a exanthemy, ako čo patrí ktorému číslu.
letfenixa tiež tak. Syn uz mal jednu tu číslovanu chorobu ale zabudla som, ktoré číslo to bolo ![]()
Malenge Nurofen sirup se prodava i v ty dvojity sile, je to Nurofen junior tusim? Tak jestli nemate ten....
Pinot Noir jj na krabicce je ta nizsi. Ja rovnou davkuju tou vyssi, ale ja to vedela uz predem od kamaradky.
711990 na dospělém ibalginu je taky, myslím, nižší maximální dávka než je možné podat za 24h. Ale nevím to jistě, mě obvykle stačí dvoustovka.
Evaeva tak to jsem si asi nevsimla, jedu bohuzel kvuli migrenam jinou drogovou ligu:D
Evaeva na dvoustovce jsem začínala po dětech, dnes už mi s bidou zabere 400. ![]()
711990 continuity já mám štěstí, že na nic netrpím, takže zobu akorát na horečku a to je tak jednou za dva roky (ťukám)
JankaM očkování znám, o existenci širokého balení vím odsud, jak to vypadá, to nevím ![]()
continuity mne na bolest hlavy jedine sumivy aspirin (cerstve znovupotvrzeno, dnes povecer po 2 dnech konecne odeznela)
mnum stačí ti ta 400? Během toho covidu mi zabíral, jsem si říkala, že ho vyměním načas za ten Ibalgin. Zabírá mi i algifen, ale prošel a nemam recept.
mnum o existenci cislovanejch chorob (5. a 6.) jsem se dozvedela az tak ve veku 45 let, po te, co jsem absolvovala svy detstvi a vychovala 4 deti...
Tak nevim, to je nejaka novinka posledních let?
continuity jj, ten.
moora právě naopak, kdysi se používala čísla i na tu spálu, spalničky a asi zarděnky. Jedna z nich, tuším ta co se označovala jako čtvrtá, dokonce neexistuje
a pak se u těch prvních 3 začaly používat jejich názvy, jen u té 5. a 6. asi kvůli podobným názvům se zůstalo raději u čísel.
Ale je pravda, že já jsem taky poprvé o těchto číslech slyšela až na medicíně, z dětství si vůbec nepamatuji, že by někdo měl pětku. Třeba nebyly tak časté, nebo se prostě označily za virózu, nebylo o nich všeobecné povědomí...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí