Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:23

Potrefenáhusa mě taky kojení bavilo, já si u toho přes den odpočinula, co jsem přečetla v tý době knížek, u obou dětí. A ten kontakt a ta malá ručička, užívala jsem si to. 
Naštěstí se ty rozbouřený hormony pak pomalu zklidňují, příroda to asi tak zařídila. Já si u obou dětí dala tak nějak podvědomě cíl, že rok a půl stačí a přesně v týhle době se to bezbolestně ukončilo. 

Ale mám kamarádku, matku dvou dětí, která s prvním začala po čtyřicítce, kdy už dávno nedoufala, že najde toho správnýho otce pro výrobu dětí.

A ta kojila dlouho a nemohla přestat, bo chlapeček byl až hysterický. Tak doufala, že k odstavení dojde v jeho třech letech, kdy odjela do porodnice mu porodit sestřičku. No nedošlo, tu chvíli to chlapeček vydržel a po návratu se k sestřičce zase přidal. Takže kojila v kuse skoro šest let a teda už to připadalo divný i mně, když jsme seděly v parku na trávníku, semlely kde co a obě už velké děti, šest a tři, měly hlavu pod máminým tričkem a dávaly si svačinu.

Offline 999
19842 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:24

Potrefenáhusa Ta je krásná :-).

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:30

Potrefenáhusa ňu ňu

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. února 2021 15:31

Omlouvam se ze uz jsem to napsala do Blbych dotazu, ale zeptam se jeste tady. Maminka slibila nakoupit obleceni neteri vel. 146 - 152 a vratila se z HM strasne zklamana. Dosud neter  oblikala prevazne recka prababicka, to ted nejde.
Maminka se tesila ze ted si uzije nakupovani a nejak to nedopadlo.

muzete prosim doporucit nejaky e-shop , aby to byly trosku lepsi veci ?
Z Recka to bylo opravdu krasne obleceni, tak aby to nebyl takovy rozdil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2021 15:31

Potrefenáhusa teď se rozhoduješ mezi nakojit nebo umíchat Sunar, tam je to pohodlí jasný. Pak to třeba bude mezi kojením nebo banánem, který nabídne někdo ní bez tvé přítomnosti:)

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:36
Reakce na Jennyfor:

Takže kojila v kuse skoro šest let a teda už to připadalo divný i mně, když jsme seděly v parku na trávníku, semlely kde co a obě už velké děti, šest a tři, měly hlavu pod máminým tričkem a dávaly si svačinu.

​Jak jsem pro kojení všemi deseti, pokud to tedy jde, tohle mi přijde ekl.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:51

tv No, já právě taky pro kojení, už pro to pohodlí pro obě strany a i na veřejnosti, když je to prováděno decetně, nemám žádných výhrad. Ale tohle bylo ekl i mně, ale zas to byla kamarádka a ty děti byly v tý době její všechno, v podstatě vymodlený, tak jsem se zdržela poznámek.

Starší se odstavil nástupem do školy a ta malá pak přestala hned, jak nemusela soupeřit s bráchou.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:57

Jennyfor všechno nevsechno, kojit šestileté dítě je moc. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. února 2021 16:56

Jennyfor tyjo, kojení do šesti let... Teď nechci znít, že se vysmívám nebo co, ale jaký byl další vztah chlapečka a maminky? 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 20. února 2021 16:58
Reakce na mnum:

Pinot Noir Ríša cvičí s tatínkem?

​Vypadá to tak

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:02

Potrefenáhusa opravdu krásné dítě!

S kojením uvidíš sama, taky jsem to měla u starší vydřené a prodělala několik retencí a i tak si to užívala (dokonce přes své počátečné přesvědčení, že nikdy, jsem musela kojit i na veřejnosti). Ale po tom roce, možná ve 14-15 měsících mne to začalo štvát, to dítě se začalo hrozně vztekle kojení dožadovat kdykoliv, nemohla jsem na sobě mít tílko, protože mi tam hned lezla, jsem se cítila jak chodící mlíkárna. Plus noční kojení á půlhodina- hodina, co taky začalo až kolem roka. Plus kousání při kojení... 

Ale třeba se vám podaří nastavit nějaký systémm který bude vyhovovat vám oběma a tak ji můžeš kojit do puberty

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:32

Syn ma práve informoval, že všetci plysaci majú negatívny test

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:33

Potrefenáhusa

JJá jsem to tu psala, že v době od půl roku do roku jsem si kojení taky vysloveně užívala. Podle mě je to tak správně

Jinak malý už se přes den nekojí dlouho, nějak po roce už jsem ho místo jídla kojit přestala, ani o to nemá zájem, do výstřihu mi asi ani nikdy vysloveně nelezl. Teď mi ale mamka řekla, že prý je ještě malý a to kojení má místo mazlení a že to asi potřebuje. Moje maminka, která nás nekojila a podle jejich slov jsme v podstatě od narození všichni tři usínali sami v postýlce a nebudili jsme se

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:55

Antje Asi nejhorší dívčí velikost. :-( HM je ještě zlaté. Možná bych zkusila Zaru nebo Benetton, případně jinou italskou značku. Ale cenově už jsi trochu jinde, to se vyplatí hlavně ve slevách, pokud toho chce víc. Lindex je třeba pro tenhle věk docela katastrofální. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 20. února 2021 18:08

mnum přesně! nemluvně, které si řekne o kojení a přituli se, je boží. Batole, které se někde mezi lidma sápe mámě pod triko a u toho vztekle řve, je otravné. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. února 2021 18:14

letfenixa bože chúďa malé, ešte aj plysakov musí otestovat

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 20. února 2021 18:22

Tie fotky sú vždy také krásne a pozitívne

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. února 2021 18:28

dzizisketa Potrefenáhusa

Mám teď za sebou odstavení krtecka v necelých 8 měsících a jde to i když o tom matka není úplně přesvědčena. Musela jsem kvůli svému zdravotnímu stavu a celkem jsem to obrečela.  Krtek to vzal mnohem víc v pohodě než já, ale byl občasně naučený na flašku už od 3 měsíců, protože jsem nevěděla kdy budu muset přestat. A taky se mi převodem na UM výrazně zlepšil spánek, nespí sice celou noc,dostává mleko kolem 2 a pak nad ránem, ale už to není co hodinu se budit kvůli cucnutí si. A taky ho aspoň 1x týdně může na celou noc vyfasovat tatínek

Příšerku jsem kojila do 14m a pokračovala bych klidně dál, přestala jsem protože jsem chtěla co  nejdřív otěhotnět. A bylo to úplně v pohodě, ale to jsem si dávala na čas, trvalo mi to asi 3 týdny.  Jen teda odmítala úplně UM, takže s kojenim přestal jakýkoliv přísun mléka

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. února 2021 18:45

mnum No byly pak právě trochu problémy, se školní docházkou vyšlo najevo, že tam bude nějaká menší porucha autistického spektra, to dlouhé kojení si pak kamarádka vyčítala, ale v poradně jí řekli, že je to naopak, že to kojení bylo pro chlapečka způsob, jak udržet kontakt, dát najevo city a že to vnímal jako důkaz, že ho maminka miluje, protože jiným projevům lásky nerozuměl.

On byl tedy trochu zvláštní, já s nimi bývala často, už jsem byla zvyklá, že byl hlučný, vzteklý, někdy nezvladatelný. To kojení ho vždycky zklidnilo.

Teď už je mu 12, chodí do speciální školy a každým rokem se to zlepšuje, naposled, před tím rokem a něco, když jsem ho viděla naposled, už působil jako klidný normální dítě. A holčička je naopak velmi nadaný dítě, v devíti letech skládá hudbu a má absolutní sluch.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 20. února 2021 19:00

Mohu se zeptat, které ty dětské ponožky z H&M nemají tolik padat?