Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:29

Gatita já právě budu koukat jen po malých bruslích, myslím, že můra by skejt nedala. 
ale pro velkýho se ráda inspiruju, tomu by se to určitě líbilo. Další šance jak se zrasit .  

Online Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:39

MPLee dekuju. Lyze prave nezna. Je mu pet, kdyz mu byly tri, tak se rozbrecel a nechtel to vyzkouset, dalsi zimu jsem rodila a nikam jsme nejeli, a tuhle zimu jsme sice na hory vyjeli, ale nebyl snih (pred Vanoci) ani otevreny pujcovny. Minuly tyden jsem ho chtela vzit za dum, ze by si to zkusil s takovyma tema nazouvacima lyzema, co nam kdysi nekdo dal. Tak ty mu byly pro zmenu uz male.  Takze to jsme probendili sanci. Tak snad za rok. 

Budeme muset letos neco noveho vyzkouset, aneb hledej 100 a jeden zpusob, jak se zabavit na dvorku.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:40

gtea ta, kterou jsem měla na mysli, se jmenuje O smrti smrťoucí a našla jsem recenzi se spoustou fotek z knihy. Třeba ti pomohou při rozhodování.

https://www.testovanonadetech.com/aktivita/0928-o-smrti-smrtouci

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:45

MPLee díky, už po nich koukám. Jaký je rozdíl mezi 3 kolečky a 4 kolečky?

Syn má myslím k2, přijdou mi taky fajn, ale jsou až od vel. 29, myslím...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:47

Ještě jsem našla dlouhý článek se spoustou fotek z většiny knih, které jsem psala do toho seznamu. Autorka toho blogu je myslím knihovnice nebo možná i ředitelka knihovny, teď si nejsem jistá. Každopádně známé jméno v knihovnickém světě, zvláště pak v tom dětském.

http://pesleri.blogspot.com/2017/10/co-cist-o-smrti-pro-deti.html

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:48
Reakce na Gatita:

Budeme muset letos neco noveho vyzkouset, aneb hledej 100 a jeden zpusob, jak se zabavit na dvorku.

​Četla jsem "100 a 1 způsob, jak se zabít na dvorku"... aneb podle sebe, soudím tebe..

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 26. února 2021 15:53

žluťásek Ještě jednou díky a jdu se do toho ponořit.

Online Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. února 2021 16:03

Tabea

Chtela jsem tam puvodne pripsat "...a jak si rozbit usta,"ale nakonec koukam, ze to ani nebylo potreba

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 26. února 2021 16:13

Tabea 3 kolečka jsou lehčí, ale mohou hylt trochu pomalejší. Powerslide mal model Jet, kde jsou 3 kolečka, ale větší a pomalé nejsou. Jinak K2 jsou asi nejlepšip brusle na trhu, v garáži malm odhadem 20 párů  některé i přes 8 let a pořád jsou v dobrém stavu. Mají oproti jiným značkám úzkou botičku a jdou dobře utáhnout, takže dřív mám v nich jezdily děti s nohou 26... Ty powerslide jsou 27-30 a bota je tak trochu nižší, menším dětem asi pohodlnější. Jen pozor, brzda se k nim musí dokoupit zvlášť. Do jiné značky bych odobně nešla, maximálně ještě Rollerblade (už 13 let mám léto co léto cca 160 dětí na bruslích a brusle jiných značek bývají dost katastrofální). Pro úplné nadšence dělal ještě Roces brusle od 25, plastové přeskáče, co skoro nejely, ale na první krůčky byly super. Jen pro větší a šikovnější děti to je moc pomalé. Rozhodně nebrat plastové brusle z Decathlonu. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 26. února 2021 16:21

Když tady řešíte ty kolečkové brusle. Dovolila bych si nabidnout,  velikost 25-28, čtyři kolečka, nějaké Firefly....dcerka je měla párkrát, má hodně velkou nohu a tyhle měla kolem tří čtyř let a moc toho ještě nenajezdila.

Offline slniecko admin
19589 příspěvků moje polička 26. února 2021 16:46
Reakce na artemisia:

slniecko počkej, ale nemám pocit, že jsem psala, že někdo něco nedoporučuje! Zase ale nemám pocit, že se vyhraňuju u takové blbosti jako je písmo.

Jako odmítám brát synka jako objekt bádání, empiricky mám k dispozici jeden případ, tam se opravdu brala v úvahu i učitelka, co učí vázané písmo + terapie těma koordinačníma cvikama, ale to je právě v USA a u nás jenom kratší úvaha prof. Bojara, respektovaného ač letitého neurologa (a ne, nejsme v jeho péči, nevyrábím si pacienta)

​A však to je v pohode!

Ja som Ti len vysvetľovala svoj postoj a čo ma viedlo k tej otázke, nič viac!

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 26. února 2021 16:47

slniecko a? u vás jak to teda dopadá? dej mně naději, jo?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2021 16:48

MPLee prosím tě, a to ty tříleté děti zvládají kolečka v jedné řadě? Na ledu syn bruslil, moc nepadal, ale spíš jen ťapal a to nejlépe tam, kde bylo trochu sněhu, to na kolečkových nejde.

Offline slniecko admin
19589 příspěvků moje polička 26. února 2021 17:22
Reakce na artemisia:

slniecko a? u vás jak to teda dopadá? dej mně naději, jo?

​Tak ja nemám doma ADD, ale 2xADHD s dis-kami, no. U staršej v škole sa ešte učili písať klasicky, ale mimo hodín písania mohli písať ako chceli, dcéra spontánne prešla na niečo podobné Comenia scriptu no a syn teda píše Comenia, ako sa učil od prvej triedy. Čítať písané vie. Vôbec nemám dojem, že by to malo na čokoľvek vplyv, snáď len, že pri všetkých tých dis-kách by boli otrávení, keby sa s tým zbytočne trápili viac, ako je treba. Momentálne aj tak píšu obaja najviac na klávesnici (ale už sú veľkí, siedmak a oktavánka).

V každom prípade ale môžem povedať, že tak ako píšu knižky, tak okolo 12-teho roku sa to u oboch skokovo zlepšilo, to by sa malo týkať aj ADD, vplyvom dozrievania CNS. Tak tam rozhodne tú nádej vidím.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 26. února 2021 17:27

slniecko díky moc

Offline slniecko admin
19589 příspěvků moje polička 26. února 2021 18:01

artemisia no nie je začo, rozhodne držím palce!

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 26. února 2021 18:18

Evaeva Zvládají v pohodě  Je potřeba poprvé začít ideálně na trávě, když to nejde tak je fajn i koberec, v nouzi kus karimatky. Obout brusle a nechat chodit, běhat, zahrát si fotbal, honičku, házet míčkem, rozházet bonbony a ať je hledají... pak naučit na měkkém padat. Tím získají jistotu. Pak je potřeba vysvětlit, že nemají dělat dlouhé kroky. Potom jim to různě podjíždí a rozjíždí se brusle od sebe. Takže ještě na měkkém vyzkoušet Tučňáka - pokrčit kolena, paty k sobě, špičky ven a jen střídavě nadzvedávat nohy. Tučnákem pak přejít na asfalt, pro první lekci nebo dvě je k nezaplacení kousek tartanu - je měkčí, trochu jede ale ne moc. Tím, že jsou nohy do V se brusle maličko rozjedou, ale když nedělají žádné dlouhé kroky, nikam ji to nepodjíždí a naučí se jezdit pěkně. Děti co nám na táborech v pondělí stojí na bruslích poprvé v životě v pátek závodí

edit: pardon za sloh, když já už se na ty naše špunty na bruslích tak těšim! Snad nám to korona nepřekazí...

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 26. února 2021 18:22

Gatita jestli jste někde poblíž Prahy 8, asi by nebyl problém domluvit půjčení bruslí. Ať můžete zkusit, jestli by ho to bavilo a nemusíte hned investovat. Ono levné špatné brusle na začátek fakt dokáží dítě i odradit na spousty let. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2021 18:37

MPLee díky za elaborát, uvidíme, jestli na to letos dojde. Mě právě přišlo, že je na to ještě malý.

Online Gatita
8656 příspěvků moje polička 26. února 2021 19:04

MPLee diky, jsem primo z Prahy 8:)

Mivame tu temer u domu i bruslarsky primestsky tabor (hepaoutfit nebo tak nejak), tak si rikam, jestli s tim nemas neco spolecneho? Me by to docela zajimalo, tak bych tve nabidky nejspis rada vyuzila. Chtela bych pro syna neco, cokoli, noveho. Mame za sebou dalsi tyden bez skolky a ....uf;) Jen si rikam, ze v tehle kovid apokalypse neni nejlepsi zacinat zrovna s necim, kde si muze zlamat koncetiny...