MPLee ty o tom tak pekne píšeš, že asi kúpim malej korčule aj keď som o tom nikdy predtým neuvažovala ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Nemám, já mám svoje tábory na Praze-Východ. Místní tábory a jejich úroveň bohužel neznám.
Tak se domluvilme v sz, není to problém, jen skladiště vybavení mám u rodičů, tak bych je měla až v průběhu příštího týdne. A neříkalm, že si nemůže nic zlomit, ale za 13 let a 160 účastníků za rok eviduju 2 zlomeniny, všechno věk 10+ a dobří bruslaři ![]()
Máte někdo větší dítě(8) s koloběžku? Ne tou malou, skákací, ale klasickou s nafukovacími koly? Můžete mi kdyžtak nějakou doporučit?![]()
Je to bruslení vhodné i pro děti, který jsou po matce hrozný poleno? Kde se o tvých kurzech dá dozvědět? Lokalita zní dobře.
artemisia jo, je to náročná koexistence (toho zpomalené a zrychleného, myslím obecně), mě takhle školily moje děti:
já: co bylo ve škole?
2 min pauza, vteřinu před mým výbuchem dítě: ve škole?
další 2 min pauza...
a pak mám jednoho takovýho servisáka, telefonáty či jakýkoli rozhovor s ním je pro mě fakt zkouška, protože to něco řekneš, on na tebe kouká, ticho a nic se neděje, kamenná tvář. a ty nevíš - vnímá tě, slyšel tě, položila jsem naprosto debilní dotaz...
Ježíš, to je jeden můj kolega. Např. zásadně mlčí do telefonu, mluvíš, na něco se ptáš a na druhé straně ticho. Blbé je, když je tam ticho i v případě, že ti volá on. Nebo dneska jsem ho prosila, jestli by nepřijel v ponědlí do Ostravy s vozíkem. Mlčel, tak jsem odešla dělat něco jiného a on přišel asi za pět minut a řekl, že teda jo.
Tabea Ty jsou bohužel proti těm k2 opravdu těžké. Ty co máme my jsou Tyto dělali je i v neonově růžové, ty teď potřebuju nutně sehnat do zásoby pro mimino ( jo, má měsíc ????). Případně se ještě podívejte u Rollerblade, ty mají brusle od 28 a jsou lehčí, například tyto Ty K2 a Powerslide bych se nebála vzít ani z druhé ruky, máme je opravdu spousty let a jsou dobré. Jen časem měkne skelet, po jednom dítěti se to nestane. Když se brusle vezme do ruky, neměl by jít plast kolem kotníku a holeně lehce zmáčnkout rukou k sobě.
Ale na druhou stranu ty těžké brusle většinou nejsou velký problém, děti mají nohy jen těsně nadzvedávat nad zem, aspoň to eliminuje zbytečné pohyby... ![]()
dynda Troufám si tvrdit, že je to pro každého. Za ty roky jsme neměli dítě, které se to nenaučilo. Měli jsme 2, kde jsme se s rodiču domluvili, že je nebudeme trápit - jim se ale prostě za žádnou cenu nechtělo.
Bohužel teď máme jen příměstské tábory, případně individuální lekce až to bude možné (lepší je učit aspoň 2 spřátelené děti, je to pro ně zábavnější). Kontakt kdyžtak pošlu do sz ![]()
Prosím pošli, já bych byla dobrý učitel, kdybych ty sporty uměla. Muž je všechny umí, jenže je ten přirozený talent a nechápe ten náš jiný svět.
MPLee zneužiju tě k získání informací, když jsi se tu tak odhalila
. Kolečkové brusle pro velikost 26 teda asi nejsou, jak jsem pochopila? Neviděla jsem teda ani lední v této velikosti (to jsem teda koukala jen po bazarech). Velikost bruslí 28, když má nohu 26, by mohl mít?
MPLee proč jsem si myslela, že žiješ v USA? Přitom jsi takřka za humny! Píšeš o těch bruslích tak hezky, že bych nás s dcerou s chutí přihlásila
já nikdy na kolečkových nestála, dcera byla letos dva dny na ledě.
Šlo jí to, jako každý jiný sport.
Pinot Noir lední 26-28 měli v decathlonu, ale už je to asi bezcenná informace.
Mohučanka no když já nechtěla ty rostoucí.
Pinot Noir aha, no já taky ne
ale nakonec mi došlo, že bude bruslit letos den, maximálně dva, a když nemůžeme jet lyžovat, tak zkusíme jít na ten rybník, když už zamrzl, takže jsem vzala, co bylo (a co krasobruslaři absolutně nedoporučují
). Byla to ale dobrá volba, dcera si to šíleně užila, po pěti minutách řekla Sama, a ťapala sama, druhý den pochopila, že to i jede a dokázala se "rozběhnout" a jet.
Pinot Noir Určitě může mít ty 28, v tom případě bych doporučila Powerslide Phuzion Jet - ty maji velikost 27-30 a opravdu poctivem polstrovanou botičku. Případně i K2 29-34. Ty K2 mají nejlepší tvar botičky a nejlepší utahování (nebrat u takto malých Boa systém), takže mu v tom noha nebude lítat. Jiné modely od powerslide mají botičku širší a vyšší, to bych s klidem na menší nohu nedoporučila, jdou hůř stáhnout. Rollerblade je něco mezi, jejich levnější odnož Bladerunner má ale botičky hodně bachraté a utáhnout na malou nožku pořádně nepůjdnou. Maličké brusle, které pro lehké dítě byly ok jsme měli v létě u jednoho chlapečka Firefly, překvapivě s nima nebyl problém, ale doporučit si je netroufnu.
Jinak se opravdu neboj rostoucích, tyhle 3 značky mají i vnitřek boty udělaný tak, že je to stále pohodlné a zvětšování snadné. A brusle přežijí 2,3 děti ![]()
A teda mimochodem, Decathlon má sice strašné ty malé brusle, ale mají nejlepší chrániče ![]()
Mohučanka Přihlaste! Je pravda že před lety jsme měli speciální "kroužek" pro rodiče i děti a býval super
Tak můžeme něco vymyslet, až bude lepší doba. Jinak bohužel můžu nabídnout jen ty letní tábory ![]()
Pinot Noir Kontakt pošlu do sz
v létě klidně můžeme domluvit nějakou parfu lekci v Praze, když nás bude víc ![]()
MPLee hm, parfu lekce... Mě by určitě neškodila, já celkem bruslím, ale neumím pořádně brzdit;) Co je blbě na těch bruslích z Decathlonu?
Jedinéknihy, co je moje osmileté dítě ochotno číst, jsou komiksy o Deadpoolovi a teď si přečet japonské Stačí jen zabíjet. Jsem ráda, že čte aspoň něco, ale co na to učitelka nevím. Podstrkávám mu kdeco, ale sveřepě trvá na svém.
Pinot Noir Mohučanka my bysme se přišly zatím jenom koukat! Protože MPLee to popsala tak, ze mám teď pocit, ze to taky nutne potrebujem umět
Evaeva Blbé jsou tyhleBotička je málo vypolstrovaná a nepohodlná, rám na kolečka krátký a ložiska schválně brzdící. Umím si je představit jako hračku domů do obýváku pro dítě do 4 let max. Naučí se na nich stát, ale bruslit ne. Když s nima děti na tábor přijdou, nejpozději druhý den jim půjčujeme naše a rozdíl je neskutečný. Samozřejmě je možné dokoupit dobrá ložiska a vyměnit je, ale nemá to smysl.
Tyto jsou lepší, kvalitnější, ale zase jen pro malé lehké děti, skelet není uplně pevný a těžší děti v nich budou často šmajdat, protože brusle neudrží dobré postavení nohy. I když vypadají, že mají tkaničky, je tam protažená guma a neutáhnou se pořádně. To ale půjde za klasickou tkaničku vyměnit. Za sebe s klidným svědomím všem univerzálně doporučuju K2mají skvěle řešenou botičku, super rychlozavazování a opravdu vydrží. Posuvné jsou o 5 velikostí, zatím jsem se nesetkala s tím, že by někomu neseděly na noze. A proti Powerslidům jsou lehčí.
Jeden rok měl fajn brusle Lidl, loni prodávali šunt, co jsme po jednom dni bruslení řešili prasklé skelety a urvané rámy na kolečka. A tak to bohužel je i u dalších značek, občas je nějaký kus dobrý, ale je to loterie. Poslední dobou se i Tempish tváří, že dělá dobré brusle. Dříve to byl ale nejhorší a nejlevnější křáp, tak jsem nenašla odvahu to zkoušet... Obecně ale nebrat brusle které vypadají jako tenisky, mají na sobě princezny a třpitky, svítí, jsou celoplastové a nic, kde se jednou rukou snadno zmáčkne vršek brusle k sobě...
Jo a ty nejlepší chrániče jsou tady![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí