Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. března 2021 10:34

Evaeva my máme abus youn-i velikost M. Chceš ji změřit? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. března 2021 10:37

Evaeva nie? Ja som to nejako nestudovala ale čo mal doteraz Giro, tá sa nastavovať nijako nedala. Ale možno to bol starší model. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 10. března 2021 10:53

Kan Tabea no jo, fotka se povedla, je to jedna z těch opravdu ilustrativních

Zarinya mnum 999 děkuju. Na konci každého sebevyčerpávajícnějšího dne stejně nakonec děkuju, že je zdravá. Vzhledem ke svýmu oboru (dílem porodnice a prenatální péče včetně ultrazvuků), vzhledem k tomu, co si pamatuju ze školy (2. lékařská, tudíž veškeré dětské v Motole), jsem opravdu jen vděčná, že je zdravá a spokojená. Zbytek se vyčábří. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. března 2021 11:24

Evaeva já teď objednala Etape Pluto Light 2020, protože vyhrála loni v D-testu v testech nárazů. Má blikačku a stála asi 800. Měla by dneska přijít, tak jsem moc zvědavá. Dcera má kolem hlavy 49 cm, helma by měla být 48-52, myslím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 11:36

žluťásek ano, prosím. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. března 2021 11:45

Evaeva zmenšená na minimum má přesně 50 cm (krejcovskym metrem)

Kupovali jsme ji na jaře, synovi byly tři roky a měl hlavu 51 cm a sedla perfektně.

Kupovala jsem ji na eshopu firstbiku a našla na netu nějaky dlouhodobý slevový kupón, zkusím kouknout, jestli nebude v objednávce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 13:52

žluťásek díky. Na webu u té velikosti M píšou od 52cm, tak nevím, jestli nějak nezměnili velikosti. Já koukala na tu Abus Smiley, tam by M mělo být 50 až 54cm. 

Nakonec jsem našla nějaké Alpine, tak asi koupím ty.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:05

Potrefenáhusa 711990 

Ty odrážedla jsou zlo v tomhle. Jednou jsem chytala při procházce s kočárem cizí dítě, frnklo mámě, která už asi neměla daleko do porodu. Situace byla na první pohled jasná. Zastavila jsem ho v takový klidný uličce, která už pak ústila na hlavní, brr. U nás na vesnici se se synem vždycky domluvím, kde má zastavit, dokud mě slyší / vnímá, a jezdí dost přede mnou. Jenže my třeba nepotkáme ani jedno auto za celou dobu, není to tu průjezdné, jezdí z 90 % sousedi, v nejhorším na auto mávnu, abych věděla, že o dítěti ví, ve městě bych si netroufla.

Online Kokoska
35096 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:06

marieu fotku jsem nestihla, ale bud rada, ze mas zdravy temperamentni dite. Ta se v zivote neztrati.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:10

Kokoska to taky jsem- přesně, jak jsem to výš napsala...

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:11

Anema 

Píšu si do deníčku a brzo objednám :) A pořád máme vaše auto.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:44

Kokoska To mi včera přesně na fyzio říkala, když ji to tam ta starší zbořila. Že je to ženská jak má bejt, živá a ukecaná:-D 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:47

Evaeva ano, i na té naší je od 52 cm. Ono se to blbě měří, jak je to polstrované. Věřím, že by synovi sedla dobře, má perfektní tvar. Je teda drahá dost. Ale my doufáme, že mu vydrží roky :)

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:47

dynda Jojo, přijde mi taky, že je dcera málo vycepovana, protože tady není provoz. Není to prostě městské dítě, většinou je ve městě hodná, pozoruje ten ruch, ale pak jak ji chytne nějaká divočejší nálada, tak je to tam blbý. 

Včera mi sambo řekl, že to teda nevidel, že by někomu uteklo dítě....pak přidal ještě pár nejakejch rad, co nedávaly smysl 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 14:53

žluťásek aha, díky. Podle čeho se má teda člověk řídit?! Nákupem helmy online jsem strávila víc času než v obchodě i s návštěvou kavárny. Ta helma vypadá dobře, a synovi by bezpochyby taky vydržela roky, kdyby nebyl takové tele:) Ta předchozí má zničenou přední část, vzal tím zídku u plotu, mimo jiné, na funkci to nejspíš nemá vliv, ale radši koupím novou i mladšímu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:53

Karja 

To ještě málo viděl! Skoro bych se při příští návštěvě u tchánů zeptala, jestli jim chlapeček někdy zdrhnul, možná se něco dozvíš

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:54

dynda Určitě ne;-). Oni tohle vždy zamlčují, neslyšela jsem o jediném problémů jejich děti, kromě nepořádku v ,,určitých letech,,. No že jim to ale dost zůstalo....

Offline continuity
43318 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:55

Evaeva na to helma je, ne? Kdyby vzdal zídku hlavou bylo by to horší. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:57

Karja 

Nepořádek v určitých letech ale zní slibně, pod to by se toho vešlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 14:59

Karja to toho sambo zatím moc neviděl;) Syna jsme jednou hledali i po tmě, v parku odešel z hřiště, chtěl se někam podívat. 

Syn na provoz taky vycvičený není, řekla bych že i míň než vesnické dítě. Tady se pohybujeme po rondelech, kde auta prostě nejezdí, pak přejdeme relativně klidnou ulici a pokračujeme. Zvládá se držet na pravé straně chodníku, většinou. Přechod se semafory tu máme přesně jeden. Pak má u tchýně na vesnici problém jít těsně při kraji cesty. Když jdu s nimi výjimečně třeba na Andělu, tak mám pořád pocit, že někde překážíme, případně že skočí pod tramvaj.