Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 10. března 2021 21:51

Evaeva zatím se nechystá, vlastně o tom doma nijak zvlášť nemluvíme. Nechodí od podzimu ani do školky- chtěli jsme jí poslat teď, jakmile jsme s mužem očkovaní a nakonec toto...  No a taky jí čeká konzultace v ped-psych poradně kvůli zralosti. 6 jí bude až vprostřed léta, tak se chci jen ujistit, že to zvládne...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 22:08

marieu je to ještě fakt za dlouho, to je pravda. Ještě teď, když je všechno v takovém vakuu. 

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 11. března 2021 03:25

Evaeva ešteže syn bude chodiť do školy, kde učím

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. března 2021 07:17

Ten můj chlapeček začal odmítat kočárek. Sbohem procházky, sbohem běháni Prý to může souviset s růstem zubů, stalo se vám to někomu? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. března 2021 08:10

INCOM1 Zatim ne, zuby jeste v 6m nema, ale zacal casto jezdit ja brise a to se mu moc libi. Na zadech je jen kdyz spi.

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 11. března 2021 08:39

Tabea

Mame od MPLee pujcene brusle K2 a vypadaji i sedi moc hezky - syn ma velikost 28-29. Vic posoudit nemuzu, zkouseli jsme to s nimi zatim jen par minut na travniku.

Chranice jsem koupila ty z toho odkazu. Prijde mi na nich malinko neprakticke to, ze ty suche zipy jsou tam nasite tak, ze musis nejdriv chranic doslova obleknout jako nohavici, tj. sednout si, sundat boty, navleknout ten silonovy tunylek, a pak teprv jde suchy zip zalepit. 

Helmu jsem nekupovala, mame cyklo od uvexu, ktera kryje i temeno. Ta bruslarska, kterou ti nabidne decathlon kdyz si das do kosiku chranice, je vpodstate stejna. Takze tu jsem jak blba vracela,stacilo se podivat, co mame doma:)

A jeste jsem chtela udelat synovi radost a koupila mu pennyboard, touzil po sviticich koleckach. Ale poridila jsem ho z bazaru, do toho jsem nechtela investovat. Je ale prekvapive pekny, zn. Weskate. Jen mi to teda prijde o usta, tak mam chut ho synovi vydat az se uvolni kapacita nemocnic

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 11. března 2021 08:40

INCOM1 to bricho potvrzuju, a když na zádech, tak nesnese  zatazenou boudu, chce koukat ven 

jinak mi přijde, ze to jsou takový střídající se fáze, teď řve a za 14 dni to třeba bude zas v pohode (nebo ne)

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 11. března 2021 08:50

INCOM1 u nas zatim dobry, i kdyz musim planovat prochazky na dobu, kdy spi. Po probuzeni uz ho to asi moc nebavi, ale jeste treba i skoro hodinu vydrzi koukat a nestezovat si. Mluvime ale o rocnim diteti ve sportaku.

Predtim jsem mu musela koupit ksiry a vozit ho se sundanou striskou, aby si mohl kleknout a koukat ven. Dvakrat mi vypadnul na beton, ale to bylo jeste pred tema ksirama

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:12

Gatita Potrefenáhusa Jos On jezdí ve sporťaku sklopeným do lehu, připoutanej (je velkej a do boudy už se nevešel po vánocích), ještě nesedí. Na bříšku jezdit nechce (teď to ani nejde). Také jsem to časovala na spánek, ale teď i když už je doma úplně gumový a vyjedeme, prostě neusne a křičí dokud ho nevyndám. Zkoušela jsem mu dát nějakou hračku, kousátko do ruky, ale to pomůže na pár minut.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:25

INCOM1 no já ji mám furt v hlubokým kočárku, taky ještě nesedi, je to teda už naknap, ale ona je nakonec docela malá, tak to ještě jde

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:26

INCOM1 to je pitome, on tam toho nejspis moc nevidi a nemuze se ani pretacet. Muj syn tedy take jeste predpisove sedet neumi, ale presto ho vozim v takovem pololehu, aby aspon neco videl. Blbe obdobi je to. Navic u nas se jeste nechodi, ale uz by se chtelo prozkoumavat svet. Jenze vypust dite, at si po ctyrech leze ve studenem bahne. Ty nase prochazky jsou ted jeden velky kompromis pro vsechny tri zucastnene.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:28

Potrefenáhusa my teď máme hlubokej v jiném okrese, tak nemůžu ani zkusit na tom břiše, jestli by to teď neocenil

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:31

Gatita já mu to zkusila dát víc nahoru, aby trochu viděl a stejně plakal, nevím no

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:37

INCOM1 já bych si normálně  napsala čestný prohlášení, dovézt kočárek miminu považuju za dost potřebnou akci pro překročení hranice okresu. A to mimino bych vzala s sebou.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:57

Mohučanka taj asi jo, když nebude zbytí. Stejně bychom museli až o víkendu, já neřídím 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 11. března 2021 09:58

Tabea Gatita Ano, ty chrániče jsou super, právě kvůli tomu tunelu. Bez něj se chrániče často sesunou, když děti spadnou a jsou odřené stejně. Některé se sesouvají i s tím tunýlkem (třeba k2 má zrovna chtániče hloupé), tyhle ho mají dost těsný a pevný, navíc mají dobrý tvar a fakt drží

Jinak s bruslemi od K2 se snad nedá šlápnout vedle, ty rozhodně doporučuji

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 11. března 2021 10:05

MPLeejo jo, ono to smysl ma, jen je s tim trochu opruz. Nebo ani ne tak opruz, jako spis nas soucasny nepomer casu straveneho navlekanim chranicu a casu straveneho na bruslich (nase lekce trva tak do deseti minut). Ale super to je a dekujeme za pujceni - aspon mam motivaci vyhnat synka na zahradu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. března 2021 10:06

INCOM1 A jak je velky? Ja se taky bala, ze korba nebude stačit, ale obr to neni. To jsem si vcera na pul rocni prohlídce rikala, ze 8,5kg je slusny a pak prisel o mesic starsi chlapec, co mel 10 kg a vypadal jak rocni . Ja mam kliku, ze vetsinou pri položení do kocaru padne jako podtaty a skoro hodinu spi. Kdyz se probudí, tak otocka na bricho a vykukuje. Ale zas jak to nedrnca, tak pres den skoro nespí, usne v deset a vstane v sest, se zabiju

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 11. března 2021 10:08

INCOM1 syn taky někdy kolem 5. měsíce nesnášel kočár, škrabal se vzteky na hlavě, až mu tekla krev. Tak jsem nosila. Zuby už nějaké měl. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 11. března 2021 10:10

Jo a helmu speciální nekupujte, jestli máte cyklo helmu. Je mnohem lepší než ta bruslařská, která je neporodyšná a těžší. Jen je potřeba mít helmu správně seřízenou