MPLee díky moc! Ty k2 chrániče má právě syn a kloužou mu hodně.
Vše o těhotenství a dětech
tak pres den skoro nespí, usne v deset a vstane v sest, se zabiju
tak hlavně když to není usne v 10, vstane ve 3
Jos 8.5 kg v půl roce je fakt slušný, moje obe děti to měly tak kolem roku. ![]()
Jos 8.5 kg v půl roce je fakt slušný, moje obe děti to měly tak kolem roku. ![]()
Tabea mému je přes 8 měsíců, zuby ještě nemá, ale vzhledem k příznakům a hlavně velké mrzutosti posledních dní doufám, že se prořezávají. Na (můj) šátek je těžký, nosítko máme na prd, dnes snad vyzvednu půjčené lepší. Mně to teda venku vůbec nevyhhovuje, je mi to nepohodlné a když usne mám strach, že nedýchá ![]()
Jos náš má těch 10 kilo. Na bříšku by se tam asi vlezl, na zádech měl skrčený nohy už v tom prosinci.
continuity no naše dite těch 8 kilo mělo na pulrocni prohlidce taky, teď v 8m měla malinko přes 9, ale na dylku moc dlouhá není.
INCOM1 na jaký nositko se chystáte? Mne je šátek asi pohodlnější, přijde mi, ze tu váhu lip rozloží, ale u nosítka vede rychlost. Já nosim rada, tuhle jsem ji zpívala do kroku a ona si v tom tak nadsene hopsala a smála se hlasitě, ze jsem si rikala, ze se tomu žádná jízda v kocare nevyrovná (tady je všude tak brutal blato, ze když nechcem jít do města, tak je nošení jedina možnost), ale kočáru se neodrikam, už je těžká jak prase a na zada si ji ještě neumim dat a myslím by tam taky měla jít až sedící.
zuby taky docela dlouho neměla, první se zacal klubat koncem ledna a teď má čtyři
Gatita to zní jako náš podzim a zima. Ano, byl to kompromis pro všechny. Docela nás zachraňovalo kolo.
Potrefenáhusa tohle nosítko nebude žádná hitparáda, máme doma sestrici, ale v pominutí smyslů jsem koupila to velké a ještě na něj má krátké nohy. Já chtěla být nosící máma a nějak mi to nejde. Teda doma nosím v šátku dost, ale venku se necítím. Nevím ještě jestli kzpovat lepší šátek, mám didymos takový základní...
INCOM1 to je myslím až tak od roka, ty větší sestrice? Určitě ho pak ještě užijete.
satek myslím stačí základní, zvlášť když vám to moc nesedlo
Pavlena To je super.
Muj otec rad vypravi, jak ho deda vezl ven na sankach a prijel domu bez nej. Ze ho pak nastesti dohledali na poli vysypaného ve snehu.
A my radi s oblibou vzdy dodavame: A tehdy te tam vymenili!
INCOM1 Musíš to nějak přežít do sedu. Moje holky to taky měly. Ta první nesnesla kočárek vůbec bez spaní, vždycky jsem pak kvapila domu, jakmile se probudila. Sporťák to všechno srovnal. Maloumalou jsem tam tedy musela dát ještě před tím než pořádně seděla, už se do korby na bříško nevešla, ležet ve sporťáku na zádech nechtěla a nějak fungovat jsme musely.
INCOM1 u nas stejny, kdyz nespi, tak v kocarku nechce byt. Spanek obvykle trva 30-40 minut. Na dlouhep prochazky se stejne kvuli starsi nedostanu, takze vetsinou vylezeme ven tesne pred spanim, v kocarku usne , po dobu spanku nekam dojdeme ( hriste, park), tam si starsi hraje a ja bdele mimino nosim. Nastesti se ji docela libi v nositku, tak to vsechno ( kocarek, noseni na rukou i v nositku) stridam. Ale uz si zacina sedat, tak se chystam, az se otepli, vyndat sportak a verim ze v nem se ji bude libit vic.
INCOM1 tys koupila ty sestrice plus? (se tak blbe ptam,ja po nich pokukovala, ale dala jsem prednost Tule toddler a ta je uplne debilni)
711990 ty jo ja uvazuju kdy naposled jsem nesla malou v nositku
co objevila kouzlo odrazedla tak ne kocar, ne nosit, ale tapi tapi...
INCOM1 zkusenost mam. Ve ctyrech mesicich zacalo dite, co jezdilo v kocare spokojene, silene rvat, uklidila se, kdyz jsme ji vyndali. Dokonce v nem ani nechtela usinat, musela jsem zastavit, uspat v naruci a opatrne pokracovat v jizde. Z prochazek jsme se vraceli s prazdnym kocarem a ditetem v ruce/satku. V pul roce jsem tak vyndala sportak, byla v nem trochu zvednuta (u nas nebyla otazka jestli korba nebo sportak, ale sportak nebo nic), vyrazela jsem ven jen na spanek. Lezeni na brise nesnasela kdekoliv. Obcas to vyslo, obcas rev. Nakonec to dopadlo, ze kocar beru ven tak jednou za dva tydny, jinak nosim. I proto, ze ji pak nemusim moc oblekat. V mrazech to bylo super. A s kocarem nevyrazim ven bez nejake nosici pomucky. Minimalne ring sling musim mit s sebou. Pro jistotu. Na milost vzala kocar jaktz takz az ted, kdyz v nem sedi a je trochu tepleji, aby nemusela byt zabalena v dece. No musim priznat, ze za ten kominek satku jsem uz utratila skoro tolik, co za kocar
a takhle dopadl nas posledni pokus o prochazku s kocarem ![]()

rasaNoriTonda ochotne (tuk tuk) jezdi v kocare i chodi(jen ne tam, kam chci ja a za ruku), ale obcas se nositko hodi, nekam na vylet, kde kocar neprojede. Mne se nelibej a nesedej mi takovy ty detsky krosnicky, na zadech v nositku je to pro me ideal.
711990 my malou nosime v ty krosne uz prave, jak vidi tak je spokojena, a v zime jsem ji to vystylali moji tlustou perovkou, to jsem ji teda dost zavidela. Mame deutera. Kdyz je v KiBi na zadech, tak je tam jak morska hvezdice. Ja nosim batoh a muz dite, ale ma siroka zada no. Jenze tempo je fakt vtipne, starsi toho ujde dost, jenze je po me. Takze frfle a vlece se:D
Tak naše nesnasela i ten sportak. Aby tam vydržela, musela mít v ruce neco k jídlu. Se divím, ze neni obézní :). Od nějakyho 13. mesice se to začalo zlepšovat.
Já chtěla pouívst látkové pleny a nosit v nosítku. Takže v nosítku řve, řve i v šátku, který jsem nechtěla a pak ho koupila, jestli se jí v tom nebude líbit víc. Když má látkovou plenu, řve. Takže pleny prodávám, nakonec to obtěžovalo i mě. Ale pořád doufám, že nosit se nechá. Jen moc nevím kdy to využít
V kočáru spí i 4 hodiny, i když už jsme dávno doma. A doma když je pak vzhůru, tak mi přijde lepší aby si koukala po hračkách, nebo byla na bříšku, než ji nosit, když to nevyžaduje. Takže to celé troskotá na mé neschopnosti ![]()
MPLee je jeste malicka. A kdyz je v pohode, neresila bych to. Kdyz zacnou zuby, koliky, blba nalada, spatne usinani, jakekoliv obdobi, kdy noseni pomuze, tak treba nosit zacnes. Tak to bylo u nas. Ja si myslela, ze budu mit jeden satek a nosit treba na nakupu, na vylete nebo treba na nejakem grilovani nebo oslave, s satkem jsme byli treba na svatbe, prospala v nem celou vecerni oslavu a ja mohla byt s ostatnimi, v kocare by to nedala. Nakonec mam tri satky (a vystridalo se mi jich doma za tech deset mesicu dvanact
) , jeden ring sling a nositko, protoze dite je nosene denne od chvile, co zacaly v mesici koliky. Noseni bylo jedine, co pomohlo. Pak nesnasela kocar, pak separacka, zuby, je na me neustale nalepena a visi mi na noze, takze kdyz potrebuju doma neco udelat (vyluxovat, povesit pradlo, uvarit...), davam si ji v satku na zada. Pred dvema tydny jsem ucila vazat satek kamaradku s mesicnim miminkem, ti taky ted nosi skoro porad, jinak jim mala doma rve. Kdyz je ale dite spokojene i bez noseni, je fajn to pak vyuzit treba na vylet, ale neni to povinne ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí