Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:38

MPLee a ještě ke knihám, tys hledala ty vlaky o pro 3letého? Teď jsme si půjčili moc hezkou jednoduchou, chceš ji vyfotit? Nebo to už je pase?

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/62833569/vse-o-vlacich/?gclid=Cj0KCQiAv6yCBhCLARIsABqJTjZvc47wt8qgZzD79z-9TAk174ozv56n0qA7-DkrMDQ1ildqtjz8rSoaAm32EALw_wcB

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:41

Gatita Pod zemi/Pod vodou u nás chytla hlavně mladšího. "Čítával" si ji na záchodě. Ostatně tam mu dlouho vydrželo i Jaro, Léto

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:09

MPLee no tak to jak ta Knižní šifra, ale mnohem těžší! Knížku bohužel nevím ...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:27

žluťásek a mohla bys jim zadat jeste jeden patraci ukol?

tu knihu jsem cetla jako dite nekdy v 70. letech (ale asi nebyla nova a rok vydani vubec nevim), byly v ni pribehy ala Batlicka, ale vic pro deti. Jedinej, kterej si z toho trochu vic pamatuju, byl pribeh muze, ktery odjel za praci do jizni ameriky. A tam pro svou dceru, ktera zustala s maminkou v cechach, vyrobil vydreveny kolotoc pro panenky. Pro tamejsi obyvatele vcetne plantaznika (to nevim uplne jiste), pro kteryho pracoval, to bylo neco exotickyho a chodili kolotoc okukovat.
A pak tam byl, mozna (ale muze bejt, ze si to pletu, ze to bylo v jiny knize), pribeh, jak nekdo nasypal cukr nekam do lodniho motoru.
Casove bych ty pribehy zasadila do obdobi 1. republiky. (Ale zas je to jen moje matna vzpominka).

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:44

žluťásek byla to klasická kniha, řekla bych že formát A4 nebo podobný. Ta kniha nebyla čistě o stavbě, myslím, že jindy jsme kočku hledali na stromě a možná i ve městě? Byla mourovatá, jako Goliášek od Potrefenáhusa  Zkusila jsem napsat i bráchovi, jestli si nevybaví něco víc. Mockrát děkuju! Jestli se podaří vypárat, máš u nás odměnu  A vlaky pořád aktuální jsou, budu moc ráda za fotku

edit: A tipla bych si, že ta kniha co hledám, mohla být vydaná tak mezi 1990-2000

Online letfenixa
10920 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:58

Škoda, ani jedna z kníh mi nič nehovorí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. března 2021 12:28

MPLee Nemôže to byť papagáj Filip na výlete? Tam naháňa mačka papagája po meste, mám jedno šalátové vydanie aj doma :). Edit. Tak vlastne tá nie je zrzava tak to asi nebude ono

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 12. března 2021 12:46

OliveOyl Prej "zní hustě"

Jinak taky si pamatuju na probdělou noc na gymplu, kdy jsem večer zjistila, že druhý den mám referát ze Stínů v ráji od Remarqua, naštěstí jsme to měli doma!! A za můj první gymnaziální sloh, na který jsme měli celé Vánoce a já ho smolila poslední večer prázdnin rovnou na čisto do jedenácti do večera jsem dokonce dostala pochvalu-a to byla naše češtinářka ras! Bylo toho šest stran, to už bych dnes nedala. 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:33
Reakce na 711990:

SaironTonda dostal nejhnusnejsiho psa pod sluncem, dikybohu nesteka a nechodi sam, ale ma takovy priserny nohy a voditko a da se s nim chodit a on te nasleduje...no miluje ho hrozne moc a ja ho uprimne nenavidim, vypada jako retard(ten pes). Tak treba to pomuze

​Toho máme taky a miluje ho už druhé dítě, tj. čtyři roky s námi.. Starší ho tahali s sebou všade, včetně venku, kde vedla rozhovory s ostatními pejskaři - typu, že nemá rád mokro, že už poslouchá na sedni a jestli jejich pes taky poslouchá apod. Po nějaké době jsem usoudila, že může být vyřazen a dala ho do garáže do krabice k hračkám "šílenost, ale od babiček"- takže čekám, že se po něm budou ptát. No, a muž tam byl pro něco a měl dceřinou s sebou a vrátili se i se psem, takže teď ho tu tahá dvouleťak s jeho haf haf. Ten pes přepadává na stranu, jazyk vyplazenej na druho, vypadá jak po mrtvici,ale děti ho milujou

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:48

Pinot Noir nemaj všechny místní děti nějakou svou tajnou parfumanii? U nás borovice na kamenech :)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:49

moora MPLee budu o tom přemýšlet a zadám i v práci

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 14:10
Reakce na žluťásek:

Pinot Noir nemaj všechny místní děti nějakou svou tajnou parfumanii? U nás borovice na kamenech :)

​Asi fakt mají

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 12. března 2021 14:12

Resch jezis 

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 18:25

Ke komu že se rozšířily ty naše sirény? Evaeva ? Ríša vymyslel nové, docela elegantní řešení:

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2021 18:44

Pinot Noir pěkné, my bohužel nemáme ten hák. U nás se teď staví kostely, domy a kanalizace:), siréna byl jen nějaký chvilkový závan, možná zase začátkem příštího měsíce.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 12. března 2021 19:05

Pinot Noir teda to je sikovny!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. března 2021 19:21

INCOM1 ja teda ponuknem skusenost z inej sttany, moj maly nenavidel kociar, nosila som v nosici asi do jeho 9 mesiacov a obcad to skusila s kociarom. Okolo tych 9 mesiacov sa to zlomilo a podla mna prelomove bolo, ze dostaval do kociara jedlo. Proste bol ticho kym mal co jest, pamatam si ako som kamoskam casto brala ich zasoby chrumiek/rozkov, lebo Artur mi cele zasoby zjedol cestou na ihrisko. A teda istu dobu som s kociarom nosila aj nosic a domov tlacila prazdny kociar a dieta niesla. 

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 19:23

711990 on je, co se těch pitomých sirén týká, fakt hodně vynalézavý. Sice bych možná trochu víc ocenila úspěchy ve vázání tkaniček nebo oblíkání ponožek, ale i tohle se počítá

Offline continuity
43319 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:13

Pinot Noir na tkaničky je ještě opravdu malý. Jedno moje dítě se to naučilo až ve škole ( to jsme pravda trochu zanedbali my, ale zas se to naučila za 20 minut). Utáhnout si pořádně tkaničky a zavázat mašličkou, aby se v tom dalo opravdu chodit se naučily ještě později. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:14

Pinot Noir sirena je lepsi nez tkanicky!:D