Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44801 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:17

Tak si představte, ze rodiče mojí kamarádky se nabídli, že by si společně s jejím synem vzali na víkend na přespání i velkoumalou?!?! No chápete to???? Já vubec!!! My to tedy nevyužijeme, protože bych je hrozně nerada obtěžovala a pridělávala jim práci. Ale přijde mi to fakt hustý. Tak prej by tam mohla někdy na odpoledne. Hustyhustyhusty. 

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:18

Karja hele, já bych se nebránila. Ono jsou někdy dvě děti lepší než jedno, jakkoliv divně to zní. Takže z toho taky budou něco mít. 

Online Karja
44801 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:22

continuity Kdepak ten jejich kluk je úplně easy typ na hlidani, je tam spokojenej, šťastnej, ani nechce jezdit somu. Spíš asi aby byl ještě šťastnější s kamarádkou a my měli hlídání.

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:30

Karja jj, on se možná sám trochu nudí a rodiče mu musí vymyslet zábavu. Fakt jsou ty dvě děti v tomto lepší. 

Další věc je, že dítě v partě ujde asi 3x tolik než s rodičema. Bez řečí!

Vzpomínám jak jsme řešili výlet na běžkách a mladší se ptala s kým pojedeme. Když jsem ji rekla, že si může vzít svoji svoji nejlepsi kamarádku, řekla jen: to není dobrý, to pak nemůžu frfotat. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 12. března 2021 20:35

DrowRanger díky, to je zajímavý nápad, taky to teda chce už to sezení. Dnes v kočárku chvilku spal, sice to obnášelo křik po probuzení, ale byli jsme blízko domova.

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:00

continuity ty tkaničky jsem jen tak hodila, vůbec jsme to ještě nezkoušeli , to je přesně typ dovednosti, kterou vůbec nemá cenu u něj zkoušet, dokud sám neprojeví zájem. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:34

Karja ber to všema deseti! Souhlasím s continuity , dvě děti se spolu zvládnou zabavit, pro hlídající to může být jednodušší. Mně to nabízela moje kamarádka (prvňák a mimino, nespavý), což bych jí opravdu neudělala, respektive spíš bych to nabídla recipročně pro prvňáka, ale zatím ho nemáme kam uložit... je to moc hezké gesto a úplně chápu, že jsi z toho vyvalená. Mně máti pomoc víc slibuje, než reálně plní (nečekám ani nepožaduju), jenže vzhledem jejich rozdílnému vztahu k oběma holkám a k náznakům (snad drobných) fyzických trestů na to definitivně kašlu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:41

continuity Další věc je, že dítě v partě ujde asi 3x tolik než s rodičema. Bez řečí

To je presné. 

Online Gatita
8657 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:45

Pinot Noir

Jak jsi psala o tech tkanickach, tak ve mne trochu hrklo, jestli nam zas nekde neujel vlak. Musim se priznat, ze jak uz dlouho nechodime nejak systematicky do skolky a ani se ted moc nestykame se synovymi vrstevniky, tak ponekud ztracim nit, co by jako mel teda v tech skoro peti a pul letech umet.

V soucasne dobe povazuju za vrchol sveho rodicovskeho umu, kdyz se kazdy den na 5 minut podivame na  nejaky pracovni list pro predskolaky, a to je asi tak vsechno. To me osvitilo, ze me napadlo ten sesit na poridit, ale taky nic moc. Hlavne on je s tim behem zlomku sekundy hotovy, odpoved ma hned, ale aby to radne vybarvil, to se mu nechce, takze nejaky grafomotoricky rozvoj doma moc nehrozi.

A vubec, opet dospivame do mrtveho bodu. Predchozi tydny sly, proste jsem vytycila nejaky sebestupidnejsi cil (napr. zkontrolovat kaluze), takze kazdy den dlouha prochazka, pozdni obed, par minut nejakych predskolnich aktivit a pak holt filmovy klub. Akorat ty prochazky uz jsou pro syna dost neatraktivni a pro me je cim dal tim tezsi vymyslet, proc jit uz po 150.na totez misto. Takze uz se nam program opet hodne vychyluje ve prospech prudeni doma.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2021 21:57

Karja zkus nejdřív využít to odpoledne, ale ani přespání bych se úplně nebránila. Ona se u cizích bude chovat jinak než doma, podle mě riskuješ spíš, že následující dny budeš mít 2x tolik scén, než že by byl nějaký velký problém u nich. 

Online Karja
44801 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:00

Evaeva Já vím, že u nich nebude problém. Ale já prostě nechci nikoho obtěžovat. Navíc ti kamarádi toho pro nás už teď dělají tolik, vůbec mi nepřipadá, že jim to nějak recipročně vracíme. Už bych se cítila fakt blbě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2021 22:01

Pinot Noir syn žádné boty na tkaničky nemá

Spíš mi přijde, že je problém nějaké boty s tkaničkami koupit.

Kdy začal Ríša malovat něco reálného? U nás zatím proběhla akorát tramvaj, rodina a vodní hrátky, vše jedenkrát za poslední půlrok. Jinak samé čmáranice.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2021 22:02

Karja ne že bych tě chtěla přemlouvat, ale nemysleli spíš, že tím potěší toho kluka? 

Online Karja
44801 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:07

Evaeva No jasně, ale tak oni se vídají spolu casto, ten kontakt se tím nějak významně nezvýší;-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:21

INCOM1 syn v kočiari spal maximálne hodinu, dlhšie nikdy a aj to len pár ráz, v nosiči zvládol aj 1,5-2 kým bol menší. Časom som zistila, že najlepšie mu na spanie vyhovuje izba a fakt úplné ticho, má ľahký spánok a ruch na ulici ho asi rušil, s nosičom som chodievala väčšinou do prírody alebo lesa, tam bolo tichšie ale tiež tam nespal tak kvalitne ako v izbe. A u neho tiež ten kočiar fungoval vďaka jedlu až neskôr, dosť dlho ho napínalo na zvracanie z čohokoľvek čo nebolo v kašovitom stave a až okolo tých 9 mesiacov vzal na milosť chrumky aj rožky.

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:28

Evaeva začal právě teď . Tornáda maluje tak rok, jinak nic. Minulý týden začal hodně malovat, nejvíc na té magnetické tabulce a vodovkami, kromě borovice už zkoušel domy, strom s hnízdem a ptákem, různé vlakové přejezdy, Pendolino, prasátko, tomu rovnou zakreslil mozek, srdce, plíce, žaludek... Takže ve čtyřech a čtvrt.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:31

Pinot Noir sem se lekla, že jsem zas něco zapomněla. Tkaničky mám někde hodně daleko, asi jako konec covidu

U nás je teď nový pokrok, že si zvládne sám obléct i zimní bundu nebo kombinézu a zapnout zip. Ještě jsem si na to nezvykla, ale běda, když nabídnu pomocnou ruku.

Ze školky nám chodí denně pracovní listy k distanční výuce, má to hotový tak asi za dvacet vterin. Škoda papíru, ukazuju mu to na mobilu

Mimo jiné ale školka vyrobila pro děti bojovku po okolí s pokladem na zahradě. To ho moc bavilo (až na závěr, kdy skoro obrecel, že poklad není nový autobus ani tramvaj, ale samolepka ) už jsme těch venkovních bojovek zkusili nekolik a doporučuju, prima cíl zejména v této podivné době.

A trochu reklamy na závěr, od dubna bude nová venkovní hra pro rodiny s dětmi od knihovny. Více informací očekávejte brzy.

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:32

Gatita já taky vůbec netuším, kdy tak zhruba děti zvládají tkaničky. Pro svůj vlastní klid jejich existenci přehlížím.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:38

DrowRanger já vím, že to vaše děťátko bylo (a možná stále je) náročnější, co se týká spánku. Náš má taky lehké spaní, průjezd sanitky, policie, hasičů atp. je katastrofa. 

Offline continuity
43321 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:45

Pinot Noir vždyť to pisu - sikovnejsi v šesti udělají mašličku ze stuhy na židli. Když mají zavázat něco, co bude opravdu držet a vypadat hezky, počítej spíš s osmi až desiti.