dynda Je. Ríša jí pořád velmi úzký sortiment, ale aspoň porce už je slušná, takže když mu nevadí tři dny po sobě rýže a pak tři dny těstoviny a zase znova, tak mně to taky nevadí
. A ve školce prý nepatří mezi nejhorší strávníky, tak já už se nerozčiluju ani s mladším a doufám v podobný vývoj.
Vše o těhotenství a dětech
No starší má teď jiný zlozvyk, sedí nad jídlem a je schopný ho jíst třeba hodinu, ve školce mu ho samozřejmě dávno vezmou. A to dělá i s jídlem, které má rád. Někdy zase překvapí, kolik toho sní. Skoro každý den je to jinak.
Nás mladší sežere všechno, doslova. Jako otesánek. Teď jsme barvili perníčky, snědl jich tak pět, než ho muž odvedl. Starší jedl hezky, ale taková popelnice nebyl.
Co se týče stravování, tak já jsem moc vděčná za školku. Příšerka která rok měla pořád tu stejnou váhu, jen se trochu vytáhla, za těch pár měsíců ve školce přibrala kilo. Sní tam všechno co před ni postaví, mezi jídlem si tam ještě vyžádá ovoce a když pak přijde odpoledne po svačine domů, je schopná sprasit ještě 2 rohlíky, jogurt, ovoce a celou večeři. Za ty dva dny co je ve školce toho sní víc, než za zbytek týdne.
Kokoska Môj zas v poslednej dobe vyžaduje na pitie lyžičku. Jeden pohár čaju ho takto zabaví aj pol hodiny. ![]()
Nase starsi byla taky docela nejedlik a prave kvuli tomu jsem ji ruzna ty krupky a susenky temer nekupovala, protoze z vyzivoveho hlediska mi prijde ze je to nanic, ale hlad se tim asi zaplacnout da, tak jsem se snazila aby snedla nejake normalni jidlo. Zlepsilo se to sz s nastupem do jesli ve 2 letech, od te doby zacala jist temer vsechno. Akorat se taky v jidlu nimra a hrozne dlouho ji to trva, ale kdyz mi obcas na neco rekne ze mnam, to je dobrutka, tak jsem uplne z toho happy
mala je zatim velmi dobry stravnik, co jsem ji predlozila, to snedla, to je takova radost mit dite co u jidla neplace, ale se z toho tesi ![]()
mnum presne z toho dôvodu som veľmi dlho nedávala staršiemu žiadne takéto "vyzieracky". Už by mi nezjedol nič iné, jedol fakt malo. Ale viac krát sa mi na ihrisku stalo, že som bola za krkavciu matku, keď som ostatné matky prosila, aby mu to nedavali. Našťastie už sa v jedení zlepšil plus vie, že pokiaľ nezje obed, tak zákusok nebude ![]()
A tých dinosaurov im občas tiež kupujem ale polovica skončí vo mne ![]()
Mrakoplas no ja som na ihrisku tiež často za krkavčiu mať (a socku), lebo teraz v zime, jak chodíme von na hodinu- hod. a pol, málokedy so sebou máme svačinu a v zime neberiem ani nápoje. Ja všeobecne takéto uzobávanie a mimojedlá veľmi neuznávam, snažím sa to aj u seba nerobiť (čo s deťmi zatvorená doma bez nejakého programu zaujímavého pre mňa je skoro nemožné, že) a nechcem ich na to ani učiť.
Ako spomínala žluťásek, na megaknihy.sk už majú všetko, akurát som okrem skicarov objednala postieľku, nočník a jedálensku stoličku pre tucniaka ![]()
Evaeva hlásím u nás stejně. Starší do 3 let úplně na pohodu, pak asi 1 rok období nežerka/ujde, od 4 let jí slušně. Mladší je totální popelnička. Včetně neobvyklých a výrazných chutí...
viktorka_od splavu už objednáváš fixy?
Jezis, někomu jsem tu slíbila vyfotit fixky a laky. Komu asi?
já bych se přihlásila o fotku , včera jsem byla v tescu a všechno zapáskovaný. Ale mám to v plánu.
U nás ve vsi je biotop a z malovaných kaminku tam tvoří hada. Je tam připsáno, čím bude had delší tím rychleji porazíme koronavirus. Je to vtipné, tak chci přispět. No už jsem se taky chytla.
mnum mně to i dost vadí, když mým dětem na těch hřištích někdo něco nabízí. Nejsem nějak přepjatá, co se hygieny týká, ale ta pískoviště pro...á kočkami mi moc sympatická nejsou, a pak těma rukama jíst, ještě k tomu třeba jabko... No, my na dvouhodinové vyvenčení jídlo a pití nebereme, to myslím není problém vydržet.
Pinot Noir Tak není problém vydržet dvě hodiny, ale třeba dcera měla období, že doma svačinu nejedla a venku jo, tak jsme prostě jedli venku, no. A holt z cizího chutná vždycky nejlíp, co už s tím :o)
Pinot Noir my chodíme ven na dlouho, beru vždycky velkou svačinu. Nikomu nenabízíme, i si to vždy jdeme sníst stranou a skoro vždy přijdou nějaký děti loudit ![]()
Rozdělim se klidně, ale vždy chci souhlas maminky. Kupodivu skoro vždy dovolí. Já se přiznám, že od cizích bych teď asi synovi nic nedovolila. I proto mám pořád pohotovostní tajnou kapsičku nebo tyčinku, abych kdyztak předešla trapnému okamžiku.
žluťásek syn si vždy od niekoho dačo vysomre, ale tu v malom meste sa v okolí už poznáme (teraz mu teda tiež nedovolím). A nosím so sebou vlhčené obrúsky na ruky, už sa naučil, že so špinavými jesť nemá. Tiež bývame vonku dlho, kapsicka a ovocná tyčinka v batohu musí byť :)
DruI u nás (mimo zimu) je pobyt vonku jedna z mála príležitosti kedy zje ovocie, tak nosím jablká, hrusky alebo nakrájaný mix v nádobkach. Tam sa o to idú potrhať. Keď sú hladní a vedia, že nič iné nie je ![]()
Já s sebou nosím vodu a aspoň malý snack vždycky, do našich časů pobytu venku, i když to je třeba na ty dvě hodiny, většinou spadne i čas na svačinku. Nebo se malý nečekaně rozdovádí a pak má žízeň. Ani ne dvouleté dítě ještě nemám snahu nějak přehnaně zvykat na hlad, většinou tenhle trénink zvládám během přípravy oběda nebo večeře. Venku jsem radši, když je v pohodě a nefňuká a nekřičí, což on dělá, když má hlad.
Jo, a díky jedné paní s ovocem v krabičce jsem přišla na to, že jediná odrůda jablek, kterou Rosťa jí, je Golden Delicious.
Já taky nosím kapsicku ci neco malyho bez ohledu na dobu strávenou venku. Občas potřebuje doplnit cukr, čímž předcházíme scenam z únavy ci hladu.
dzizisketa tenzie no nie je nič horšie keď začne starší vonku vyvádzať kvôli hladu a únave, s ním sa potom nijako nedá :( A bez vody mám problém dve hodiny vydržať aj ja čo postavám. Táto naša strela musí pri tom behu neustále "dotankovat benzín" ako to nazýva ![]()
DruI taky jsem jednu dobu nosila ten jogurt na hriste, kdyz nechtela jist, to bylo kolem toho roku- roku a pul. Ale byl to jogurt a nakrajene ovoce, ne susenky a krupky co vidam ze casto lidi detem davaji jako svaciny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí