continuity také sázím na lepší počasí, ty procházky jsou pak atraktivnější a čím méně jsme doma, tím je lepší nálada a vyšší morálka. Také si říkám, že lockdown prostě nemůže trvat věčně, tak s nějakými kamarády bude pak syn spokojenější a já budu také víc v pohodě. Prakticky jen přežíváme, přetloukáme hodniny do večera a je mi blbý se k tomu přiznat, protože na rozdíl od tebe, letfenixa a dalších pracujících jsou mé dny vlastně procházka růžovou zahradou. Starší syn nijak extra nezlobí, že by třeba tahal kočku za ocas, mlátil bratra nebo stříhal záclony. Spíš je to taková nešťastná povaha, pořád se v něčem nimrá, je nespokojený, frustrovaný, nesnáší změny. Všechno řeší řevem, má celý rejstřík, a já to nedávám a často už jdu prostě cestou nejmenšího odporu (rozuměj nejnižší riziko řevu), což není zrovna výchovné a jsem zoufale nedůsledná. Po dnešku si připadám, jak kdybych makala dvanáct hodin v tom nejhlučnějším provozu ve škodovce.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita ja mám na toto zase zásobu gumených cukríkov
. Lebo s obliekaním už vymýšľa aj mladší, jediná moja psychická záchrana je strčiť im dačo do ruky ![]()
letfenixa vysvětlování se dle mého názoru přeceňuje:-) ten dobrý vztah co píše Evaeva je rozhodně důležitější a přísnost.. tak tu bych vynechala uplně. důslednost je zásadní hlavně při výcviku psů.. děcko pochopí, že existují výjimky (nesmí to být teda uplnej maglajs ale to je jistě každýmu jasný). za mě nejlíp funguje nedávat příliš mnoho příležitostí pro to nežádoucí chování. nedráždit. pevně trvat na pravidlech - asi tak dvou třech, ostatní nechat plavat. no a pak se ukáže, že dítě je svébytný jedinec který na jakékoliv výchovné snahy stejně kašle:P
A každý deň si poviem (pre istotu potichu), že niečo upečieme, alebo aspoň puding si uvaríme a nič, nestihneme ani to. Akurát sme konečne spravili distancnu úlohu z výtvarnej, ale ani to ho nebavilo moc.
letfenixa hele, na pečení kašli:) půl dne pracuješ, zbytek se staráš o syna, muž je celý týden v tahu, máš na starosti nějaký servis okolo otce,... Ještě se užírat, že si neupekla![]()
![]()
viktorka_od splavu já tu důslednost myslela tak, že když už něco zakážu/ něčím podmíním, tak na tom trvat. Nebo to prostě rovnou nedělat.
Gatita po dnešku mám úplně stejnej pocit. Celý dopoledne po mně lezl, pořád mi hrabal do notebooku nebo seděl na klíně, případně seděl na svojí židli, ale každých deset vteřin něco řekl a vyžadoval interakci.
Odpoledne jsme vyrazili na novou školkovou bojovku, ale bohužel vzali odrazedlo, trasa vedla celou dobu do kopce nebo blátem lesem, takže jsem to blbý odrazedlo nesla skoro celých sedm kiláků v ruce. Strašně jsme zmokli, celou cestu domů brečel a musela jsem obětovat svou čokoládovou tyčinku na uklidnění.
Doma si vzpomněl, že chce promítačku, já úplně vyšťavená odmítla že až jindy a do toho přišel tatínek z práce a zapomněli jsme pustit slíbenýho medvídka Pú na Déčku. Pláč promítačka, pláč Pú, pláč sprcha, pláč že odmítám vařit k večeři vrtule s kečupem.
Mám pocit, jako bych dnes složila vagon uhlí. A to mě ještě čeká zbytek dnešní práce, co jsem nestihla. Jak normálně celkem ten homeoffice doma zvládáme, tak dneska se to rozbilo už ráno. Asi si jdu dát k druhý večeři studentskou pečeť.
viktorka_od splavu jak preceňuje? Mne teda ako dieťaťu nikdy nič nevysvetlovali, u nás sa viedlo "bude to tak, lebo som povedala a basta!", a mne to teda vadilo.
Evaeva opäť máš pravdu, ale tá výčitka tam je ![]()
Evaeva jo to je jasný, jenom že těch věcí musí být uplně maličko, jinak je to na zblbnutí. např. důsledně trvám na tom, že přes silnici se neběhá, a to ani kdyby nám měl ujet kvůli tomu autobus. nikdy, vůbec. a pokud se stane že jednou spěcháme na letiště tak to teda uděláme výjimku. ale pravidlo že na ostré nože se nesahá, na otevřené okno se neleze, papíry se netrhají, sirkama se neškrtá... no to jsou všecko zbytné věci protože to můžeš odklidit dítěti z dosahu do té doby, než dospěje do fáze kdy se s tím naučí zacházet.
letfenixa přeceňuje v tom smyslu, že když to dítěti vysvětlím tak to určitě musí pomoct, že pak bude/nebude dělat přesně to, co chci. to fakt nefunguje. ale vysvětlovat samozřejmě jo... jen od toho moc nečekej:P
viktorka_od splavu aha, no áno, nefunguje
letfenixa vysvětlovat se určitě musí. Ale na druhou stranu, syn určitě ví, co a proč může a nemůže. A když je toho moc, pouští to jedním uchem tam, druhým ven. No, taková je teorie, že jo. Praxe u mě pokulhává;)
Premýšľam, že sa zajtra na ihrisko vyfintim, celý čas nosím to isté, snáď mi to zdvihne náladu.
viktorka_od splavu s tím menším počtem pravidel souhlasím, i když je to těžké. Ale já spíš měla na mysli, že když řeknu bonbón dostaneš, až sníš svačinu, tak to tak bude. A pokud mi to nestojí za scénu, tak to prostě neříkám a ten bonbón mu dám.
Evaeva jasně, to máš pravdu. za mě je teda o hodně lepší se tomu co nejvíc vyhýbat, nepodmiňovat takhle časté situace nějakými benefity.. ale šedivá je teorie, já vim:P
viktorka_od splavu souhlasím, ale přesně jak říkáš
já ty benefity aktivně nenabízím, ale když si před svačinou vzpomene, že se chce kakao...
včera som bola u gynekológa a všetko ok, vďakabohu, a poobede som bola s malou prvýkrát u zubára. Bola úplne úžasná, spolupracovala s doktorkou, plnila všetky jej pokyny a má ukážkové zuby. A dnes sa ma pýtala, že či môžeme ísť k zubárke aj dnes ![]()
No ideme v piatok na detskú zubnú hygienu, tak sa malá poriadne teší. Ako v časoch korony dobrý program ![]()
a čistíte? Já z toho čištění byla nejdřív úplně v hajzlu, ze to nepujde a několik let takovýho řevu nedám, protože ji ty čtyři zuby vyrostly prakticky zároveň, takže ji ty dasne bolely, ale teď už asi 14 dni je to naprostá pohoda, ona se u toho i směje! Tuk tuk tuk, doufám, ze si nekoleduju o 3 roky dalšího řevu
Potrefenáhusa popravde trochu to flákam, nečistím každý deň poctivo, bo ráno v tom zmätku keď mám ísť na siedmu do práce a ešte predtým ju zaviezť k babke, niekedy fakt nestíham a večer tiež niekedy zabudnem, resp. už nemám energiu s ňou bojovať. Nie že by pri tom plakala, ale akože zo zábavy uteká, hryzie kefku a tak.
Takže som fakt rada, že má zuby v takom stave, v akom má. Zachraňuje nás asi to, že má medzi každým zubom ukážkové medzery, takže nehrozí medzizubný kaz.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí