Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 16. března 2021 20:34

marieu Jee, ta je super.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:22

Dnes som zvolila po včerajšku vybratu stratégiu doslednosti a lásky a dobré to bolo. Bez kriku, krátke scény, unavená som, ale nie vyčerpaná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 21:44
Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:46

letfenixa Seš šikovná!

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:49

letfenixa ujel mi vlak- můžu se dozvědět víc?? 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:49

Evaeva Karja veľa som nad tým premýšľala, nemôžem predsa bojovať s milovaným malým dieťaťom

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:53

letfenixa super rozhodnutie  Tiež často bojujem, a celkom zbytočne. Držím palce i naďalej

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:00

letfenixa Jo přesně. Jen na tyto postupy je potřeba dost energie a ta někdy chybí. Tak tfuj tfuj tfuj, ať vám to drží.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:01

marieu včera som sa pýtala, či niekoho dieťa úmyselne ničí veci a na to nadviazala diskusia, z ktorej som si odniesla, že ak chceme fungovať, musím ja byť dôslednejšia. A netreba byť veľmi prísny, skôr dávať dieťaťu lásku.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:02

mnum ďakujem.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:03

Karja áno, kopec energie. A teda môžem povedať, že aj energie na boj s mamou. Ona je proste šéf. Ale dnes má počúvala, ako to chcem ja.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:03

letfenixa 

Držím ti palce, je to náročné, být s dítětem celé dny sám. Já to vidím u nás, ten, kdo se aktuálně víc stará, taky víc pění. Přitom nedosahuje o nic lepších výsledků než ten, co nepění.

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:04

letfenixa pro nas nedovtipne,muzes uvest priklad? Dcera ted taky o sobe zacina davat vedet a potrebovala bych to s ni skoulet pokud mozno v klidu. Diky. 

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:07

dynda Tak to u nás pění sambo neskutečně. Přitom teď s holkama skoro vůbec není, nevím co ho zere. Dřív jsem to omlouvala,že je pořád doma, ale asi to nebude jen o tom. On bude asi fakt slabá povaha. 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:13

miuu no tak napríklad dnes vymýšľal pri obede, jedol obľúbenú hrachovu polievku a po chvíli začal vymýšľať, že už nechce, že chce druhé. Tak som povedala, že nie, že musí zjesť najskôr polievku. Tým, že nie je až taký dobrý jedak, obvykle ustupim, v duchu hesla, nevyrabat mu traumu z jedla a dojednania. A dnes som sa rozhodla, že nie, že najskôr zje polievku, až potom druhé. Tak síce bol nejaký čas pod stolom, ale nebol protivny. A nakoniec zjedol aj polievku, aj druhé. Konečne. A keď sme odchádzali od našich, čo je zvyčajne nekonečný proces, tak som nekricala, sústredene sledovala ako upratuje a v okamihu, keď odpratal jedno, ale vytiahol dve iné veci, som ho vrátila. A namiesto hodiny to trvalo pol hodinu. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:17

Karja u nas taky vidim na muzi jak je z velke vytoceny i kdyz je doma tak hodinu rano a 2-3 hodiny vecer. A kolikrat vypeni vic nez ja co jsem s obema detma cele dny. Zacal zastavat nazor ze se musi na ni tvrde. K miminku je nejhodnejsi, protoze to zatim jaksi neprojevuje moc odpor, tak tu chova a nosi a ona je rada. Budu muset s nim hodit rec, anebo zvyraznit nejake pasaze v moudrych knihach a podsunout mu to, zacinaji se mi nelibit nektera nim provadena reseni situaci

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:22

mnum Já s ním mluvim často, ale stejně je to jako házet hrách o zeď. On mi zase říká,že ta moje výchova nemá efekt. No tak jasně, tříleté dítě se prostě vztekat a vymýšlet bude, co by jiného dělala. Tak ti přeju víc úspěchu:-). 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:23

Ale musim se pochlubit- opakovane jsem si stezovala na nase hrozne vecery s velkou, ktera vyzaduje 2-3 hodinovou pritomnost nektereho z rodicu u uspavani a porad vybiha a jeci a zlobi a stokrat se musi napit a vycurat a pod.... uz vic nez tyden jsou ty vecery nejake klidnejsi, dokaze dokonce sama lezet v posteli a usinat klidne, usina obvykle pred pul 10 ( to jsme minimalne od leta nemeli, vetsinou to bylo 22-22:30). A male se to taky upravuje, taky obvykle do 22. spi..( predtim usinala mezi jedenactou a pulnoci). Nevim co se stalo a moc si preji at je to uz setrvaly stav, ono mit vecer aspon tu pulhodku- hodku klidu a casu s manzelem pro sebe, nez jdu spat, je po tech skoro 4 letech neskutecne uzasne

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:27

mnum aj to je úžasné! Syn, keď už teraz väčšinou poobede nespí, už trikrát sám zaspal, kým som prišla z kúpeľne! A bez rozprávky a držania za ruku. To je voľný večer

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:28

Karja v tomto mám šťastie na partnera, on všetky tie fázy a obdobia komentuje len, že to prejde.