Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 15. března 2021 18:36

Gatita MPLee Pinot Noir brrr Evaeva díky všem, podívám se a předám dál.

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 15. března 2021 18:46

Ničia vám vaše deti úmyselne veci?

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:42

Gatita My musíme chodit ven i odpoledne, jinak by to fakt nešlo. Malá si musí odpočinout v kočárku, aspon chvili sedět, koukat, a prostě celkové ten den rozčlenit. Teď začne být teplo, tak třeba můžete vymyslet nějakou zábavu na zahradě. No a máš štěstí s tím hodným malým. Na mě furt ta roční visí nebo sedí, kňoura, velkamala je největší chudák, všechnu práci doma dělam, když malinká spí, takže velkamala si mě samotnou moc neužije. 

Offline Pinot Noir
29972 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:46

letfenixa já se bojím odpovědět, abych to nezakřikla

Offline continuity
43324 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:04

letfenixa pokud to nastalo až ted, pátrala bych po příčině. Jestli se u vás něco nezměnilo, neupozornuje na něco.  

Přijde mi to podobný projev, jak když se dítě bez plen začne z ničeho nic pocuravat. 

Offline viktorka_od splavu
49394 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:14

letfenixa jak píše continuity - u nás to byl projev frustrace, pokud se nevztekal navenek, nezuřil, nekřičel... zalezl si někam do koutku a "potichu škodil"

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:15

letfenixa

Primy umysl v tom u nas asi neni, spis se moc neovladne a vztekle flakne nejakym predmetem. Mame dost zraseny nabytek a dvere, tema se navic porad triska. Ja na vecech zas tak nelpim, ale tohle me dost drasa. A dost skod vzniklo tim, ze neposlechl. Ze si treba vzal na jidelni stul nejake naradi a pak to nedopadlo a stul vypada jako ponk

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2021 20:18

letfenixa syn je spíš "zkoumá", bych řekla. Většinou to nepřežijí úplně v pořádku:) Poslední dobou se mi zdá, že si potřebuje vybít takovou tu vnitřní agresivitu, co v sobě kluci mají. Potřeboval by dělat něco fyzického, což teď, když jsou zavřená i hřiště a pořád není moc hezky, moc nejde.

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:21

Karja ja bych taky zavedla prochazky i odpoledne, ale maly maly je jeste nechodive dite a v kocaru uz ho to moc nebavi. Navic kdyz odpoledne usne, tak se nam protahne vecerka. Doma me to uplne drti, starsi syn probreci nebo provzteka nekolik hodin denne, dneska teda rval i venku, ale tam se to tak jakoby rozptyli. Jednou jsi tu psala, ze jsou cele dny jen o tom, aby vase velka mala nebyla nastvana. Tak to presne vystihuje i nasi situaci. A ten malej je fakt chudak, jestli s nim stavim kostky nebo ukazuju zviratka 10 minut denne, je to hodne...

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:22

Nie, nie je to zrazu, nie je to tajné nie je to skúmanie. Úmyselne niečo ničí s úsmevom a pohľadom na mňa. Začínam sa báť aby to nebolo patologické.

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:27

Gatita ty to opakovane píšeš, že starší hodiny preplace, ako to zvládaš? Ja by som to nedala.

Offline continuity
43324 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:28

letfenixa to jsem řešila okamžitým zabavením dotyčného předmětu. Kreslila po křesle, tak jsem ty fixy vzala hned po prvním varování. Musí následovat trest, ale okamžitý, účinný a teda ne fyzicky. 

Offline continuity
43324 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:32

Gatita u nás je nejaký jekot taky denne, přičítám to prílišnému sezení před PC. Moc nevím jak z toho ven, protože telefony sice mají omezené, ale notebooky nevyřešíme, když tam ještě po vyučování delaji přes hodinu úkoly. Musela bych na ně víc dohlížet a kvůli práci nemám čas je kontrolovat co 15 minut. Když je od toho zaženu, je to vždy lepší, ale musím jim nabízet program.  Až trochu poleví tato vlna a bude lepší počasí, začnu je vyhazovat ven, ale teď je vykopu a oni skončí někde u kamarádky doma, co je prostě blbě. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:34

letfenixa tohle dela Tonda. Ne teda s nicenim, ale spis chodi delat "zakazany" veci a u toho se usmiva a vyzyvave cumi:D jako ze co my na to. Vetsinou tehdy, kdyz ma dojem ze se mu nevenujeme. Ale tvuj je o hodne starsi, tak nevim....

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:36

Gatita Hele ale vy máte zahradu, že? Tak počkej týden a bude lip. Mladyho posadis do trávy a s velkým něco vykutis. No chce to akci prostě. Maloumalou to taky nebaví v kočárku, furt ji dávám nějaký jídlo, aby tam vydržela. Já musím zaklepat, že mne se holky docela sebraly a není to tak hrozný, ale samozřejmě taky se dnes velká na zahradě vyzula na boso a rvala. Ale já na to nijak nereagují, prvně ji v klidu nabadam ať se obuje, že budeme něco dělat, prostě se to snažím zamluvit a pak jsem ji tam uz nechala ležet a rvat a až jsem potřebovala jít domů, tak jsem řekla, že jdu domů a ona se tam nechala odnést. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:36

letfenixa tak toto robí občas aj náš, robím ako continuity, zabavim danú vec. Ale tiež ma to trocha desí (ten úsmev a pohľad "sleduješ ma?")

Online ziginka
727 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:36

letfenixa Nekdy ano, treba rozebere hracku na soucastky, protoze se chce podivat dovnitr (a uz to nejde dat dohromady), rozstriha pexeso, protoze si z obrazku chce udelat skladacku. Jednou pomalovali nabytek v pokoji jako prekvapeni pro me. Nevidim v tom zly umysl, tak je za takove veci netrestam. 

Nekdy taky ze vzteku necim prasti. Hlavne kdyz nikoho netrefi, no...

Oni si hodnotu veci moc neuvedomuji, maji toho na muj vkus moc. Pokud mi na necem zalezi, tak to vydavam na vyzadani a dohlizim.

Zalezi na situaci?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2021 20:38

letfenixa nevím, jak přesně to u vás vypadá, ale já klidně řeknu Nedělej xy, zničíš to! a v ten moment to udělá. Ale nepřijde mi to jako nějaké nenormální chování. Řešíme to taky zabavením věci, jak píše continuity , ale neřekla bych, že to úplně funguje:) 

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:38

711990 práveže je už podstatne starší a myslím si, že dosť inteligentný, tak dobre vie, že čo "sa môže a čo nie". S tou pozornosťou a s tým slávnym home-officeom je to tak náročné. 

continuity áno, musím byť dôslednejšia.

Online ziginka
727 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:40

letfenixa Aha, ted ctu ten vas pripad. Muze si tim rikat o pozornost?