Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:54

Karja ten oběd je blbý, večeře má tu výhodu, že potom už nic dalšího není. Na oběd mám taky taktiku, i když obvykle nebývá problém. K odpočinku dostává do postele nějakou zeleninu a minikousek čokolády, bez oběda to nedostane:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:54

Karja zas tiež netrvam na všetkom. Polievky má rád, to zje a aj si pridá, z druhého mi stačí ak zje nejakú časť, môže si vybrať čo. Ale ani to nemusí ale on vie, že bez toho nebude poobedny koláčik, to ho motivuje dostatočne :) Ani nepožadujem, aby jedol všetko, z ovocia je aktuálne iba jablká, hrušky a granátové jablko, tak kupujem tie a ostatné nenútim, on k tomu raz zase príde. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:57

Mrakoplas

no prave, tiez sa u nas doma s detmi nedebatovalo, prodte rodic ( alebo iny dospelak) povedal a my sme museli posluchnut, inak sme dostali na zadok. Tak sa snazim mat iny pristup, ale to co je v cloveku zakorenene, sa tazko prekonava

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:57

mnum Děkuji. Já myslím, že to pocuravani bude v pořádku. Ona to vždycky pustí totálně vytočena. Prostě v tom amoku. Jinak se jí to vůbec nestává. Tím bych řekla, že je to spíš psychické nebo že to prostě v tom vypětí pustí. Tak možná to bude souviset s tim oblečením, co ji dávám na ven, zkusím to vyzkoumat. Právě si říkám, že bez výtoku to snad nic nebude a navíc je to cítit vždy až večer.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:58

mnum no mne k tomu nepomáha ani moja povaha. Snažím sa na sebe pracovať ale mám dni, kedy by som sa sama nakopala. 

Offline uživatel21
7 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:59
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:59

letfenixa už jedno mi tvůj syn připomněl mojí malou ségru (Bylas to ty? Syn se nechtěl zapojovat do hraní na hřišti s jinými dětmi.) Tak u ní pomazlením končila každá scéna a že jich za den bylo. Je teda pravda, že spíš je způsobovaly vnější okolnosti. V létě jí bude 12 a po nějaké vyhrocené situaci (obzvlášť teď v kombinaci puberta a kovid) se chodí za mamkou pomazlit pořád.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:59

Evaeva Jj na oběd také máme taktiku minikousek čokolády. A večeře nejí, já je dost často ani nenabizim už. To si dá max suché těstoviny, ryzi nebo vajíčka či zeleninu, něco co by připomínalo prostě uvařené jídlo, to vůbec. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:01

Karjazhruba v tom veku tvojej veľkej sa aj náš pri amokoch pocikaval, postupne to prešlo. Ale pomohlo aj keď som ho posielala cez deň preventívne na záchod, on totiž doteraz klasicky ide až keď ma úplne na krajíčku (vždy má nejakú zaujímavejšiu činnosť ako ísť na wc:))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:01

Karja tak když je to každý den, je to jiné. Ty jí myslím dáváš večer i mlíko, ne? To je taky jídlo.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:03

Mrakoplas ja som ten typ co musi mat vsetko naplanovane a vediet co kedy a jak bude. S detmi ideal, fakt  beriem to tak ze je to prilezitost vyjst z komfortnej zony a vyrast ( len ked je spankova deprivacia, ja som ohucana z velkej a malej rastu zrovna zuby a je uplakana a nikdy neviem kedy a ako dlho bude spat, nevidim to tak ruzovo )

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:03

Evaeva My máme hodně mazlici obě holky, ale ta malinká se chce furt objímat. Jen teda se mnou nebo s jinými dětmi. Třeba přijde bratranec, a ona hned za ním jde, vztáhne ručičky, obejmou se a ona úplně třeba na minutu, dvě minuty si na něj položí hlavu a tak si jako odpočine. Je to roztomilý a i ty děti to hrozně chtěj:-D. Teď právě jak jsem je měla spolu ,,na výletě,, tak když mrucela v kočárku, já už nevěděla o co furt jde, tak ten synovec říká ,,aha, asi chce obejmout,, tak se s ním takhle dlouze obejmula a zase byla dobrá:-D

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:04

Karja nebo prostě je ten typ co nevoni, chci říct, že za tím nic být nemusi. Malá taky dokáže pěkně puchnout a vše je v pořádku. Prostě nutnost každodenního mytí čistou vodou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:04

V návaznosti na vaše příspěvky musím říct, že u nás se ta vysloveně autoritativní výchova nepěstovala. Ne v takové míře, jako některé popisujete. A stejně je někdy fakt těžké ten boj s dítětem nevést, každý chce vyhrát, že jo;)

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:04

Evaeva Jj a navíc ona to mlíko má hrozně ráda, nejradši by ho pila i přes den, takže ta ho za flakotu nevyměni. 

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:06

rysamona No uvidíme, teď se oteplí, bude mít jiné oblečení na ven. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:06

Karja to je hezkéale na ségru to neplatí, ona (i my ostatní) je spíš nekontaktní. Ale vaše malá musí být fakt roztomilá.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:07

Karja Ježiš to je zlato . Úplne si to viem predstaviť, mladší je tiež celkom mojkaci a občas len tak preruší hru, príde s úsmevom ku mne, zakričí "mamiii", položí mi hlavu do lona/na nohy, chvíľu tak zotrvá a potom sa ide spokojné zase hrať.

Offline continuity
43327 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:07

Karja moje jedno dítě vůbec vařené večeře nejí. Občas si dá, dnes byly bramborové placky, ale třeba když nám i nějaké jídlo, ona poprosí, jestli si může vzít chleba - je pravda, že snida jogurt a svačí ovoce, takže to je jednou za den, tak to vůbec neřeším.  

Jinak taktika: tak budeš mít hlad u nás nefunguje vůbec, nakonec nad tím talirem padne do hypoglykémie a to je konečná. Ale covidem se nám ten jídelníček náramně rozšířil, takze teď si fakt nestezuji. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:09

continuity u nás ten hlad dneska přišel asi za deset minut, já ani nedojedla:) takže soudím, že spíš chtěl mít něco ve své moci.