Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:28

Karja dekuji, no uvidime. On na mne obecne dost da, co se tyce pece o deti, jen ted je nejaky vic prepracovany nebo co, koviddoba, taky kupujeme byt a jsme lehce financne vykrvaceni... tak myslim a doufam ze je to u nej jen prechodne obdobi kdy opravdu nema uz tu trpelivost resit jeste i rozjivene dite co provokuje... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:29

mnum taky občas bojuju úplně zbytečně. Vím, že je to špatně, ale dojde mi to až potom. Pak si vždycky říkám proč jako

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:32

Evaeva ze? Ja si nekdy zpetne reknu ktera z nas dvou (myslim sebe a dceru) se chova vic jako dite  ale

v tu chvili si casto nemuzu pomoct... no, je furt co zlepsovat a na cem pracovat 

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:32

letfenixa No právě teď se ukázalo,že partner dost kopíruje výchovu svých rodičů. Prostě ono když v tom vyrostes a ještě ti to hustí, tak to asi je těžké předělat.

mnum A jo, to jsi přece psala, že muž tě díky vzdělání a praci vyhodnotil jako kompetentnější k péči o děti....no medicínu jedná,ale nějakou psychologii bych možná zvládla. No držím palce, je možný, že je toho na něj moc, tak to bouchá.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:33

Evaeva mnum Mně by zajímal příklad toho boje. Vůbec si nedokážu nic vybavit nebo představit....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:34

mnum no přesně a ještě mi dojde, že řešit to jinak, tak je dávno hotovo a s mnohem menší scénou. Já jsem na sebe hodná, takže si myslím, že je dobré si to uvědomit aspoň zpětně.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:38

Já se zeptám do plena a úplně mimo. Přijde mi, že velkamala má problém se zápachem z genitálií. Je to takový kyselý zápach, ačkoliv ji každý večer koupu. Jako ona se každý den pocura, má to vztekaci pocuravani, ale to by snad nemělo mít vliv, to se hned prevlikne, ale nesprchuju ji potom. Výtok nema a ani si nic neskrabe. Fakt nevím, poslední dva týdny je to znatelne. Zavolám i doktorce, ale už se mi kolikrát ukázalo, že tady se dost ví,;-). Jako jediné mě napadalo, že vadí to pocuravani, ale nevím, když jsme ji učili na nočník, tak jsem si ničeho nevšimla podobného a to nehody byly pořád 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:39

Karja hm, zrovna mě úplně nic nenapadá, dneska to asi nenastalo:) Jednu situaci jsme ustáli dobře. Nechtěl vůbec večeřet, prý fuj rizoto nejím. Tak jsem mu akorát řekla, že bude mít asi hlad a že nic jiného nebude. On někam odběhl, ale za chvíli přiběhl a normálně to snědl z ještě fakt rychle. Mohlo to probíhat (a někdy probíhá) úplně jinak, říct třeba prostě to sníš a hotovo.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:43

Evaeva Hele přesně, aspoň zpětně a prostě to udělat jinak. Mně se velkamala dost vzteká. Klasické období ,,sama,, a prostě nevybocit že zaběhnutých kolejí, dneska se mohla zjancit, když zjistila,že jsem dala spát ven maloumalou a ona tam nedala svého pejska (vždycky vozime spolu). No tak ji nabidnu jine varianty, pak se do toho dostane, snažím se jí domluvit, pak ji třeba nabídnu objetí, no a pak ji hold nechám ať se vyvzteka a dostane se z toho. Ona stejně nic v ten čas nedokáže vnímat podle mě. A když je klidná, tak si to shrneme, řeknu ji třeba, proč se počůrala, protože se vztekala, pak ji jdu ukázat rozházené věci a jdeme je spolu uklidit. Ale nevím no, jestli dělám dobře. Ale už jsem se na to vztekani naučila nějak nereagovat, nevím ale co se dělá. Prostě když u toho nedělá něco nebezpečného nebo třeba nelita v zimě nahatá, tak ji zkrátka do toho nezasahuju.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:44

Karja aale,  u nas to jsou takove blbosti, kdy nesmyslne trvam na to ze to musi byt po mem, i kdyz uz v tu chvili vim ze je to vlastne jedno a kdybych ji nechala si to udelat po svem, tak se domluvime uplne v pohode a vsechno nakonec udela tak jak chci ja, jen treba v jinem poradi... jenze se nejak zaseknu nebo nemam prave naladu se dohadovat a chci aby proste poslechla. A pritom jde o prd. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:45

Evaeva presne toto s tým jedlom mi pri staršom trvalo celkom dlho, než som sa naučila. Teda netrvam na jedlách, ktoré vôbec neje ale ak začne vymýšľať, že toto neľúbi (a pritom to inokedy zje a pochváli) tak mu poviem, že dobre, môže ísť ale nič iné nemáme. Nechám na stole a keď je hladný, príde a zje bez rečí. Proste tu platí hlad je najlepší kuchár :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:48

Karja z toho, co píšeš a co jsem vyčetla v chytrých knihách to děláš dobře! Máš pravdu, že když ječí, tak tě moc nevnímá a už se tomu nevyhneš, maximálně to můžeš prodloužit. Mě se třeba už tak dvakrát:) podařilo syna nějak navést na to, že když přestane, tak to spolu zkusíme vyřešit. Na ty případy samozřejmě připadá sto těch, kdy něco takového bylo na míle daleko.

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:49

Evaeva áno, toto, bude to tak a basta, lebo som povedala, to je niečo, čo mám vo svojej výchove ja a urputne sa tomu vyhýbam, čo moja mama rada kritizuje, že na čo mu niečo vysvetľujem mam žiaka, osmaka, z môjho pohľadu učiteľky matematiky veľmi inteligentného, len akosi to rodinné zázemie má také, že nijaké. Keď som s jeho mamou riešila v 6. ročníku jeho excesy, tak povedala vetu, ktorú mám stále v hlave, že nechápe, prečo je taký, veď ona mu už od 6.rokov všetko vysvetľovala. Od 6??? Ja vysvetľujem od začiatku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:49

mnum to je dost přesný popis

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:49

mnum to presne poznám a preto som si jeden čas dala na každý deň pripomienku do telefónu "netrvaj za každú cenu na svojom, ustup!" . Mala som problém si to uvedomiť, pretože u nás doma to takto vôbec nefungovalo, išlo sa štýlom "lebo som povedala!" A to fakt nechcem.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:50

Mrakoplas Tak to bohužel na tu naši neplatí, ta by vydržela bez jídla a pak se mi sekne někde venku z hladu. Navíc pak něco dostane ségra a ona ji to sebere nebo tak. Já trvám na to snést něco z oběda, buď pololevku nebo druhé. Ani mi nevadí, když třeba nesni přílohu. Já jak byla nejedlil a každej mě tím jídlem prudil, tak to mám tak nějak asi v hlavě zazrane, ale dobře to není 

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:51

Evaeva Asi tak, dva na sto, je podle mě přesny poměr;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 22:51

Mrakoplas jo, je to tak. Akorát jsem se chtěla vyhnout tomu, že bude chtít jíst po té, co zalehne do postele (poslední dobou oblíbená zábava), tak jsem mu řekla, že to na něj počká.

Online letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:52

Karja tiež si myslím, že to robíš dobre.

Ale zaujímavé, môj syn chce vždy, bez ohľadu na stupeň hystérie, aby som pritulila. A včera, v DM, hovorím, tak čo, máme všetko? A on že nie, že ešte sa treba pritulit pardon, že tú DM spomínam už v druhom príspevku, ale bola som v nej prvýkrát od novembra! inak len on-line.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:53

Karja asi by i vzhledem k tomu pocuravani bylo fajn odnest moc k doktorce k vylouceni infekce mocovych cest. Jinak mi napadaji tesnejsi kalhotky/puncochacky/leginky, nebo z mene prodysneho materialu, ze se zapari, kdyz hodne beha, treba jak je navlecena na ven ve vicero vrstvach. Nekdy si i holcicky neco strci do pochvy, ale tam by byl spis pachnouci vytok...