Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:56

Tabea vždycky, když už toho mám plné zuby (protože to je fakt pořád, písničky, básničky, komolení, maminka-prdilka, tatínek-smradínek a podobné výtvory), vzpomenu si na tebe a na to, kolik let nás to ještě asi čeká.  A pravděpodobně dvakrát.

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 28. března 2021 14:18

Tabea prašť jako uhoď, co? Pevné nervy přeju

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 28. března 2021 14:28

Sairon Jo, takhle to bylo i u nas. Pomohlo, az mladsi zacala mluvit okolo 2 let, pak si zacali hrat spolu.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. března 2021 15:55
Reakce na Sairon:

rasaNori to nevím, záleží na tom jestli je to u vás tak, že si starší s něčím začne hrát, mladší ji jde prudit. Jdu tedy na mladším aby ji neotravoval a začnu si s ním hrát, v tom okamžiku starší odhazuje všechno co dělala a jde se nacpat za námi na zem a začne si tu věc/hračku uzurpovat pro sebe. Skončí to řevem. Vyženu starší pryč, zabavím malého, jakmile se sám baví, jdu za starší si s ní o tom popovídat a hrát si s ní. Přileze mladší, začne prudit, vezmu ho pryč a zabavím ho a hned je u nás starší a chce dělat to stejný. Skončí to řevem. A tak je to celý, celý den s výjimkou asi 2, max 3 hodin co mladší spí.

​to jsi mi pripomnela dnesni dopoledne. Vytahla jsem obe deti na zahradu na pisek, mladsi syn jeste nechodi, takze anabaze s oblikanim dvojich teplaku a desatera ponozek. A na piskovisti ryk od starsiho - tuhle babovku nesmis, kyblik nesmis, nesahej na lopatku, nebor mi diru. Porad jsme ho meli za zadkem a mladsi se nemohl na nic ani podivat, natoz sahnout. Tak jsem ho tam porad okrikovala, jak nejvetsi stekna, v zaveru to byl jeden velky krik. Vim, ze je to pro starsiho tezke, sourozenec atd, ale uz jsem s empatii v koncich. Hrozne se stydim, byla to hotova Italie, sousedi nas uz musi mit plne zuby.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:03

Gatita ty si ja?

No a tí susedia..Dnes sme jedných stretli na schodoch, pýtala som sa ich, či včera nepočuli krik. Sme večer strihali syna, to bol hrozný hysak s výkrikmi "au to boli, prestaňte, to strašne bolí, maminka nerob mi zle". . No čo si celý barak musí myslieť, že ho tu fakt týrame. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2021 17:42

Mrakoplas já teď mladšího stříhala na dvakrát, jak řval. Vypadalo to, že se zalkne.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:05

Malenge ja na to hovorím "lebo to má také meno"

Offline Kokoska
35107 příspěvků moje polička 28. března 2021 19:52

Gatita neslo by jim na tom pisku nejak rozdelit teritoria? Ja vim, ze malej chce urcite vsechno, co ma velkej, ale treba by si dal rict na nejaky svoje babovicky a starsi by vedel, ze ty jsou malyho? Asi jsi zkousela, vid? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:18

projevil se u vas posun casu na uspavani? U nas nespi jeste ani jedna Ale aspon starsi si prohlizela knihu a nyni uz klidne lezi v posteli, mala zatim vesele radi... 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:22

mnum ja jsem tyden predem posouvala pomalu vecerku na driv a dneska v pohode!! Ale ne na 100%, protoze ted se vzbudil a nemuze zabrat:(

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:24

mnum

Dneska jen o půl hodiny. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:26

mnum Moje dítě se samovolně přeřídilo na nový čas jak při probuzení tak při usínání. Asi je řízené rádiovým signálem :o)

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:29

mnum sme ho dnes zničili na záhradke tak, že by zaspal už o 7 po novom

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:34

mnum U nás ne. Respektive ta změna času byla u nás spíše vítana;-)

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:35

Gatita Prosím tě, mi povídej, dneska jsem se chtěla na dceru ,,napojit,, při nějakém jejím záseku a dostala jsem hroznou facku! To mám za to! 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:36

díky všem. Nám nedávno konečně začaly děti usínat před desátou, tak se to zase rozbilo, no... snad to nějak srovnáme během násedujících večerů 

Offline continuity
43362 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:39

mnum no oni se neposunou jen tak, ale já taky ne. U nás se taky ještě veselej, ale tím, že je budu budit o hodinu dřív, to nebude mi t dlouhého trvání. Plánuji to překlepat do velikonoc a pak se to snad nějak srovná. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:43

Potkali jsme dnes na procházce sympatické lesní hřiště, na místě pár dětí, tak tři rodiny asi. Byli jsme tam necelou hodinu a během té doby jedna maminka všem okolo asi třicetkrát řekla, že oni nejedí doma vůbec cukr, ale protože jsou děti zvyklé, vůbec jim to nechybí. Pak jejím dětem cizí holčička nabídla nějaké ovocné placičky a nekecám, maminka nejdřív popadla pytlík, pečlivě prostudovala složení a pak svolila, že agávový sirup výjimečně smí. Seděla jsem o kousek dál na lavičce, jedla makovej koláč a strašně se mi chtělo smát

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:51

žluťásek :-DJa myslela, že to ty lidi u druhýho dítěte přejde:-D a ty třetí žerou už i sypanej cukr místo svačiny.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:56

Mrakoplas no jo, neni kazdy den posviceni.

Kokoska mame piskoviste prtavoucke, teritoria se tam vymezuji spatne. Ale je fakt, ze dneska uz jsem ani nic nevysvetlovala, a byla jsem hned zlostna. Predtim jsem samozrejme vysvetlovala asi pul roku v kuse. Ony ty hracky nebyly ten nejvetsi problem, problem byla asi moje pozornost. My porad behame kolem starsiho,   a jak ho mame porad doma, tak na mladsiho neni nikdy cas, jestli se mu venuji (myslim ted hrani, cteni, mazleni) pul hodiny denne, je to hodne. Tak mi to je obcas lito a chci si toho mladsiho vzit na chvili k sobe, mluvit jen na nej a tak. Nekdy to projde, ale dneska vypukla uplna pohroma. Jak to ted po sobe ctu, tak to je uplne citankovy priklad sourozeneckeho napnelismu, nic noveho pod sluncem.

Jenze je to unavne a ja teda dost ztratila glanc, doslo i na krik a prasknuti dverma (z moji strany), pak prasknul syn a pak jsme se nejak vsichni zas ocitli venku a ja jecela, ze nema co praskat dverma. No a za zidkou pili sousedi kafe...