Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6660 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:25

Mně se taky zdály nějaký složitý sny a mám pocit, že v nich vystupovala Karja . Ale bez malejch.

žluťásek Tuhle jsem byla svědkem následujícího: rodiče holčičky cca dvouleté (už byla větší, ale seděla v kočárku) si kupovali zmrzlinu a vyslýchali prodavače, jestli je v kornoutku cukr. Tak to šel někam štrachat, nakonec se zjistilo, že asi je, a tak měli rodiče každej dva kopečky zmrzliny a holčička nic. (Chápu, že mohla mít nějakou "alergii", ale jinak... jeden suchej kornoutek?... a ještě v kontrastu s těma rodičema)

Offline Sweet Potato
40593 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:31

Aranel To je úplně úchylné. Příklad je přece nejvíc. Když nechci, aby to dítě nechtělo, necpu se tím před ním.

Offline Aranel
6660 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:37

Sweet Potato Jo, ona jako nic nenamítala, nevztekala se, ale taky mi to přišlo výchovně úplně mimo.

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:45

žluťásek Moje švagrová, bože, jediný mý štěstí v době malých dětí (jejích i mých) bylo, že bydlí daleko!!!

Karja Hele, u té mé švagrové se to naopak jen zhoršovalo! Třetí dítě bylo fanaticky sugar free asi do čtyř let, pak lehce smělo. A nejlepší bylo, jak u nás na nějaké oslavě byla na schodech plechová krabice s domácími perníčky, děti si hrály nahoře a ten jejich vždycky potichu přišel, otevřel krabici, vzal si dva perníčky a zmizel. Švagrová k té scéně seděla zády, tak jsem se chystala nějak zasáhnout, ale pak jsem si všimla švagra, jak to tak spokojeně pozoruje s potutelným úsměvem...a nechala to na něm. :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:55

žluťásek no u nás to čo sa týka cukru totálne pokazil manžel. Keď som v septembri začala chodiť do práce a on zostal s malou doma, začal ju zvesela pchať čokoládami a keksami. Prvú sobotu po nástupe do práce som zostala s malou sama a ona od rána nechcela nič jesť, hádzala sa o zem, že chce čokoládu a robila šialené scény. Mala som chuť muža zabiť, niekoľkokrát sme sa na túto tému pohádali, ale nič nepomáhalo. Ja vôbec neviem, prečo to robí. A to keď som bola ešte len tehotná, tvrdil, že cukor je to najväčšie zlo a naše dieťa ho nebude môcť minimálne do šiestich rokov.

No ja som scény ustála a mne už teda scény so sladkým nerobí, kým som s ňou sama, vie, že sladké nedostane. Bohužiaľ, už vie, že tatinko jej dá, koľko chce. Fakt je muž niekedy na zabitie, minulú sobotu som si chcela trochu pospať, tak išiel do kuchyne s Alicou on, a čo raňajkovala? Kinder maxi king (darček od babky)

Mne nejako nevadí, že by jedla aj niečo sladké, ja fanaticky netrvám na zdravej a bezcukrovej strave, ale samozrejme s mierou. A najhoršie je, že ona je na to sladké tak vysadená, že potom nechce jesť nič iné.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:20

Priznám sa, že som hlúpa. Musím prijať fakt, že syn sa oblieka pól hodiny a pochváliť ho, že to zvládol sám. To som ho teda cestou pochválila, keď mi to došlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2021 11:32

Pinot Noir podle mě záleží, jestli v nich nějak šmajdá. Syn má propadlé kotníky a v těch protetikách chodil špatně. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. března 2021 11:38

Muzu temer 7 mesicni dite dat do zidlicky, kdyz uz samo sedi, byt teda obc

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. března 2021 11:38

Muzu temer 7 mesicni dite dat do zidlicky, kdyz uz samo sedi, byt teda obcas dojde ke zriceni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2021 11:40

Jos když samo sedí, tak proč ne.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:49

Pinot Noir myslím, že je důležité, aby v botech nelítala pata (nahoru dolů doprava doleva), a jak v nich dítě chodí.

(Co jsem tak vyčetla na "chytrých" webech.)

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 29. března 2021 12:17

betsey Teda to by mě hrozně štvalo. Já sladké dětem davam, ale po jídle, nebo třeba na návštěvách to nehrotim, ale když jim daji moc, tak korigují množství (odsypu si natajnacku:-D:-D). Jinak když mě pořizovaly v obchodě, tak jsem se snažila vybrat tu nejlepší alternativu, třeba džus nebo rozinky. Ale nechápu, jak to ustál sambo, ten nepřitáhl nikdy nic navíc! 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:10

Pinot Noir asi máš pravdu, že nevadí Já mám z nich trochu strach, protože jsem si všimla, že dceři trochu propadávaj kotníky dovnitř, takže mi spíš vadí ta hodně široká pata. A paty má ona fakt úzký.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:14

Jos jasne, dej

Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:16

Anema no to já právě nevím, jestli to vadí. Pořád váhám, Ríša je konzerva, kdybych vytáhla stejné boty jako loni, bez keců by je obul a bylo by vyřešeno . Ale nechtěla bych mu škodit samozřejmě. No, budu váhat možná tak dlouho, že rovnou přejdu do váhání nad sandály

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2021 13:22

Karja nevím, čím to je, ale syn v obchodě skoro neloudí (teda neloudil, ani nevím, kdy tam byl naposled). Jako kdyby vůbec nechápal, že tam se to všechno bere:) Chce maximálně nějaké pečivo, když si kupuju kafe, tak chce třeba džus.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:26

Pinot Noir Jo, je to skoro jak atomová věda. Ale ta tvoje strategie se mi líbí

Online continuity
43368 příspěvků moje polička 29. března 2021 16:53
Reakce na Evaeva:

continuity mě se zdálo, že balím na dovolenou. Což o to, klidně bych někam jela, ale já akorát balila a pořád mi něco chybělo

​To je moje oblíbená noční můra. Furt něco balím, něco chybí, pak nestihnu vlak, letadlo, cokoliv....přitom jsem, co se týče balení celkem efektivní a vyznávám heslo: co si nezabalis, nebudeš potřebovat. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 29. března 2021 17:07

Setkaly jste se tady po ockovani mmr se zmenou osobnosti? Mala ma 2 tydny po a co se tady od patku deje neni normalni. Ze stastneho usmevaveho decka je ujecenec, nic ji neni dobre, na vsechno je ne, nechci atd... 

Offline Kokoska
35107 příspěvků moje polička 29. března 2021 17:16

rasaNori jo, snacha kdysi rikala, ze se ji po ockovani rozbilo dite. Ale nevim, co to konkretne bylo za ocko, jen potom asi 14 dni spatne spal, nechtel jist, porad knucel a vztekal se. Pak se to zas nejak usadilo.