Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40925 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 14:41

Děti taky kdysi brečely, proč nejsou kroužky i v neděli.

Ale Potrefenáhusa má recht.

Offline Sweet Potato
40925 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 14:41

Děti taky kdysi brečely, proč nejsou kroužky i v neděli.

Ale Potrefenáhusa má recht.

Online Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 15:47

Sweet Potato haha, my teda budeme mít v neděli plavání (třetí kroužek) a jsem moc rada, ze to nebude přes týden!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:11

Sweet Potato ségra chtěla, aby jí máma učila doma. Protože při jedné delší nemoci zjistila, že to mají hned hotové a jí by teda zbylo víc času na kroužky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:15

Potrefenáhusa ale zase je to takové svažující. My půlku víkendů něco máme, i když přes zimu je to trochu lepší. Ale jako chápu!

Já teď přemlouvám na plavání mladšího, docela se přes léto osmělil, ale nechce, že tam nestačí. Jinak tam budou oba zbývající v ten samý čas a já tím pádem taky, tak by se to docela hodilo A teda i bych ráda, aby už se to naučil, tyhle větší děti už občas s táborem nebo tak k vodě jdou.

Online Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:20

Evaeva já taky potrebuju, aby se naučila a jindy kurz blizko neni, taky budou chodit obe, za me win win 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:21

Potrefenáhusa no tak do března dobrý, pak už bysme to v neděli nedávali.

Offline Myrtila
5621 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:46

Tyjo, nás dost omezuje i kroužek v pátek, "bohužel" je to zrovna takový, přes který nejede vlak, že bychom ho vynechali bohužel v uvozovkách, protože syna úplně chápu, že tam chce chodit, jako dítě bych na takový taky ráda chodila. 
Jinak teda syn by chtěl chodit na asi 6 kroužků, všechny zajímavé, ale budem mu to muset trochu probrat, podle mě jenom z té změny režimu, že nebude po obědě ve školce spát, ale v přípravce pak chodit do družiny, bude úplně vyřízený. Teď ještě ve školce pokaždé (2-3x týdně) usnul. 

Offline dzizisketa
9095 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:50

Já uvažuji, že bych Rosťu přihlásila do skauta nebo cyklistického oddílu, ale ty odjezdy na víkendové akce v pátek nám koliduje s judem, resp. by chudák hned po judu musel pádit na výpravu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:51

Myrtila v té družině nebudou mít možnost se natáhnout? Jestli bude jen pro tu přípravku, tak by mohli mít trochu školkový režim.

My máme v pátek to plavání. Jako občas se to s něčím krylo, chtěla jsem to jiný den, no a místo toho tam budu mít dvě děti místo jednoho a k tomu sebe

Offline Myrtila
5621 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:09

Evaeva Nebudou, oni tam budou i s ostatními dětmi ze školy, navíc družina chodí prakticky každý den ven, buď na procházku, nebo aspoň na hřiště vedle. Pojede od rána do odpoledne v kuse, některé dny ho teda budu brát hned po obědě, tak si trochu odpočine doma, ale jako ve školce mi tu asi neusne. 

Offline continuity
44171 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:13

Myrtila moje mladší dítě je takové spavejsi a to si pospalo i ve škole v družině. Prostě si někam na chvilku zalezla do takové kuchyňky (starší si tam chodila natajnačku psát úkoly ). 

Ale šest kroužků mi stejně přijde hrozně moc, za mne jsou 2-3 tak akorát. A to myslím z pohledu dítěte, jak si zařídi rodiče logistiku, to je úplně jiná věc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:26

Myrtila jo, to jsem si říkala. U nás ven chodí až později, před tím mají klidový režim (syn z toho poněkud roste ), tak snad to syn nějak zvládne. Ale bude to změna, začátky můžou být náročné, to je jasný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:31

continuity tak on je rozdíl, jestli dítě chce 6 kroužků a jestli je fakt mít bude. Syn by taky chtěl ještě lezení, parcour, skaut by se mu taky líbil, a to nemluvím o Minecraftu (ano, je tu takový kroužek)... Ale sám říká, že tři až čtyři mu bohatě stačí.

Offline Malenge
4899 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:53

Myrtila já si fakt myslím, že v přípravce bude čas i na to prochrupnutí, nevybavuji si, že by nějaká kamarádka tvrdila, že děti hned mažou ven. naše ředitelka říká, že ve družině to občas zalomí i třeťáci a oba synové (teď jdou do 5. a 2.) to potvrzují. Po obědě se jde do družiny, kde je odpočinkový čas, u těch prvňáčků družinářka čte nějakou knížku, mají tam gauč, u něj koberec, různě se tam povalují, malují si, staví a mnozí si dají dvacet. Teprve poté je 90 minutovka, kdy se chodí řádit ven.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:56

Myrtila Taky záleží jaké kroužky mít bude a v jaký čas. Dcera mela ctyri kroužky ve skole, ale vlastně je jako kroužek nepočítám, protože by stejne byla v družině, která je taková aktivní...ale kdyby je měla mít po družině třeba ve 4, v 5 téměř kazdej, tak to potes koště teda:D

Offline Sweet Potato
40925 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 18:41

dzizisketa Skaut za to stojí. A celovíkendových výprav zas tolik není.

Offline Myrtila
5621 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 19:44

continuity Evaeva Malenge Karja On jich šest chce, ale tolik jich teda mít nebude určitě bude mít hudebku, lego a jeden sport, ještě uvidíme, co ho nejvíc zaujme. Pak by chtěl ještě další sport, šachy a angličtinu (ta nejspíš nebude, protože nebude, kdo by ji učil, jinak bych mu ji ráda dopřála). Uvidíme i podle toho, ve které dny a hodiny ty kroužky budou. 
A to vlastně nevím, jaký přesně budou mít režim v družině, jestli budou mít třeba nějakou klidnější chvilku, to je dobrý podnět, na co se zeptat myslím, že nějaký koutek na válení tam mají, minimálně pár takových těch vaků naplněných kuličkami. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 23:30

Byla jsem s mladší u rybníka,  jedno dite zadny dite:D. Starší dite šlo na oslavu, na kterou vůbec nechtěla, stálo mě to 45 minut těžké asertivity a těžkých nervů ji přesvědčit tam jít, stejně tolik času to stalo samba ji vytahnout z bazenu, když pro ni v 8 večer šel..... No byla jsem z té situace doma tak vyčerpaná, co ona vymýšlela a  sambo ji v tom tiše podporoval, že jsem potřebovala někam do klidu,  číst si k rybníku a mladší říkám, ty můžeš jít se mnou, ale budeš si tam hrát sama se svýma hračkama, ja si proste čtu...takže dítko si sbalilo igelitku s hrackama, hodinu tam svacila, hodinu tam skládala, pak že si jde hrát na písek, pak jsem ji koupila zmrzlinu a za 3 hodiny jsem na straně 60 jela úplně maximálně zrelaxovana domu, normálně jak po dovolene;). Zítra to jdeme zopakovat ve 4 kusech, ale asik to nevyjde co:D

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 11:45

Karja kdybyste náhodou jeli na Žabák, tak tam se bude nejspíš odpoledne hulákat německy. Nějak jsme v tom počasí nevymysleli jinej program.