Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:42

Evaeva Tonda se nedavno naucil rikat bagra presne, je to jeho nejlepsi slovo:D jeho repertoar je omezeny na tramvaj, autobus, metro, bagr, jerab a....GAGA :D pricemz rozumet se da snad jen tomu gaga a pri trose fantazie tomu bagru(gagr)....vsecko ostatni je strasna hatmatilka, ale nastesti mu vetsinou rozumim co chce a domluvime se

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:43

U nás dneska bylo dopoledne úplně na nic, takové to stokrát nic. Oba od rána hučeli, střídavě brečeli, pořád něco chtěli, různé věci se mi nedařily, venku teda hučel jen jeden. Teď naštěstí odpočíváme, tak doufám v lepší odpoledne. Nebo aspoň brzký příchod muže;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:46

711990 já se s ním taky celkem domluvím, se starším to bylo o dost horší. Ale kromě bagru a zvuků zvířat, říká ještě ma (máma), tma, graa (pro všechny moto věci) a ňami a okurku:), takže žádný mluvka to není.

Dneska jsme jeden bagr viděli venku, vedli jsme po tom o něm dlouhý rozhovor. Asi si umíš představit, jak asi vypadal

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:49

Evaeva to mluvej asi tak stejne, jen Tonda nerika mamanejoblibenejsi a nejcasteji pouzivany slovo jsou popelari(popeaaaaaa). Ale ted me dojal, ma kamaradku Viktorku a kdyz jsem mu rekla, ze ji uvidi, tak nadsene volal "Korka Korka!" :) 

Online continuity
43424 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:51

Garfie já bych si s ním o tom popovídala. Jemu nevyhovují on line lekce a tobě půl dne zabraný obývák. Jako najednu stranu chápu, ze je zvyklej, že se mu s prací přizpůsobujes, on je živitel rodiny, ale všechno na své meze. 

Já jsem teda introvert, mě by to zabilo už po týdnu. Když je u nás někdo cizí, návštěva, klidně i moji rodiče, já si vůbec nedovedu odpočinout a hrozně mě to vyčerpává.  

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:51

711990

continuity Garfie nj tyhlety "docasny" provizoria jsou osemetny tlapkam moc, ale ty to nejak vymyslis

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:54

711990starší mluvil podobně, akorát neměl tu snahu mi říct, co chce. Máma ani nevím, kdy začal říkat, to už říkal kde co. Ale ve dvou letech už mluvil ve větách.

Předevčírem u nás byla švagrová s dětmi. Synovec má 2,5 roku a skoro nemluví. Sice sem tam říká "věty", ale je to máma ham bác (máma snědla, co mi upadlo). Měl by jít v září do školky, ale vůbec bys to do něj neřekla.

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:09

711990 Evaeva Viktor nemluví, žádné srozumitelné slovo, všechno je jen pá, pááá nebo pááááá zařvané různou intenzitou.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:12

viktorka_od splavu continuity Ono je to teď v takové fázi, že je mi nepříjemné to zarazit, protože už mám s tou Japonkou takový přátelský vztah a při jakákoli změně bude jasné, že pochází ode mě, je to zapeklité.  Jinak já už na to prdím, normálně v tu dobu chodím na procházky, nebo si zalezu do ložnice a čtu, kolikrát ani nevyjdu, když odchází, abych se rozloučila. Doufám, že s uvolněním pravidel se to trochu posune, asi i zatlačím na muže, ať to přesune částečně na rána, jak to bylo dřív, jakože kvůli práci. Jenomže rána mu zcela jistě nebudou vyhovovat, protože už pracuje s Japonskem a tam mají o 7 hodin víc, takže ráno má nejvíc online meetingů.

Hlavně doufám, že už brzo odletíme, protože to fakt začíná být na palici. :-/ 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:21

Garfie úf no držím palce a obdivujem tvoju trpezlivost

Offline žluťásek
8870 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:27

Dítě se už půl hodiny oblíká ven. Místo aby se jen převléknul z tepláků, právě kolem mě prošel zcela nahý a prý si nejdřív musí pohrát s kočkami a s tramvají. Někde jsem selhala ve výchově asi. Ale místo abych se rozčilovala, dodělávám si tu v klídku práci, piju kafe a koukám z okna.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:27

betsey Děkuju. :-) Ona je to taková vařená žába, covid do té výuky dost hodil vidle, teď se to nějak zaběhlo, jakože "na chvilku" a špatně se to mění. Já si tady ulevila a zase to dva týdny vydržím.

Online continuity
43424 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 14:32

Garfie no a co, že to bude vědět?

Tím bych se vůbec netrápila, pokud ji nedošlo, že není úplně vhodné se každou chvili zdržet na večeři, tak si myslím, že je to fuk. Stále mi přijde, že v našem kulturním okruhu je přes čáru ona, ne ty. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:23

Starsi je dneska otravna jak prislovecny vred na zadni casti tela, co jsme prijeli z dovolene kde byli cele dny venku je tohle zavreni doma diky hnusnemu pocasi fakt na palici. 

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:46

continuity Tak není na tom nic, jen že pro mě je to takový nepříjemný pocit, i proto, že ji to uvede do rozpaků, ona je v tom poměrně nevinně. Přes čáru je to hlavně v jejím kulturním okruhu a myslím, že nedokáže úplně odhadnout tu míru tady, hlavně je nadšená, že u nás (potažmo v Evropě) se takové věci moc neřeší, přesně tohle nenávidí na Japonsku. Je to asi spíš problém mezi mnou a mužem, Nejhorší je, že mu by to asi vůbec nevadilo, kdybych to takhle dělala já, takže o to hůř se moje pocity vysvětlují. Já jsem dokonce poměrně záhy vzdala moje lekce japonštiny s ní, protože to tady byla o hodinu dýl, že jo.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:24

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:32
Reakce na Lamicka:

Zapomněla jsem, že je dítě ve školce a má jít po obědě. Myslela jsem, že je se ségrou v pokojíku.

​Dočítám zpětně a získáváš titul Matka roku..! Pardon... I když teda kamarádka Garfie je ještě hustější!

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:37

Garfie tiež mi príde, že už máš niekde svatoziaru!

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:50

Garfie continuity Už se těším, až půjde starší příští týden do školy. Furt trčí u počítače (půl dne skola, pak úkoly a jestě chce hrát) a hlavně na tu školu dost kašle, během dvou měsíců je z jedničkáře trojkař i díky tomu, že zapomíná úkoly, atd. Snažím se to kontrolovat, ale třeba neodevzdá diktát hned po hodině a to jaksi neovlivním, když nejsem doma.

Garfie Mě přítomnost cizích dětí docela unavuje, i když jsou hodné, takže máš můj obdiv. Denně bych to nedala.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:52

letfenixa Hele, třeba v příštím životě budu ležet půl života na Bali v houpací síti a popíjet drinky...

Potrefenáhusa nene

Pavlena No normálně ji tehdy zachránila nějaká spřátelené matka, prý telefon se slovy "hele, vyzvedávám malou a ta vaše je tady zůstává jako poslední...nemám ji vzít k nám?" patřil k nejhorším v životě! Nakonec ji ta cizí matka nechala přespat a ráno zase odvedla do školky! Ona ta kamarádka má dětí pět, takže logistika je složitá.