Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:59
Reakce na crazydaisy:

Nemáte někdo tip na dobrýho pediatra? V Praze, ideálně oblast Jarov - Ohrada, možná i Želivskýho- Flora? Když mi dnes snacha líčila, jak se k ní chovala ošetřující lékařka mé vnučky, tak to bych já nevydýchala a už bych tam nikdy nešla. A to je snacha taky lékařka. 

​co ji provedla? My máme skvělou, ale půl hodiny z Prahy vlakem asi nechcete 

Offline žluťásek
8870 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:06

mnum nenech se zneklidnit, dnešní kafe je jeden z deseti případů, na ten zbytek připadá to fňukání, zvyšování hlasu, mezitím moje zbytečný kecy že teda nikam nejdeme a v závěru to omílání, jak mě nebaví všechno říkat stokrat a vypravovat se ven půl hodiny

Offline continuity
43425 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:08

crazydaisy s pediatry v Praze je to teď šílené. Když nám před rokem a půl odcházela stará lékařka do důchodu obvolala jsem jich asi deset než nám děti jedna vůbec vzala. A když jsme tam byli poprvé, řekla, že nás teda vezme když to slíbila, ale narodilo se jí v obvodu tolik sourozenců už registrovaných děti, že má taky plno. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:23

viktorka_od splavu nic, nakonec ji stejne obliknu ja  ale ne, uz jsem to zkousela udelat i tak ze obleknu nejdriv ji a pak az malou a sebe, to ale pak bud knika ze je ji strasne horko anebo kdyz ji vyhodim za dvere na chodbu, tak tam pokrikuje a beha a leze na zabradli ( ktere je dost nizke a lze spadnout z vysky asi 20 metru). Oblekat obe deti najednou nejde, vzdy bude jedne z nich horko kdyz je to na mne. Taky bych byla proste rada aby si 4- leta skolkarka navlekla aspon ty softshellky, mikinu, nakrcnik a cepici. A aby to delala i v te skolce. 

Ale nejvic mne nestve ani samotne oblekani, kdyby si rekla ze potrebuje pomoct, ale to ze se na necem domluvime, ona s tim souhlasi a pak jak jdeme na to, najednou neslysi, ignoruje, vali se po zemi, neplati nic na cem jsme se dohodli, nulova spoluprace.

Ale asi je to normalni a bezne, uz sjizdim kurz Nevychovy, jak se o nem pred par tydny mluvilo, jsem si ho koupila, tak treba za par tydnu budu naprosto zenova matka s ukazkovymi detmi

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:24

žluťásek uff, diky nastokrat! Tohle jsem potrebovala slyset, kecy mam teda uplne stejne

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:30

mnum

(osobně bych školku neřešila vůbec, a snažila se dát teda na výběr buď se oblíkne sama hned nebo ji oblíknu já a bude se potit - nic mezi tím)

Offline žluťásek
8870 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:35

mnum pak sem dej nějakej výcuc na ten zen, až budete v harmonii Já nevýchovu nedávám, neprenesu se pres formu, i když s obsahem souznim.

Já nevím že ty děti nespolupracujou trochu, copak neviděj, jak je to každej den otravný?

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:38

mnum Já bych na tu nevychovu nesazela, ale přeju ti to. A co oblékat je postupně? Já holky v zimě vždycky rozvrstvila. Že jsem je polooblekla, aby tě čekající nebyl extra hic, a na závěr už dodala jen kombinézu nebo bundu. No a sebe jsem oblikala vlastně venku a hrozně! Víš co, treba to bude jenom nějakej manýr. Velkamala se teď nechtěla poslední týdny vůbec koupat, přitom koupání je zábava, koupou se spolu, máj tam tisíc hraček, jo to bylo třeba dvacetiminutové tahání a přemlouvání. Když jsem se na to pak vybodla a ona zjistila, že je mi to jedno, tak najednou se koupat chce. Už večer říkám, ,,pojď mi pomoct, jdeme koupat Nanu,, a to se hned svlikne a soupne tam, když ji řeknu ,,jdete se vykoupat,, to je výkrutu, že nechce, že nechce mejt a to a to....No tak co kdyby ses na to vybodla, prostě ji teď chvíli oblékala a ona to pak třeba začne dělat sama? Já myslela, že máte tu horší variantu, že se nechce obléknout ani od tebe, to je pak konec.....

Jinak s oblékáním, tuhle jsem velkoumalou oblékala a ona u toho říkala přesně ty moje hlášky, navíc ještě s takovou přehnanou dikci...jakože se obouvala a  ,,jedna noha, druhá noha,,. Pak mi nastavovala ruce na mikinu a říká mi ,,jedna ruka, druhá ruka,,. A pak mi říká ,,A jedna hlava, maminko,,. A to mě fakt rozesmala, to samozřejmě neříkám.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:53

Karja to rozvrstvenie robím aj ja, na deti aj na seba. Aj tak som síce na konci spotená až za ušami ale aspoň deti nie :)

viktorka_od splavu vidíš ja dokonca dávam na výber naopak: buď ťa oblečiem teraz ja alebo sa potom budeš musieť sám. To jediné pomáha u nás

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:58

viktorka_od splavu vybere si moznost C- nikam nejdeme (obcas to tak udelame, ze nejdeme nejaky den venku, ale ten den je pak nekonecny)... 

žluťásek no já se na tu Katku nemůžu dívat, někoho mi tou mimikou hrozně připomíná a vadí mi... tak si ji pouštím do sluchátek S tou spoluprací si to taky říkám, vždyť je to otrava i pro ni. To stejné večer, nekonečné zdržování př každém z večerních úkolů, přitom kdyby to bylo hned, máme o  to víc času na čtení a klidné povídání si v posteli

Karja já na nic nespoléhám, jen jsem si řekla, že možná mi to pomůže v tom, že něco pochopím z její strany, jak to vnímá ona. Mám pocit že jsem úplně ztratila empatii vůči ní, jak jsem si před několika lety dokázala vybavit spoustu pocitů ze svého dětství, tak nyní mi to vůbec nejde, tak třeba mi něco otevře srdce a budu víc chápavá maminka Postupné oblékání jsem taky zkusila, a dva takové pokusy skončily tím že jsem zapomněla klíče v zámku, zatímco jsem dooblékala a obouvala velkou na chodbě domu. No prostě ty odchody z domu nemám zmáknuté, jsem roztržitá či co, furt něco zapomenu. Naštěstí většinou než seběhneme schody, je to už dobrý

49396 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:59

mnum jak říkám já třetí možnost nedávám a z toho pohledu jak to vnímá ona bych řekla, podle toho co píšeš, že se prostě fakt oblíkat nechce - to třeba já taky, to je uplně v klidu možný akceptovat ne? jenže my musíme dělat i věci, který nechcem, no.. :-P

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:04

Mrakoplas já je taky oblíkám postupně, mezi tím si starší obleče to, co umí (kalhoty a boty, víc ani ťuk), ale sobě tu poslední vrstvu dávám nakonec. Přece nebudu ta spocená jáOni teda taky nejsou, je to minuta a jen stojí (nebo odejdou hulákat na domovní chodbu). Starší rychle pochopil, že já mu nebudu oblíkat to, co svede, bohužel jsme se nedostali dál než k těm dvěma věcem.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:04

viktorka_od splavua dobre delas! zitra to zkusim, jsem zvedava, tipuji ze bude chtit abych ji oblekla ja a pak bude nadavat ze je ji horko

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:04

Potrefenáhusa Snacha objednala malou na odborné vyšetření k naší známé a neprozřetelně to doktorce řekla. Ta ji dost drsně seřvala, že ji obchází atd. Snacha byla tak v šoku, že se jí ještě omluvila. Byla z toho vyřízená půl dne. Říkala, že kdyby tam byl můj syn, tak by seřval on tu doktorku a byli by bez pediatra. Tak jsem jí řekla, že to má chlapec po mně, protože já bych si to taky nenechala líbit. Prostě je to moc slušný děvče ta moje snacha a málo asertivní. Naprosto nevhodná vlastnost do dnešní doby. Zato já jsem asertivní i nasertivní dost, naopak se musím krotit. Tak to budeme muset trénovat, už kvůli vnučce. 

49396 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:06

crazydaisy tak to chování určitě v pořádku není, ale zas na výměnu pediatra když nejsou k mání bych to neviděla. spíš na ten trénink asertivity

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:08

mnum ještě můžeš zkusit jí dát nějaký úkol. Buď jako závod s časem (oblékneš se než zazvoní budík?) nebo nějakou činnost, co může dělat na té domovní chodbě než se dooblékne zbytek.

Offline žluťásek
8870 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:09

mnum já mám taky ty představy, že by se měl oblíknout sám. Umí to zcela bezpečně, komplet včetně zipů i knoflíků. Někdy to jde hladce, často je kolem spousta řečí a ze srandicek pak snadno sklouzne k fňukání. Ale když nemám nějaký svůj zásek, že trvám na kravině, i když vidím, že to zle dopadne, tak ho klidně obleču.

Mě asi nejvíc unavuje každodenní diskuze o tom, že je potřeba vzít si mikinu i bundu a boty. Že nelze jít ven jen v tričku a že mimo déšť nenosíme holínky. Každej boží den to samý. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:10

Evaeva ja sa obliekam tiež ako posledná (bundu a čapicu), mne na to zapotenie stačia títo dvaja hadi, ktorých naháňam a obliekam

49396 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:11
Reakce na žluťásek:

když nemám nějaký svůj zásek, že trvám na kravině, i když vidím, že to zle dopadne, tak ho klidně obleču.

​toto, přesně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 23:15

Mrakoplas no, já nenaháním, počkám, až přijdou. Mladšího oblíkám postupně, navíc on se asi bojí, abych mu neodešla, takže když jsem v chodbě, on taky. Se starším je to horší, ale už to zvládáme, někdy líp, někdy hůř.