Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:21

Sairon so svokrou vychádzam, ale je ozaj ten typ, ktorý radí bez toho, aby bolo čokoľvek povedané :) Naposledy mi sprostredkúvala 15 rokov staré skúsenosti z pôrodnice so slovami, že MUSÍM dať doktorovi úplatok, že ak nedám ja, dá ona (by som chcela vidieť ako to zariadi, ja ani muž jej nemienime volať, že už rodím, pekne to zistia až keď sa malý narodí...). Vytočila ma celkom do biela, už som sa jej nasprosto pýtala, že ako si ten úplatok rpedstavuje, že dávam, na koze pomedzi kontrakcie a rped celým lekárskym týmom? 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:22

viktorka_od splavu tebe za bezplenková metoda nějak štve, to je už po několikáté, co mě v souvislosti s ní zmiňuješ  máma stejně skáče jak mimino píská, na tom kyblíček nic nezmění. Smyslem bkm ale přeci není naučit dítě chodit na nočník v šestinedělí, smyslem je umožnit mu vykonat potřebu mimo svoje "hnízdo".

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:27

Zuzuli To je mi moc líto. Hodně sil.

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:27

žluťásek vubec ne jsem si prave z toho duvodu vzpomnela, ze ty domnele naucene dovednosti byly ve skutecnosti tahleta metoda, a neznam nikoho kdo by o tom vedel vic;-)

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:28
Reakce na DrowRanger:

Sairon so svokrou vychádzam, ale je ozaj ten typ, ktorý radí bez toho, aby bolo čokoľvek povedané :) Naposledy mi sprostredkúvala 15 rokov staré skúsenosti z pôrodnice so slovami, že MUSÍM dať doktorovi úplatok, že ak nedám ja, dá ona (by som chcela vidieť ako to zariadi, ja ani muž jej nemienime volať, že už rodím, pekne to zistia až keď sa malý narodí...). Vytočila ma celkom do biela, už som sa jej nasprosto pýtala, že ako si ten úplatok rpedstavuje, že dávam, na koze pomedzi kontrakcie a rped celým lekárskym týmom? 

​To mi pripomina, jak me tchyne pred porodem nabadala, ze musim porodit rychle po odtoku plodove vody, aby dite nebylo bez kysliku. O uplatku se samozrejme taky zminovali 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:30

ziginka hm, asi by som mala byť rada, že mi zatiaľ nik neradil o tom, ako a kedy rodiť či tlačiť 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:36

uf, no ja našťastie zatiaľ žiadne nevyžiadané rady nedostávam (okrem mojej 87 ročnej babičky, ale to fakt púšťam jedným uchom dnu a druhým von a len pritakávam na hocijakú blbosť), svokra je zlatá, maximálne sa ma opýta ako sa cítim.

A mamu som odrovnala tým, že v byte nemáme televízor, a bola tak vykoľajená z toho, že čo budem robiť na materskej bez televízora, že myslím, že iné už riešiť nedokáže :-) Mama ešte ani nenavrhla, že po pôrode by mi prišla pomôcť, a to mám do pôrodu pár týždňov, takže dúfam, že táto alternatíva jej ani nenapadla.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:43

ziginka Jak už jsem psala, vůbec nevím, kdy ti naši začali na schodech střídat  nohy, protože to prostě nebylo třeba nijak sledovat nebo podporovat. Ale ten mladší asi hodně brzo, protože byl celkově pohybově hodně napřed, už chodit začal v 8 měsících, naštěstí žádnou fázi nevynechával. Zato starší, ten byl zas pohybově trochu opožděný. A stejně se oba bez plenek byli až ve 2,5 letech, takže bych střídání nohou nebrala úplně jako směroplatné, nebo jen jako jeden z faktorů :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:47

viktorka_od splavu žluťásek hele, že vám do toho skočím. Já jsem s prvorozeným taky zkoušela bezplenkovku, teda plenu měl, ale pokoušela jsem to v takové ty "jasné" případy (po spaní třeba). S dítětem jsme se dostali na to, že on si mávnul rukou u schodů, že chce jít kakat. Na to nám to fungovalo výborně. On to věděl a vydržel, než jsem ho odnesla do patra.

Problém byl, když jsem byla těhotná s druhým a odmítla jsem ho do toho patra nosit a hlavně teda držet nad záchodem. Na nočník nechtěl ani za nic. Takže tam se to zase zvrhlo na zpět, takže jsme pak ve 2,5 odplenkovávali.

Jen chci říct, že to není jen o tom, že máma všechno - dítě nic. Ale ano, já jsem pak prostě (někdy) věděla, že bude kakat nebo čůrat.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 27. června 2018 08:57

MaeGandal Ale jo, oni čůrali i na nočníku nebo záchodě, plínka vydržela suchá hodně dlouho. Jenže se na to nedalo spolehnout, často to i pouštěli do té plínky. A taková období, kdy to vypadalo, že už to půjde bez plenek, a nakonec nešlo, jsme také měli. Nebylo to tak, že pořád čůrali do plínek a najednou přestali.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:09

betsey televizor 

Offline Tabea
8125 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:14

Nedávno se tu někdo ptal, jestli kluka nechávat čurat do nočníku ve stoje nebo v sedě. Teď jsem v obchodě viděla nočník - pisoáru, byla v něm i vrtulka jako cíl. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:17

betsey na to že nemáme televízor si u nás naši už zvykli, ale mám pocit, že vždy keď prídu na návštevu, cítia sa nesvoji z toho tich a atoho, že musíme konverzovať bez TV kulisy, možno preto ku nám chodia tak málo? 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:21

A minule nás s mužom napadlo pripevniť do auta autosedačku, máme malé auto a po pripevnení za šoféra sme zistili, že sa šofér nevopchá za volant. Po pripevnení za spolujazdca sa zas spolujazdec nezmestí na sedadlo. Na zadnom sedadle mal byť pes + dieťa, momentálne asi dieťa vpredu (čo sa mi moc nepáči), ja a pes vzadu, kočík v kufri a naša batožina asi príde samostatnou dopravou . Záver bol taký, že cestovať asi veľmi nebudeme (nové auto v žiadom prípade nie je v pláne).

Offline Tabea
8125 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:25

Mně mladší (14m) začala před pár týdny hlásit, když naloží do plíny, začne pak sundavat i kalhoty. Teď začala hlásit i ze se počurala, případně tvrdí, že v plíně má, ale ještě nemá a udělá až za chvíli. Na nočníku ale samozřejmě sedět nechce. Takže to asi vyšumí... Děsí mě představa, že nebude mít plínu a zahlásí na hřišti ....

nedavno jsem mimochodem viděla babičku, co dávala na náměstí čurat vnuka do mřížky větrání sklepu cukrárny, kde seděli na zahrádce na zmrzlině. Cukrárna má uvnitř záchod... 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:30

Tabea OMG 

Syn prý v jeslích do nočníku normálně čurá, doma ho na něj nedokážu posadit. Jednou se na něj posadil sám, deset minut tam cosi vyprávěl, pak vstal a vyčural se na koberec.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 27. června 2018 09:45

Pinot Noir hele já jsem ten dětský pisoár viděla a přijde mi to dobrý. Přísavkami se to pricucne ke zdi a vymývá stejně jako nočník.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. června 2018 10:19
Reakce na Tabea:

nedavno jsem mimochodem viděla babičku, co dávala na náměstí čurat vnuka do mřížky větrání sklepu cukrárny, kde seděli na zahrádce na zmrzlině. Cukrárna má uvnitř záchod... 

​No, sa niekedy nestíha, no...

A ono nemusí to vyšumieť, ten rozptyl je, ako pri všetkom, u detí strašne veľký.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. června 2018 10:20
Reakce na Mohučanka:

Stoličky na půl cesty a když jsem ji nachladila kousátko, pokusila se ho vrazit do tlamy kocourovi  

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. června 2018 10:21

Zuzuli je mi to ľúto.