Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. června 2018 10:22

slniecko No ako pardon ale keď sa nestíha tak ho radšej môže nechať vyčúrat na chodník a nie do mriežky s vetraním. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. června 2018 10:55

DrowRanger My teď kupujeme druhou autosedačku (jako větší) a před koupí jí musíme zkusit dát do auta, jestli se vejde. Koukala jsem se na stránky výrobce, kde mají takovou aplikaci, jestli sa daná sedačka hodí do takového nebo makového auta, a u toho našeho tam stálo "mělo by se to vejít, ale můžou nastat okolnosti..."

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. června 2018 11:03

paktofonika jasné...ale..ja poznám tú paniku a podľa môjho osobného názoru si poplietla mriežku s vetraním s mriežkou od kanála. Ono človek aj v takej situácii sa väčšinou snaží to vyriešiť čo najmenej nevhodne a do toho kanála tie splašky aj tak idú, chápeš. A že babi nepochopila, že daná mriežka slúži na iné...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. června 2018 11:48

Mohučanka a nebo jako my- vejit se mela ale sklon sedla byl nejaky jiny a ona odstavala asi 15 cm od sedacky. Rovnou z parkoviste jsme ji sli vymenit.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. června 2018 11:50

paktofonika to sice mohla ale taky si myslim, ze myslela, ze to byl kanal. Neni treba porad za vsim videt jen to nejhorsi.

V ruznych situacich lidi ruzne zazmatkuji....

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:11
Reakce na Pinot Noir:

Jednou se na něj posadil sám, deset minut tam cosi vyprávěl, pak vstal a vyčural se na koberec.

​Se ten můj vopičí. My se v poslední době bavíme knihou Víš, co má v plínce myš? Já hodně přehrávám, syn se směje na celé kolo, pak usedne na nočník jako zvířátka a pak nastává a) přesně to, co popisuješ, b) čůrání vůbec nenastane, c) jednou se vyčůral do nočníku. Z toho usuzuju, že rozhodně není dost zralý, ale jsem ráda, že si aspoň na ten nočník sedne.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:19

Mohučanka väčšiu pre ešte ležiace dieťa? či pre už sediace? Resp. ja zatiaľ ani neviem, že odkedy (akého veku) môže dieť v autosedačke sedieť 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:43

Damy vsem dekuji za ucast:) dnes to skvrne vylepsilo a prebalovaci hysterak si strihla na ipaku, mezi tim davem:D opocena jsem byla az tam kde slunce nesviti

Nemate napad kde v praze sehnat zateplene vysoke capacky? Jsme byli o vikendu v adru a mrne bylo ponekud studene od noh, pres dvoje fakt teple teplacky a ponozky...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:44

DrowRanger Větší pro 14 měsíční dítě. Doteď má to vajíčko, ale už je na něj dlouhá. Na tu klasickou sedačku po směru není ale ještě dost těžká, takže budeme kupovat sedačku, která je do 4 let, do nějaké doby lze nechat proti směru a pak se otočí.

Jinak legislativa se různí, v Británii je povinna protismerna autosesačka tuším do dvou let a v EU teď dochází taky k nějakým změnám v tomto směru. Každopádně podle průzkumu je ta proti směru asi 4x bezpečnější než  ta po směru a dcera je hubená, nemá potřebných 9 kg, takže jsem hledala sedačku proti směru, ale na výšku od 85 cm a bez isofixu. Na trhu je celkem výběr, ale naprostá většina s isofixem...

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:47

Zuzuli jezisi to je mi lito:( no jako ja radsi nad nekteryma vecma moc neuvazuju, a tohle patri k nim. Uz proto ze kdybych se mela bat vsech potencialnich pruseru tak nevystrcim nos z baraku...nicmene porodnici v ove pro tenhle pripad mam po ruce, tchyne je pomerne spolehliva hlidacka ( zatim) takze by to asi slo...ono to stejne vypada ze tuten mesic to nevyslo, ted jsem dala 2 mesice stopku, kvuli statnicim, tskze az na podzim opet;)

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:50

Mohučanka hele isofix me prijde jako genialni vec, nicmene bych potrebovala k vajcu ty zakladny aspon 3:D moje ma 8 kg v 7 mesicich, sedacka je do 12 kg nebo do 86 cm. Asi nam jeste vydrzi nejakou dobu...doufam;)

Offline Tabea
8125 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:52

Candance Hoch byl už větší, rekla bych rozhodne přes čtyři roky, klidně pět. Mřížka byla na zdi, ne na zemi. Ale přiznávám, že jsem už přednapružená, když vidím někoho, jak nechává psa ochcávat domy, tak se mi otevírá nůž v kapse. Tohle mi to dost připomnělo. 

Offline Tabea
8125 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:52

Candance Hoch byl už větší, rekla bych rozhodne přes čtyři roky, klidně pět. Mřížka byla na zdi, ne na zemi. Ale přiznávám, že jsem už přednapružená, když vidím někoho, jak nechává psa ochcávat domy, tak se mi otevírá nůž v kapse. Tohle mi to dost připomnělo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. června 2018 12:57

rasaNori Hele dcera má studený nohy i v parném létě, stejně jako já...Spoléhám na to, že v porodnici říkali, že periferie můžou být studené, ale hlavní je, jestli je teplé tělíčko.

Jinak mám dojem, že capáčky asi jedině přes internet, já koupila od liliputi. Teplý jsem teda koupila Stonz, ale to mě chytla panika před odjezdem do Fontainebleau, když byla předpověď 0-5 stupňů a já věděla, že budeme furt venku a že nemusí být sucho. V kamennem obchodě by capáčky mohli mít ve Svobodné chůzi v Kobylisích nebo v obchodu, který nevím, jak se jmenuje, ale je kdesi na Hůrce...pak je myslim něco (barefoot obchod) i v Dejvicích, ale sortiment neznám.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. června 2018 13:02
Reakce na rasaNori:

Mohučanka hele isofix me prijde jako genialni vec, nicmene bych potrebovala k vajcu ty zakladny aspon 3:D moje ma 8 kg v 7 mesicich, sedacka je do 12 kg nebo do 86 cm. Asi nam jeste vydrzi nejakou dobu...doufam;)

​když my furt skladáme a rozkládáme postel a to by s tou základnou nešlo...nebo jako asi šlo, ale byl by to vopruz.

No dcera teď nosí bodíčka 80-86, ale těch 9 kilo má leda s plnou plínou  

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 27. června 2018 13:04

rasaNori Mám jedny zateplený capáčky s kožichem, který se chystám hodit na podzim na bazar. Teď jsem si myslela, že by je nikdo nechtěl :-D Chceš je ty? Jsou jak nový, malej je měl dvakrát na sobě jen v kočáru. Vel. myslím 6-12 měs nebo něco takovýho, můžu změřit a poslat fotku do sz.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 27. června 2018 13:14

Tabea Ježiš, tohle je moje oblíbený téma  už na MP jsem několikrát řešila tyhle "očurávače". Fakt to nesnáším, i kdyby to byl kanál-pokud je to v civilizaci (v cukrárně!), čtyř-pětiletý dítě prostě stihne dojít na záchod a nevím proč ho učit, že je normální vyčurat se ve městě na kanál. Jako v zásadě nic proti tomu, ale má to být poslední řešení! 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 27. června 2018 14:34

žluťásek hele diky, my zase zitra odjizdime a to uz bych asi nestihala vyzvednout. Jsem je koupila ted v tech dejvicich + water sling k mori:D me by melo byt zakazane vlastnit kartu

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 27. června 2018 15:05

DrowRanger K te vtiraci mame a tchyni bych jen rekla, ber je!!! Jako ja nechtela ani jednu, ted tu mam mamu na tri dny, balada jako, vari, uklizi a obcas prihodi fakt takovej jednoduchej tip jak na malou a je to super. Nejradsi bych ji nepustila domu, ale je tu nestastna. A tchyne, ta se kasala, dokonce chtela bydlet na hotelu, aby nas neotravovala nebo co a ted je ji zatezko prespat jednu noc. Ale ja ji asi reknu, ze musi:-D.

Proste ackoliv jsou to osoby, co me jako hodne stvou, tak ted vubec:-D. Neni nad to se v klidu osprchovat, moc zaspat eskapadu prdu a tak;-). A to ma partner do tri tydnu volno, jenze vecne taky neco vyvadi s malou nebo nakupy nebo tak. Tak uvidis, jak se to vyvine;-), ale taky jsem puvodne nikoho nechtela.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. června 2018 17:18

Karja no práve, že ja chcem uvidieť či niekoho okrem muža potrebujem a prípadne poprosiť, aby prišli, ale neznášam tieto kecy okolo toho. Navyše, neviem ako tvoja mama/svokra, ale ja z nich mám hlavu ako úľ po pol dni, netuším, či by som ich zniesla nervózna z dieťaťa, unavená a ubolená, radšej trpím sama...