Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 08:20

Kokoska to bude asi obvyklé, syn šel v září, kdy mu bylo přesně 2,5. Začal sem tam mluvit něco málo v červenci a srpnu a pak jsem jen koukala, když na konci září házel věty. Když byl s námi, nějakým mluvením se neobtěžoval, ve školce najednou zjistil, že bez slov to asi půjde hůř, tak se tomu přizpůsobil

mladsi je to samé, jsou mu dva a mluvení ho absolutně nezajímá. Jediné, co opravdu aktivně používá, je máma a papaaaaaaa. Jinak švagr z něj tuhle chytil záchvat smíchu, že prý vydává skřeky jako nějaký robodinosaurus ze seriálu pro děti na déčku, tak nevím.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 08:24

barbucha Ve školce se naučí, až se bude muset domluvit s lidma, co na jeho vyjadřování nejsou zvyklí :o)

letfenixa Pořiďte mu malé štafličky, ať dosáhne ;o) Dcera takhle po stoličce lezla s prádlem do sušičky (teď upgradovala a rovnou ho tam s rozběhem hází :o)

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 08:39

barbucha Ségra mu všechno vyjedná!  Zažila jsem dvojčata, kluka a holku, bylo jim tak kolem 16ti a ona se o něj normálně starala, bylo to hrozně srandovní. Měli ještě další ségru a na akci, kde jsem se s nimi setkala byly ještě tři další mladší děti...a ona se starala jen o něj, takže přehnaný pečovatelský sklony to nebyly. Podala mu talíř, donesla pití a tak...kluk byl milej, žádnej macho, ona to dělala úplně automaticky! 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 09:14

DruI má stupienok, čo mu poviem, to stlačí, jeho plán je kompletne samostatná obsluha

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 09:19

letfenixa To je zlatíčko :o) Tak snad ho to nepřejde, až povyroste ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 09:19

Malenge synovci je teď 2,5 a taky moc nemluví. S rodiči se domluví, ale říká fakt pár slov a to typu bác, pápá,.. Ale k tomu vydává zvuky, co zní jak japonština. Je to hrozně legrační, přijde, řekne japonsky tři věty a odejde:)

Offline Gatita
8660 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 09:50

S tim mluvenim - mam vysokou latku, protoze starsi mluvil brzo a pekne. Tak jsem trochu nesva, kdyz mladsi nevyloudi ani "buuu" kdyz mu ukazuju v knizce kravu. Ale zas si moc pekne hraje, jako by presne vedel, na co ktera hracka je a co se s ni ma delat. A minuly tyden jsem ho odlozila na chvili na pisek, delal tam babovky jako stary profik.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 09:54

Malenge on mluvil hodne, to ne, ze by nechtel. Ale abych mu rozumela, musela jsem s nim byt tak 2 dny v kuse. A po tydnu uz jsem se zase nechytala. 

Mladsimu je 2,5, taky pusu nezavre. Kdyz zacinal a jeste toho tolik nerikal, taky mu bylo rozumet lip. Ted toho chce vysypat hodne najednou a trochu drmoli. Ale proti starsimu se mi to zda trochu lepsi.

Online Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 10:01

Gatita já laťku nemám, starší začal mluvit až ve dvou letech, teď to bude podobné, možná později. Ale mladší si taky tak hraje, jsem z toho u vytržení, všechny ty vkládačky, kostky, skládací auta, jednoduchá puzzle, které nebyly k ničemu, protože je Ríša jen vysypal a pak odešel, maximálně naložil na náklaďák, se najednou používají tak, jak bylo myšleno!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 10:48

Gatita Pinot Noir mladší si taky hraje jinak než starší, jak píšeš, víc ty věci používá tak, jak se má. Ale zase třeba na hřišti vyžaduje víc pozornosti, je si víc nebezpečný.

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 12:10

Kokoska Garfie 

On se učí mluvit od sestry (která mu fakt všechno vyjedná a vůbec je v tý dvojce velitelka) a pokud teda je mu rozumět, tak mluví v ženským rodě což taky doufám že ho do školky přejde

To když se k vám dovalí pořízek zvíci mamuta a sdělí vám, že to už spapala...

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:04

Gatita To je přesně jak u nás. Slova :Nana,namnam,buuu a ciciii. Hrát si umí se vším a používat taky všechno. Oni to asi odkoukaji od těch starších 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:20

Nášmu sa tiež nechce začať rozprávať, ale tak starší ho moc k slovu nepustí . A samba začal namiesto tati volať Aji. Na pôvod slova sme zatiaľ neprišli :)

Ale zvieratá vie napodobniť. Minule sme hrali hru s čarovnou paličkou a premieňala som deti na rôzne zvieratá a dopravné prostriedky. Hneď vedel čo má robiť a mnaukal, hukal ako sova.. A neviem či poznáte knižku Od hlavy po päty. Tak to som cumela ako spraví všetky pohyby/pozície.

Pardon za chvaliace okienko

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:23

barbucha v ženském rodě mluví hodně kluků, syna to přešlo okolo tří let.

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:26

Evaeva 

Já to nikdy jindy nezažila, ani u bratrů ani u syna... tak mě to kapku rozhodilo teda! Jako víš co, teď je in to genderový sebeurčení...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:27

Karja já si myslím, že to od staršího neodkoukal, dělá i věci, které starší neudělal nikdy, protože teď už je na ně velký. Spíš ho víc zajímám já a hračky, když mu něco ukážu, tak to pak dělá i ty věci zkoumá úplně jinak. Starší vždycky někam odkráčel, mě nechal hrát si s hračkami a sám si dělal, co chtěl:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:30

barbucha já myslím, že je to stejné, jako když o sobě mluví ve druhé osobě. Chvíli trvá než si správně zafixuje.

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:38

Evaeva 

Ale jo, já to přičítám tý jeho ukecaný sestře. Pobírá od ní všecko...

Online Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:42

Evaeva Karja náš to taky rozhodně neodkoukal od staršího. Jsou prostě úplně jiní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2021 13:44

Pinot Noir u nás to nejde jednoznačně říct. V něčem jsou úplně stejní a v něčem úplně jiní. Což je vlastně asi normální:)