Už to tu asi bylo, ale kde kupujete ten Perlan? Všude mají jenom nějaké děsně obří role ...
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger Noo, jako moje mama se moc neda a tchyne taky ne. Z mamy jsem byla v tehotenstvi uplne hin, ale uplne, hodnekrat jsem kvuli ni I brecela, ale vedela jsem po predchozich zkusenostech u sourozencu, ze s narozenim ditete se uklidni a je na nas hodnejsi:-D. Ale ty kecy dopredu jsem taky nemela rada. Uvidis, jak ti to sedne, ony ty mamy fakt maji takove figle, ktere se daji vyuzit a vi jak to v sestinedeli chodi a daj ti klid, me mama furt zahanela do postele treba;-).
MP Meri Ja na netu dr. MAX, takove archy to byly, asi taky hodne, ale ja to neperu a uz vidim, ze to fakt upotrebim;-), jeste spis dokoupim. A je to skutecne lepsi nez ubrousky.
DrowRanger ono fakt záleží jaká ta maminka či tchyně je... tu mou bych nemohla doporučit. byla u nás tehdy myslím tři dny? no a já byla fakt unavená a rozbolavělá, ale dítko docela ještě spavý, mrňavý. takže za normálních okolností bych ležela a odpočívala. jenže ona toho využila, aby mě poučila o všech možných věcech okolo dítěte a domácnosti.. pod jejím dozorem jsem to všechno pěkně natrénovala... no místo odpočinku jsem byla totálně sedřená![]()
viktorka_od splavu u nás by to asi bolo podobne, mama to nemyslí zle, ja si to uvedomujem, ale ozaj veľa, veľa rozpráva a použčuje, bola som z toho nervózna aj ako netehotná, ako tehotná ešte viac. Ak budem zdravotne v poriadku, asi budem chcieť byť sama, zvknúť si na krpca a oťukať sa. Ak to zdravotne dobré nebude, tak zas nemám problém o pomoc požiadať. Ja sa už teraz desím toho kolotoča návštev, čo sa mi tu po návrate z pôrodnice chce nahrnúť, už teraz dumám nad tým, ako slušne oznámiť, že nechcem na návšteve mesiac vidieť nikoho okrem starých rodičov (tým asi návštevu nezatrhnem). Ale ja som v totmo fakt samotár, poznám aj baby, čo sa po pôrode nasťahovali späť k rodičom, mama obskakuje bábätko, oni oddychujú a otecko pendluje medzi 2 bytmi... (to by som nedokázala).
DrowRanger no dřív se drželo šestinedělí. bych se vůbec nezdráhala tuto tradici obnovit:-)
MP Meri kupovala jsem takové čtverce v lékárně, vždycky jsem je nastříhala na 4 ks z jednoho čtverce. To byla taková akorátní velikost. Bylo toho hodně a balík stál kolem pětikila, ale vydrželo to dlouho a jsou výborné i na úklid nebo jako "plátýnko" do kuchyně, když jsem potřebovala něco přecedit. :)
Karja bram Jako fakt je to tohle? 100 m? To mi přijde že s tím utřu zadek celé školce ... nebo to nějak blbě chápu? https://www.drmax.cz/perlan-50-0-50x100-1ks-pervin-4?gclid=CjwKCAjw68zZBRAnEiwACw0eYaiR_w8htbppxyeYMz1D5mL27T8xgOzQ2QRehW-JLMY6XPouI68VbhoCYNoQAvD_BwE
Ja jsem mamu po prichodu z porodnice doma mela, dokonce 14 dnu a bylo to super. Delala vse az na kojeni. Zbytecne nemluvila.
Kdyz jsem potrebovala, tak poradila. Troufam si rict, ze mi zachranila zivot, beze srandy. Nebyla jsem na tom po porodu uplne nejlepe.
Mně máma poskytovala zejména potravinovou pomoc, což bylo super. Bydlíme teda ve stejném domě, ale každý ve vlastním bytě a nevzpomínám si na nějaké narušování soukromí. Manžel měl týden volna, udržoval domácnost a já se věnovala jen miminu a sobě.
MP Meri taky po tom pátrám a našla jsem třeba toto
MP Meri já jsem kupovala ten přířez, přišel mi praktičtější. Je toho hodně, ale vydrželo to cca pul roku. Nekazí se to, tak asi neva, že je toho víc do zásoby :)
Já jsem si do porodu neuměla představit fungování s rodiči v mé domácnosti jinak, než že jsou na návštěvě. Jako máme se rádi, ale má to nějaký hranice. Taky mě neuvěřitelně štvaly řeči, jako že až se dítě narodí, změní se nám život, blablabla - no to je páni informace!
Dneska je synovi skoro rok a půl. Rodiče jsou tu jako doma, milují vnuka, on miluje je. Jsou strašně obětaví, přijedou, přivezou jídlo, mamka navaří, vyžehlí, hrajou si se synem. Jak už tu někdo psal, když jsem byla nemocná nebo po operaci, honili mě taky do postele. Oni jsou od přírody hodní, rozkrájeli by se, ale tohle je zase ještě o úroveň jinde. Díky jim a tchýni můžu pracovat, překlepali jsme šestinedělí, rozkuchaný moje břicho atd. Je mi naprosto jasný, že i já jsem se změnila, co jsem se stala mámou. Myslím, že řešit vztahy s rodiči během těhotenství je úplně zbytečný, až se dítě narodí, bude to všechno jiný. Třeba tady @Karja to celkem potvrzuje. Vzpomínám si, jak ze své maminky vyšilovala. Nech to teď být, když to bude potom blbý, vyřešíš to potom. Ono asi, kdyby všichni naslouchali svým rodičům ještě před otěhotněním, nikdo by dítě nechtěl ![]()
rasaNori no já bydlím v Dejvicích právě, jsem se jich chtěla zbavit ![]()
Kdosik zde doporucoval sportak Valco snap, ze si ho snad nechal poskladat? Protoze at hledam jak hledam, tak kazdemu modelu ktery je neco chybi...nebo kdyby byl kocar jako valco, ale s prehazovaci rukojeti, nafukovaci kola, lehky a snadno do placata slozitelny...
rasaNori Nafukovací kola bych už nechtěla, píchla jsem jednou a stačilo.
rasaNori Nafukovací kola bych už nechtěla, píchla jsem jednou a stačilo.
Ja jsem nedavno menila u jednoho kolecka od kocarku dusi i plast a ac jsem drive nekolikrat toto delala u jizdniho kola, normalne jsme se vzteky rozbrecela. Nemela jsem teda profi nastroje, delala jsem to malyma lzickama, ale i tak...nakonec se mi to povedlo, ale prisla jsem asi o pet let zivota. A ne, duse nejde rozstrihat, je v tom nejaky drat neboco.![]()
Pinot Noir rasaNori hehe ja pichla jednou a rekl mi to az muz, kdyz jsem se s nim potkala. jako mela jsem pocit, ze to jede nejak divne, ale... je potreba vozit sebou nahradni dusi, tu mi koupil muz jako prvni. je to stejne jako u kola. ale my jsme fakt hodne v terenu bez nafukovacich dusi bych z mimina vytrepala dusi.
tzaziki na to ja mam lidi. mam prakticky vyzkousene (mlada, blba a dokazujici, ze vsechno zvladne sama), ze jsem schopna vymenit i kolo u auta, ale poslednich 15 let jsem nebyla v situaci, ze by nebylo jineho reseni.
Mulen Paráda, to už vypadá trochu líp. Jestli správně počítám (jestli ne, tak se mi opovažte smát
), tak toho je 10 m2. Ta role co jsem našla já je celkem 50 m2. Já to chci jako alternativu k látkovému utírání, přecijen je to jednorázovka, lepší než ubrousky, to jo, ale nic moc eko. Tak si myslím, že to menší balení by mi mělo na nějaký čas stačit
rasaNori Valco snap super i v továrním nastavení (nevím teda co má být prehazovaci rukojet), i nenafukovaci kola zvládaji terén bez problemu, skládání jednoduché a váha taková, že mi jeden chlap, který mi s ním pomáhal z tramvaje řekl, že ten kočárek je nějakej lehkej, s výrazem "Taky sis ho mohla z té tramvaje vynést sama"...
Píchnout bych fakt nechtěla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.