Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 27. června 2018 22:48

MP Meri Já ty perlany peru, pak to snad ekologičtější trochu je.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 27. června 2018 22:50

continuity Měli jsme ke kočáru kola nafukovací a pak gumová plná, v tom odpružení nebyl téměř rozdíl. Nenafukovací neznamená vždycky jen tvrdý plast.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 27. června 2018 22:57

MP Meri ja bych to eko v tomto pripade zas tolik neresila, perlan je ten material, co se treba podklada na vysetrovaci lehatka, pocitam, ze v prumerne gynekologicke ambulanci ho spotrebuji za den mnozstvi, co tobe bude stacit na cely miminkovsky i batoleci vek. 

pouziva se to jako obalovy material, je to cista viskoza, tj. celuloza. to by cloveku musel vadit i toaletni papir. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 27. června 2018 23:03
Reakce na DrowRanger:

Karja no práve, že ja chcem uvidieť či niekoho okrem muža potrebujem a prípadne poprosiť, aby prišli, ale neznášam tieto kecy okolo toho. Navyše, neviem ako tvoja mama/svokra, ale ja z nich mám hlavu ako úľ po pol dni, netuším, či by som ich zniesla nervózna z dieťaťa, unavená a ubolená, radšej trpím sama...

​To fakt uvidíš až po porodu. Mě strašně mrzelo, že máma tu po porodu nebude, že je 300 km daleko. A když jsme se pak v neděli vrátili z porodnice, řekla jsem našim, když se ptali, kdy se můžou přijet podívat, že další víkend ještě ne, že až za dva týdny. Ačkoliv mám s rodiči výborný vztah a přijeli s hrncem guláše, bábovkou a nákupem na X dní, jejich přítomnost mě znervózňovala a byla jsem po dvou dnech ráda, že jsme zase sami. Tchýně bydlí za rohem a její návštěvy spočívaly v kafíčku a žvanění o jiných matkách a jiných dětech a čumění, jak kojím, tak před tou jsem se první týdny vyloženě zapírala a dělala, že nejsem doma nebo spím.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 27. června 2018 23:10

rasaNori otocnej je valco snap ultra, otáčí se korba, ne rukojeť. Je ale menší, resp. užší než ten "neultra". 

Já mám úplně super kočár, do terénu i do města, složí se docela fajn, otočná korba, odpružený. Ale je těžkej jak kráva, sám o sobě má přes 13 kg. 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 28. června 2018 06:40

Prave ze potrebuju i do terenu, tzn aspon nejake odpruzeni by mit mel, neb ted jsme s hlubokacem lezli lesem k lomu a jako chudak decko...ale vzbudila se az kdyz kocar zastavil:D potrebuju zarovwn co nejvic skladny, abych ho byla schopna obsluhovat sama. No jako auto bylo snadnejsi vybrat

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 28. června 2018 06:43

žluťásek ja myslela otocna rukojet jako za jizdy, ne ze musim sundat a nandat korbu opacne:)

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 28. června 2018 07:35

rasaNori Ale když otočíš rukojeť za jízdy, co se stane s otáčejícími se předními koly? Stanou se zadními a ztratí se jejich výhoda, ne? To si umím představit spíš u těch velkých kočárů brz otočných kol, jako je Inglesina. Přehodit korbu je podle mě praktičtější.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 07:46

rasaNori Po zkušenostech s prvním kočárkem (Quinny Buzz - to je krám) jsem jako druhý kočár podle kritérií "jednoduše skladný do auta, lehký, do terénu, snadno ovladatelný, pohodlný pro dítě, velká střecha" pořídila Bumbleride Indie. Napřed jsme měli přední kolo nenafukovací, ale pořídili jsme kvůli jízdním vlastnostem nafukovací, rozdíl v jízdních vlastnostech obrovský. Píchli jsme tak jednou nebo dvakrát, jezdili s ním všude možně. Ten bych si hned koupila znovu.

1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:07

rasaNori A ještě, jestli chceš opravdu kočárek do terénu, takže stezky, polňačky, kořeny, občas kameny, tak bych vybírala něco s většími kolečky, protože malá kolečka ti tyhle překážky nepřejedou, zarazíš se na  nich. Takže Valco Snap se mi moc nezdá.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:16

Hele, jak vás tady tak čtu, ty únavný návštěvy matek a tchýní... vy jim nedáváte roubík?! Však u plotny, se žehličkou nebo se smetákem v ruce mluvit nemusej a společensky vyžít se můžou v čekárně gerontologa 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:20

rasaNori Na co je otáčení rukojeti za jízdy? (Nerejpu, jen se ptám...)

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:25
Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:27

barbucha Ale, ale, taky ráda vysedáváš u rozřezané a sešité snachy pár dní po porodu, která únavou nemůže ani mluvit, na kafíčku a pindáš o svých kámoškách?

Offline Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:30
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:30

barbucha eh, celkem vystizne jsi shrnula muj dojem z tyhle debaty. 

A kdyz ty pribuzny sklapnou podpatky a prestanou votravovat, tak je zas zle, ze nemaj zajem...

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:36

barbucha za normalnich okolnosti, po tezke operaci cehokoliv jinyho, pri/po nemoci.. se ti zadny navstevy domu nutit nebudou.. max provezou nakup, uvari caj a vypadnou. nechapu proc je to po porodu jiny a na matku (a to nebozatko co je teprv chvili na svete!) se nemaji brat zadny ohledy?? jasne, nekomu to nevadi a uziva si to, super. ale jini maji holt treba problemy a o pokec nad kolibkou nestoji. ja to mam ted celkem z prvni ruky, taky mame miminko, hodnoulinky malinky, ale uz taky pozoruju ze toho svagrova zacina mit plny brejle.

1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:39

barbucha Víš, ty mluvíš o normálních tchýních a příbuzenstvu... a tak by to mělo být. Jenže...

Offline Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:39

viktorka_od splavu a neni to spis v komunikaci? Ja si nedokazu predstavit, ze hlasici se navsteve reknu jsem unavena, nechame to na jindy, a ona se mi stejne nacpe dom. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 28. června 2018 08:40

Lilly_Ku Tak to máš malou představivost