Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:23

Mně nebylo prvních pár týdnů dobře, psychicky jsem byla na dně, jsem přísně organizovaný, režimový člověk, který má rád uklizeno a rád se stará o hosty, takže se mnou příchod dítěte dost zamával. I tu mámu, ačkoliv tisíckrát řekne, ať si s ní nedělám starosti, považuju za hosta, a nešla bych si třeba lehnout, když tu je. A i před rodiči mi vadilo chodit s tvarohem v podprsence a nejhnusnějších teplákách, protože vše ostatní mí vadilo na jizvě. Ano, i jejich přítomnost pro mě byla nekomfortní.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:23

viktorka_od splavu Přesně tohle jsem si říkala, když jsem se rozhodovala - ona je hodně chytrá, určitě jí dochází, že když se chová blbě ke mě, bude mít přístup k dětem hodně ztížený. Takže o děti asi moc nestojí. Což se po utnutí vztahu potvrdilo.

Tenhle vývoj vztahu proběhl ještě před námi i u rodiny jejího staršího syna, ti se s ní také nestýkají. Varovali mě před ní, ale já jsem jim moc nevěřila, jakože tam určitě něco proběhlo i z jejich strany, žádná babička se přece takhle svinsky nechová... no...

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:27

DrowRanger 

"okolie sa smeje, že moja mama je tehotná spolu so mnou..."

Tak asi jo  Mama se hlavně na vnoučátko evidentně hodně těší...

Ale když jí svoje přání oznámíš dostatečně důrazně, není možný, aby tomu neporozuměla. Vždyť je snad příčetná, ne? I příbuzným můžeš dát rázně najevo, že jediný organizátor křtin atd. atd. jsi ty, i kdybys jim to měla dát písemně... Pokud ti věci, co nakoupila, překážejí - inu není nic jednoduššího než jí je vrátit, a když je nebude chtít převzít, poslat jako balík poštou. A bude to snad jasný  Možností je spousta. Akorát hrozí nebezpečí, že se mama urazí, že jo? A pak nebude nejen novej teploměr a další krámy (nevítaný), ale ani ten fusak (vítanej).

To se právě každá musí rozhodnout sama... 

1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:32

Pinot Noir jo, taky znám takové případy.  Ale už vymíraj, dlouho jsem nic takového neviděla.

Tamta madam je opravdu jiný případ - turistuje i po Alpách, takže rozhodně  povědomí o vhodné obuvi má. Tadyto byla jen jedna scéna z promyšleného tyjátru - když jsme se jí konečně dočkali, tak jsme stejně měli vidět, že se nikam na výlet nepůjde. Ona chce vždycky prosadit svou, a i když se s tebou na něčem dohodne, změní pravidla a ty pak  jen stojíš, čumíš a skřípáš zubama...

Už fakt ne.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:33

barbucha ted tomu uplne nerozumim... jako drzet hubu a krok nebo se prestat vidat, nic mezi tim?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:41

barbucha ono sa práve toto nedá, lebo mama sa vtedy nespráva ako dospelá žena a matka, ale ako malé, ukrivdené dieťa. Aktuálne je urazená na mňa aj sestru, že sme jej počas toho, čo tu sestra bola 3 dni u mňa na návšteve, nevolali (sestra bola do nedele u nich, v nedeľu prišla ku mne...). Čiže, aj keď by som najradšej všetky veci vrátila, nespravím to, lebo viem, že by jej to ublížilo a nestojí mi za to najbližšieho pol roka riešiť pošramotené vzťahy a ohováranie mňa a muža z jej strany, radšej sa posťažujem na anonymnom fóre (a nie, nerobím to mame poza chrbát, všetky výhrady, ktoré som uvádzala tu, som jej povedala opakovane, dôrazne, aj kľudne, aj zvýšeným hlasom ak si ďalej húdla svoje, ale jednoducho je to ako hrach na stenu hádzať).

Podľa mňa by to malo vyzerať trošku inak - ak ti dcéra/nevesta povie, že by už bola rada, aby si jej nekupovala 50te dupačky či 30 - te body veľkosti 56, alebo že nechceš 10 - pár najmenších topánočiek, lebo je toho už veľa, máš malý byt a nemáš úložné priestory, tak trošku pribrzdíš a nedokúpiš ďalších 5 párov topánočiek a 40ks oblečenia veľkosti 56... A hlavne, ak ti ako organizátor krstín poviem, že krtiny budú vtedy, keď budú obe krstné mamy, ktoré sú v zahraničí na Slovensku, tak nerozširujem bludy o dátume (ktorý ešte ani my nemáme určený), či o finančných daroch, ktoré vraj vyžadujeme, prípadne ak poviem, že pokiaľ na tom budem fzicky ok, tak uvítam návštevu starých rodičov, ale nie nasťahovanie sa starej mamy, tak to akceptujem a nevykladám všade, ako si v auguste beriem dovolenku, lebo dcéra chce, aby som jej prišla pomôcť po pôrode (aj také bolo ).

Úplne chápem, ak žena po pôrode doma svoju mamu uvíta, ale zas...z mojej pozície chápem to, že niekto nechce, aby mu mama/svokra prišli po pôrode pomáhať a chcú ich len ako návštevu, ktorá ostane na víkend alebo pár hodín. Veď zo začiatku to malé aj tak potrebuje byť stále s mamou a kvôli hodine kočíkovania sa babka nebude trebať cez 200 km denne...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:49

barbucha inak ešte k tej poslednej vete - verte tomu, že ak by som si veci kupovala ja, tak z toho čo ušetrím za oblečenie, lebo ho kúpim len 1/3, by mi vyšlo aj na nový fusak z ovčieho rúna, aj na výplň do zavinovačiek a zavinovačky ako také by som určite na internete pri pátraní narazila . Z môjho pohľadu to fakt nie je o peniazoch, tie najdrahšie položky sme si kupovali sami, vrátane látkovacej výbavy, na tú finančnú stránku sa pozerám skôr preto, aby som v jej počínaní našla niečo pozitívne a nielen negatíva...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:49

barbucha inak ešte k tej poslednej vete - verte tomu, že ak by som si veci kupovala ja, tak z toho čo ušetrím za oblečenie, lebo ho kúpim len 1/3, by mi vyšlo aj na nový fusak z ovčieho rúna, aj na výplň do zavinovačiek a zavinovačky ako také by som určite na internete pri pátraní narazila . Z môjho pohľadu to fakt nie je o peniazoch, tie najdrahšie položky sme si kupovali sami, vrátane látkovacej výbavy, na tú finančnú stránku sa pozerám skôr preto, aby som v jej počínaní našla niečo pozitívne a nielen negatíva...

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:50

MP Meri Jsem si to spletla, taky mám ten přířez.

Mohučanka tv Hehehe, mně přijede tchýně na jeden den, nechce tu zůstat nebo ji tu nechce nechat tchán nevim, každopádně jsme se včera s přítelem domluvili, že v případě potřeby dělám regulérní scénku s pláčem a tak, prostě nějakej brutus!

1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:52

Karja Strašně se mi líbí, jak jsi taková optimistická.

49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:53

Karja scenku aby odjela, nebo aby neodjizdela?:-))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 10:55

viktorka_od splavu to som sa chcela aj ja opýtať :)

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:01

barbucha Já to tu čtu tak jednou asi dvacetinou. Ale třeba moje mutter je v normálnim režimu někdy docela vostrá. Jako mám jí ráda, dávám si s ní kávu, vyprávim si, spolupracujeme spolu v rodinnym bydlišti, dokonce furt chtěj, ať bydlíme s nima :-D :-D. Ale někdy je to mazec. Když jde však do tuhýho a máme nějaké problémy, starosti, tak se uplně promění. Tchýně tak nějak podobně, mi jí hodně informací filtrujeme, protože ona má tendence dostávat lidi hodně, ale hodně do stresu z kravin. Když však o něco jde, je to taky v klidu a věci řeší a nemluví o nich dokola a netrhá si vlasy:-D. Nemyslim si, že by byla vychcanost, že je na pomoc chci a jinak na ně nadávám, nadávám na ně občas, stejně jako ony na mě, ale i v normálnim režimu se vídáme a společně kooperujeme:-D. Myslím, že je to není neobvyklé u těhle ženských vztahů, přeme se, ale máme se rády a pomáháme si;-).

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:02

viktorka_od splavu Budu jí držet za nohu a řvát neeee, nejezděte:-D!!!!

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:04

Stará Stanová Kůže Joo, dítě má dvouhodinový kojící intervaly, vůbec nepřibírá, vážim každej gram, přítel kecá do všeho, nejradši by kojil (ale je skvělej), musim si sjet na ambulanci, dávám si tak čtyři dny do odjezdu nach Bohnice! Takže nač si ty čtyři dny ještě kazit!

Edit: Ale jinak je to skvělý, já myslim, že kdyby dítě přibývalo jako ze začátku, tak je to fakt jiný režim, pospíme si víc a tak, zas tady nechci nějak negativně působit na ostatní. Jako vždyť má někdo už třeba dvě děti a k tomu mimino, jinej je zas sám bez partnera a všechno se zvládne;-). Takže se všichni těště.

49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:21

Karja nikdy jsem doma nemela vahu a nechybela mi:-) zahodit a pospavat!:-)

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:40

viktorka_od splavu Hele, ja to tak taky zacala, a dobry, ale najednou zmena, ditko dokonce pohublo, takze ted vazim a uvidim.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:42

barbucha ted tomu uplne nerozumim... jako drzet hubu a krok nebo se prestat vidat, nic mezi tim?

​Ježiš zase extrémy. Jde vo to, že pokud na jednu stranu vítáš pomoc a věcné dary, neměla bys skuhrat vo vobtěžování. Darovanýmu koni atd. atd.

49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:48

barbucha no to zajiste:-) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 11:55

barbucha akože teda buď mám byť vďačná za všetko, alebo všetko odmietnuť? lebo takto to Vaše vyjadrenie vyznelo :)