Tak každej ať činí, jak uzná za vhodné
Mě by ale jako dárkyni dost mrzelo, kdyby si dotyčnej začal ukazovat prstíčkem - tohle jo, tohle taky beru... ale tohle už mi nevoní, tohle si zas odnes...líbilo by se ti, kdybys někomu přinesla dárkovej koš a oslavenec by selektoval: tuhle čokoládu já nerad... proč tam není pršut? košík si nechám, ten se mi hodí... a podobně?
Vše o těhotenství a dětech
barbucha neviem, kde som ja alebo niekto písala o selektovaní darov, momentálne som v pozícii, že proste beriem, držím hubu a krok, aby som nezranila city budúcej babičky, ktorá sa tak trochu svojím správaním vymyká kontrole a bežnému nadšeniu z vnúčatka. Okrem toho, tebe by sa páčilo, ak by ti niekto priniesol tých darčekových košov 50, aj keď si diabetik a nechceš ich? Tu nejde o ohŕňanie nosom nad 2-3 súpravičkami, ale nosením kompletnej výbavičky pre dieťa (doma má mama asi ďalšie 4 obrovské krabice a vrecia plné oblečenia do cca 3 rokov, ktoré som odmietla vziať, lebo to proste nemám absolútne kam uložiť a tak či tak mi z toho po troche nosí už teraz...). Novej i použitej, bez ohľadu na to, čo by som ešte potrebovala alebo že to nemám kde skladovať. Alebo o ponúkanie pomoci, o ktorú zatiaľ nestojím, lebo si chcem tie veci zariadiť a skúsiť sama. Ty aj moja mama ste už svoje deti vychovali, toto sú Vaše vnúčatá, je teda fajn, ak prídete na návštevu, pohráte sa s deťmi, poklábosite s dcérami/nevestami pri káve, poradíte ak sa pýtame, ale nie sú to Vaše ďalšie deti, nie ste v pozícii matiek. Ak si chcem kupovať veci pre dieťa sama a poviem ti to, ak sa chcem v prípade pôrodu bez komplikácií starať o dieťa a domácnosť sama bez pomoci mami, ak si mienim krstiny organizovať sama, nemá mi čo do toho nik kecať a ako dospelá ženská by si to mala akceptovať a začať sa správať rozumne. Je to asi aj o prístupe, ktorý spomínala viktorka_od splavu , keď som už dosť veľká a dospelá na to, aby som vynosila a porodila dieťa, som dosť veľká na to, aby som si okolo neho zariadila veci. A v prípade, ak to budúca stará mama nevie akceptovať napriek námietkám, asi by sa mala zamyslieť ona a nie matka dieťaťa...
Pardón za prípadne ostrejší tón, ale práve som dotelefonovala s mamou, ktorá mi do telefónu navrhla, že na čas po pôrode sa nasťahuje k svokrovcom, keď ju nechcem doma a bude mi večer chodiť kúpať dieťa...No je to normálny prístup?? ![]()
viktorka_od splavu Hele, ja to tak taky zacala, a dobry, ale najednou zmena, ditko dokonce pohublo, takze ted vazim a uvidim.
Karja Vazeni Te zbytecne stresuje. Zalez s miminkem na par dni postele, tulte se, mliko bude :-) Prevazit staci takhle ze zacatku 1x za tyden, jinak to neni moc smeroplatny (jednou je vykakany a vycurany, jednou tesne po kojeni, na vaze se ruzne vrti, takze je to cislo stejne nepresny...). Muzu doporucit na FB skupinu Podpora kojeni. Kazde miminko nejdriv trochu zhubne, no stress ;-)
Ty aj moja mama ste už svoje deti vychovali, toto sú Vaše vnúčatá, je teda fajn, ak prídete na návštevu, pohráte sa s deťmi, poklábosite s dcérami/nevestami pri káve, poradíte ak sa pýtame, ale nie sú to Vaše ďalšie deti, nie ste v pozícii matiek.
Tak samozřejmě a zaplaťpámbu za to!!!
Hlásám vždy a všude, že vnoučata jsou lepší než děti právě proto, že nejsou moje a dají se vrátit!
Ještě to tak, abych byla znova v pozici matky, uf!
No a jinak... pokud není ochotná zamyslet se tvoje matka (kterou předpokládám už znáš delší dobu, takže tě to nemůže překvapit), musíš se zamyslet naopak sama - nad vhodnou formou komunikace, jestli chceš dosáhnout svýho. T.j. ten ostřejší tón ti tady není moc platnej ![]()
DrowRanger Tsss, to delala tchyne taky, ruzny varianty bydleni jinde a ted vzala zpatecku! Treba to nebude tak horky, jen se nabizi proste:-D. Moje mamka taky furt strasila a tak, ted odjizdela a z domu mi volala, ze to bude dobry, ze jsme hrozne sikovny a tak. Verim tomu, ze se to uklidni i u vas;-).
ziginka Diky za podporu, slo to predtim dobre, pujde to I ted;-)'
Karja ja už som na to momentálne tak strašne alergická, že si o tú pomoc nepožiadam ani keď ju budem ozaj potrebovať
.
barbucha uvítam akúkoľvek nevyhrotenú radu ako teda komunikovať s niekým, kto nepočúva ak mu povieš na rovinu čo chceš nechceš a navyše okolo neho musíš opatrne našlapovať, aby sa neurazil
. Každopádne predpokladám, že po pôrode aspoň jedna vec bude istá, nebudem mať čas riešiť takéto blbosti ![]()
No to je právě to jádro problému - našlapovat opatrně se mi moc neshoduje s tím říct to na rovinu!
Ale to si každej musí vybalancovat sám, jsou to jeho příbuzný.
ziginka Tak po mně doktorka vždycky chtěla informaci, kolik dítě při kojení vypije. To se dá zjistit jen vážením před a po kojení, samozřejmě v tomtéž oblečení a plíně. To, jestli je vyčůrané, je ráno nebo večer, nehraje roli. Ovšem to, že to člověka stresuje, samozřejmě nepopírám ![]()
Karja nestresovat se. Děcka přibírají skokově, pokud nepláče hladem a je spokojené, neřešit. Doktoři někdy zbytečně prudí, ale nenechat se tím rozhodit, hodně chovat, často přikládat a všechno bude v pohodě. Začátky jsou krušné, ale jak se sehrajete, je to super. :)
Karja Mě taky doktoři nařídili dvouhodinovky, navíc s UM, bylo to po měsíci opravdu k zešílení - každé 2 hodiny připravovat UM, budit, vážit před, po, přebalovat.
Zpětně bych řekla, že mi to nařídili jen tak pro sichr, a že když dítě opravdu výrazně nehubne nebo nemá jiné znepokojivé příznaky, je pro něj i pro matku lepší se vyspat. A tak jsem to u druhého dítěte tak udělala.
Začínám chytat nerva, v neděli budou naši poprvé hlídat děti a to i v noci. Je kolem toho tolik pindů, že to asi bude poprvé a naposled.![]()
rasaNori to si si dala tazko splnitelnu kombinaciu. vacina kocikov s podvozkom do terenu nie je skladna. ja som chodila do lesa so starym jane nomad a nemal nafukovacie kolieska. iba pogumovany plast a rovnako to ma aj sucasny valco snap 4. ja mam zvedave dieta takze prehadzovanie korby alebo rucky som neriesila lebo chce vzdy vsetko vidiet. este aj z hlbokeho kocika furt trcala hlava ![]()
skus pozriet znacku jane. mozno tam najdes nieco co ti bude vyhovovat napriklad toto mi vybehlo ako prve ze skladny sportak
Luna hlavni je hlidani, pindy neres. a vypni telefon!
viktorka_od splavu Telefon neuslyším, jdem na koncert.
Ale pindy se netýkají dětí, ale nás. Páč my se samozřejmě zabijem v autě a co chudáci děti bez nás, že...![]()
Luna no deti budou mit prarodice a skvele je vychovaji
se na to fakt vyprdni, hlavne ze bude hlidani. usmivat, kyvat, spunty do usi. no presne jak pise babi barbucha!;-))
Luna nebo maminka zdrhne s Edwardem Louisem Seversonem.... jsem se zasnila...
Luna pockej,nepsala jsi tu,ze se tva maminka boji,ze na tebe spadne balkon?
Sweet Potato to jako ja to kyskys? Takhle to opravdu neni, ja prave tim ze vim jaka je ji nechci stirat timto stylem, ale v posledni dobe me to opravdu napada...
Gatita Balkon neklapnul, ted mi predpovida jiny konec.
A kdyz nevyjde autonehoda, zabije nas na koncerte elektrika nebo treba blesk. Opustit dum=smrt! ![]()
DrowRanger at se urazi, aspon bude chvilu pokoj ne? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.