Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:00

DrowRanger 

Tak každej ať činí, jak uzná za vhodné  Mě by ale jako dárkyni dost mrzelo, kdyby si dotyčnej začal ukazovat prstíčkem - tohle jo, tohle taky beru... ale tohle už mi nevoní, tohle si zas odnes...líbilo by se ti, kdybys někomu přinesla dárkovej koš a oslavenec by selektoval: tuhle čokoládu já nerad... proč tam není pršut? košík si nechám, ten se mi hodí... a podobně?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:15

barbucha neviem, kde som ja alebo niekto písala o selektovaní darov, momentálne som v pozícii, že proste beriem, držím hubu a krok, aby som nezranila city budúcej babičky, ktorá sa tak trochu svojím správaním vymyká kontrole a bežnému nadšeniu z vnúčatka. Okrem toho, tebe by sa páčilo, ak by ti niekto priniesol tých darčekových košov 50, aj keď si diabetik a nechceš ich? Tu nejde o ohŕňanie nosom nad 2-3 súpravičkami, ale nosením kompletnej výbavičky pre dieťa (doma má mama asi ďalšie 4 obrovské krabice a vrecia plné oblečenia do cca 3 rokov, ktoré som odmietla vziať, lebo to proste nemám absolútne kam uložiť a tak či tak mi z toho po troche nosí už teraz...). Novej i použitej, bez ohľadu na to, čo by som ešte potrebovala alebo že to nemám kde skladovať. Alebo o ponúkanie pomoci, o ktorú zatiaľ nestojím, lebo si chcem tie veci zariadiť a skúsiť sama. Ty aj moja mama ste už svoje deti vychovali, toto sú Vaše vnúčatá, je teda fajn, ak prídete na návštevu, pohráte sa s deťmi, poklábosite s dcérami/nevestami pri káve, poradíte ak sa pýtame, ale nie sú to Vaše ďalšie deti, nie ste v pozícii matiek. Ak si chcem kupovať veci pre dieťa sama a poviem ti to, ak sa chcem v prípade pôrodu bez komplikácií starať o dieťa a domácnosť sama bez pomoci mami, ak si mienim krstiny organizovať sama, nemá mi čo do toho nik kecať a ako dospelá ženská by si to mala akceptovať a začať sa správať rozumne. Je to asi aj o prístupe, ktorý spomínala viktorka_od splavu , keď som už dosť veľká a dospelá na to, aby som vynosila a porodila dieťa, som dosť veľká na to, aby som si okolo neho zariadila veci. A v prípade, ak to budúca stará mama nevie akceptovať napriek námietkám, asi by sa mala zamyslieť ona a nie matka dieťaťa...

Pardón za prípadne ostrejší tón, ale práve som dotelefonovala s mamou, ktorá mi do telefónu navrhla, že na čas po pôrode sa nasťahuje k svokrovcom, keď ju nechcem doma a bude mi večer chodiť kúpať dieťa...No je to normálny prístup?? 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:20
Reakce na Karja:

viktorka_od splavu Hele, ja to tak taky zacala, a dobry, ale najednou zmena, ditko dokonce pohublo, takze ted vazim a uvidim.

Karja Vazeni Te zbytecne stresuje. Zalez s miminkem na par dni postele, tulte se, mliko bude :-) Prevazit staci takhle ze zacatku 1x za tyden, jinak to neni moc smeroplatny (jednou je vykakany a vycurany, jednou tesne po kojeni, na vaze se ruzne vrti, takze je to cislo stejne nepresny...). Muzu doporucit na FB skupinu Podpora kojeni. Kazde miminko nejdriv trochu zhubne, no stress ;-)

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:40
Reakce na DrowRanger:

Ty aj moja mama ste už svoje deti vychovali, toto sú Vaše vnúčatá, je teda fajn, ak prídete na návštevu, pohráte sa s deťmi, poklábosite s dcérami/nevestami pri káve, poradíte ak sa pýtame, ale nie sú to Vaše ďalšie deti, nie ste v pozícii matiek.

​Tak samozřejmě a zaplaťpámbu za to!!!  Hlásám vždy a všude, že vnoučata jsou lepší než děti právě proto, že nejsou moje a dají se vrátit!  Ještě to tak, abych byla znova v pozici matky, uf!

No a jinak... pokud není ochotná zamyslet se tvoje matka (kterou předpokládám už znáš delší dobu, takže tě to nemůže překvapit), musíš se zamyslet naopak sama - nad vhodnou formou komunikace, jestli chceš dosáhnout svýho. T.j. ten ostřejší tón ti tady není moc platnej 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:42

DrowRanger Tsss, to delala tchyne taky, ruzny varianty bydleni jinde a ted vzala zpatecku! Treba to nebude tak horky, jen se nabizi proste:-D. Moje mamka taky furt strasila a tak, ted odjizdela a z domu mi volala, ze to bude dobry, ze jsme hrozne sikovny a tak. Verim tomu, ze se to uklidni i u vas;-).

ziginka Diky za podporu, slo to predtim dobre, pujde to I ted;-)'

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. června 2018 12:48

Karja ja už som na to momentálne tak strašne alergická, že si o tú pomoc nepožiadam ani keď ju budem ozaj potrebovať .

barbucha uvítam akúkoľvek nevyhrotenú radu ako teda komunikovať s niekým, kto nepočúva ak mu povieš na rovinu čo chceš nechceš a navyše okolo neho musíš opatrne našlapovať, aby sa neurazil . Každopádne predpokladám, že po pôrode aspoň jedna vec bude istá, nebudem mať čas riešiť takéto blbosti 

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 28. června 2018 13:03

DrowRanger 

No to je právě to jádro problému - našlapovat opatrně se mi moc neshoduje s tím říct to na rovinu!  Ale to si každej musí vybalancovat sám, jsou to jeho příbuzný.

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 28. června 2018 13:14

ziginka Tak po mně doktorka vždycky chtěla informaci,  kolik dítě při kojení vypije. To se dá zjistit jen vážením před a po kojení, samozřejmě v tomtéž oblečení a plíně. To, jestli je vyčůrané, je ráno nebo večer, nehraje roli. Ovšem to, že to člověka stresuje, samozřejmě nepopírám 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 28. června 2018 13:23

Karja nestresovat se. Děcka přibírají skokově, pokud nepláče hladem a je spokojené, neřešit. Doktoři někdy zbytečně prudí, ale nenechat se tím rozhodit, hodně chovat, často přikládat a všechno bude v pohodě. Začátky jsou krušné, ale jak se sehrajete, je to super. :)

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 13:43

Karja Mě taky doktoři nařídili dvouhodinovky, navíc s UM, bylo to po měsíci opravdu k zešílení - každé 2 hodiny připravovat UM, budit, vážit před, po, přebalovat.

Zpětně bych řekla, že mi to nařídili jen tak pro sichr, a že když dítě opravdu výrazně nehubne nebo nemá jiné znepokojivé příznaky, je pro něj i pro matku lepší se vyspat. A tak jsem to u druhého dítěte tak udělala.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 28. června 2018 14:10

Začínám chytat nerva, v neděli budou naši poprvé hlídat děti a to i v noci. Je kolem toho tolik pindů, že to asi bude poprvé a naposled.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. června 2018 14:42

rasaNori to si si dala tazko splnitelnu kombinaciu. vacina kocikov s podvozkom do terenu nie je skladna. ja som chodila do lesa so starym jane nomad a nemal nafukovacie kolieska. iba pogumovany plast a rovnako to ma aj sucasny valco snap 4. ja mam zvedave dieta takze prehadzovanie korby alebo rucky som neriesila lebo chce vzdy vsetko vidiet. este aj z hlbokeho kocika furt trcala hlava

skus pozriet znacku jane. mozno tam najdes nieco co ti bude vyhovovat napriklad toto mi vybehlo ako prve ze skladny sportak

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 14:45

Luna hlavni je hlidani, pindy neres. a vypni telefon!

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 28. června 2018 14:56

viktorka_od splavu Telefon neuslyším, jdem na koncert. Ale pindy se netýkají dětí, ale nás. Páč my se samozřejmě zabijem v autě a co chudáci děti bez nás, že...

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 28. června 2018 15:03

Luna no deti budou mit prarodice a skvele je vychovaji se na to fakt vyprdni, hlavne ze bude hlidani. usmivat, kyvat, spunty do usi. no presne jak pise babi barbucha!;-))

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 28. června 2018 15:04

Luna nebo maminka zdrhne s Edwardem Louisem Seversonem.... jsem se zasnila...

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 28. června 2018 15:05

Luna pockej,nepsala jsi tu,ze se tva maminka boji,ze na tebe spadne balkon?

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 28. června 2018 18:01

Sweet Potato to jako ja to kyskys? Takhle to opravdu neni, ja prave tim ze vim jaka je ji nechci stirat timto stylem, ale v posledni dobe me to opravdu napada...

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 28. června 2018 18:04

Gatita Balkon neklapnul, ted mi predpovida jiny konec. A kdyz nevyjde autonehoda, zabije nas na koncerte elektrika nebo treba blesk. Opustit dum=smrt! 

Offline Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 28. června 2018 18:44

DrowRanger at se urazi, aspon bude chvilu pokoj ne?