Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 29. června 2018 20:26

Boli sme dnes na navsteve u mojej babky, otcovej mamy. Isla som tam len kvoli otcovi, ktory sa chcel popysit vnucikom. A cestou domov sa maly v aute povracal, prvykrat v zivote. Opat tam tak skoro nepojdeme.

Offline tv
4208 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:06

My odjizdime za ctrnact dnu, takze snad se dite do te doby uzdravi-vcera zacal kaslat, dnes tece z nosa, teplotu cekam zitra. Sakra.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:06

letfenixa nedobré občerstvení, nebo nervy?

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:10

My odjíždíme zítra, s vírou, že mořský vánek je na rýmičky a kašle to pravé. (čti: máme to už zaplacené)

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:47

viktorka_od splavu 

Jedlo. Mnou zamietnute, napriek tomu dietatu ponuknute.

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:52

letfenixa A co to bylo? Ať vím, co zatrhnout ;) Synovi dosud nikdo necpal nic, co by mi nějak extra vadilo. Jen jedni známí mu dovezli asi dvoukilový kornout gumídků   Tak ty teda jíme s mužem.

49357 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:55

letfenixa no, tohle je fakt zvláštní. nikdy nezapomenu na to, jak moje osmdesátiletá babička napájela tehdy asi dvouletou dceru vodkou s džusem schválně přede mnou a tvrdila že je to "jen šťávička"

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 29. června 2018 21:56
Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 29. června 2018 22:10

Pinot Noir Bol to párok.

viktorka_od splavu Táto istá babka dávala môjmu, vtedy asi 5-ročnému, bratancovi, štamperlík malinovice a keď som vyskočila, že preboha to čo robí (jeho rodičia to pokojne prehliadali), tak mi povedala, že veď to je sladké.

Kysuce.

49357 příspěvků moje polička 29. června 2018 22:11

letfenixa tak u nás vyškovsko ale to je prostě stejné. dokud to neškodí přehlížet a když jo tak prostě sebrat děcko a vypadnout, to se nedá nic dělat:-(

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 30. června 2018 10:40
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. června 2018 10:50

Luna Já nikdy nezapomenu, když jsme se synem 1,5 roku jeli do dětské. Bouchl se hodně do hlavy a dva dny ho to bolelo, ještě začal říkat, že se motá. Na pohotovosti si doktor klepal na čelo, že jak nám něco takového mohl říct v tom věku. U nás mluvil brzy i starší, takže já jsem vůbec nechápala, jak to myslí. Poslal nás na neurologii a tam doktorka napsala, že se jedná o chytré, mluvící dítě a je nutné věřit, že se motá, že ví co říká . Od bráchy kluk nemluvil skoro vůbec až do 4 let...jako fakt nic. Ve školce strašný problémy, prošli i vyšetření na sluch a kde co. Teď ve škole je úplně v pohodě, asi se mu jen nechtělo. Je celkem dost introvert. A holčičky jsou taky každá jiná. Starší v roce a půl mlela jak o život a i dnes se jí pusa nezastaví. Mladší sice teď v roce a půl mluví, pořád, ale tak 10 slov co má význam a zbytek taková vata bez významu 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. června 2018 12:07

Ak sa môžem opýtať, požívala niektorá z Vás nosič pre malé bábätko? Cca mesačné? Chcela by som ho viac menej len na prechádzky do lesa so psom, nech nemusímm so sebou ťahať kočík (+ s tým by som sa na väčšinu obľúbených trás ani nedostala). Šatka mi príde zložitá, radšej by som niečo, čo nemusím viazať.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:01

DrowRanger áno, mala som tú novorodeneckú vložku do Erga, ale nepáčilo sa mu to.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:10

DrowRanger existují předvázané šátky, které nemusíš nijak složitě motat, jen uvazes popruhy. Nebo i nosítka vhodná už pro novorozence, nejznámější je asi Storchenwiege, caboo nebo fidella. Značek je mnohem víc, zalezi. Kolik chceš investovat, jestli radši zavazovací nebo přezkové, jaký materiál (z běžné látky nebo šátkoviny...) 

Doporučila bych ti přidat se do skupinky na fb Nosíme děti, najdeš tam celé album s přehledem nosítek vhodných už pro novorozence a spustu dalších rad a tipů. Kdybys chtěla pomoci s výběrem, ráda pomůžu.

V několika fb skupinách taky probíhá prodej použitých nosítek, kde bych se nebála podvodu. Buď ta skupina nosíme děti má svůj bazar nebo pak skupina Nošení děti - prodej

Byla bych dost obezřetná při koupi třeba na sbazaru nebo bazoši, jsou tam často k vidění padělky známých značek, které nemají potřebné atesty na materiál.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:26

žluťásek predviazané šatky? máš niekde link/názov? akurát som pozerala videá na viazanie šatiek a teda...5 dňového novorodenca by som hentak asi nezvládla zaviazať, pri mesačno už hádam nebudem mať pocit, že ho zmrzačím alebo prizabijem pri manipulácii...V skupine už som, len teda kým sa človek preberie tými príspevkami, kde si mamičky ukazujú šatky k tým, ktoré sú k veci, tak to trvá  

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. června 2018 14:19

DrowRanger chi chi, jo, je to tak :) koukni tam přes fotky do alb a přímo najdeš album s nosítky podle věku. 

Šátek se tváří složitě, ale stačí se naučit jeden úvaz a vystacis s ním prakticky po celé nosiči obdobi. Jmenuje se kříž s kapsou uvnitř, dá se naučit i z videa na YouTube. Já jsem trénovala s panenkou baby anabel :-)

Předvázané šátky jsou třeba to caboo

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. června 2018 14:39

DrowRanger sestra se myslím chystá prodávat bondolino, to taky není vůbec špatné nosítko. V pase se zapíná na suchý zip a má perfektní pohodlný bederní pás, ramenní popruhy se zavazují křížem jako satek. Dobře se s ním manipuluje, jen si zapneš dole bederak, položis miminko na sebe, jednou rukou pridrzis a druhou natahnes zádovou opěrku a pak už jen utahnes ramenní popruhy. Je super, že nemusíš nic přenastavit pokud se budete v noseni střídat s manželem.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. června 2018 15:04

DrowRanger mala som aj satku (bebe neviemco nazov si nepamatam cely) aj nosic (infantino). pouzivala som od narodenia. problem bol v lete lebo telo na telo velmi hreje a dieta neznasa horucavy a dava najavo mrzutostou a placom.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 30. června 2018 18:28
Reakce na DrowRanger:

Ak sa môžem opýtať, požívala niektorá z Vás nosič pre malé bábätko? Cca mesačné? Chcela by som ho viac menej len na prechádzky do lesa so psom, nech nemusímm so sebou ťahať kočík (+ s tým by som sa na väčšinu obľúbených trás ani nedostala). Šatka mi príde zložitá, radšej by som niečo, čo nemusím viazať.

​@Drowranger Na male mimino jsem pouzivala Pittari wrap. Ma to pas, ktery zapnes kolem pasu, k nemu jsou pripevnene dva pruhy latky, ktere si prehodis pres ramena a obvazes kolem sebe, a do toho vlozis mimino.