Ja se snazim delat neco v mistnosti, kde zrovna s ditetem jsme. On leze, vytahuje supliky a roztahuje kdeco
a ja muzu treba nakladat do mycky, luxovat nebo zalevat kytky. Nastesti moc nepotrebuje noji asistenci. Doporucuju audioknihy, driv jsem byla proti nim, ale ted ma clovek aspon trochu pocit, ze dela neco pro svuj rozvoj. Syn ma jeden dlouhy spanek dopoledne a to je skvele, to muzu fakt delat i neco poradneho. Jinak pres den muzu prakticky kdykoli jet na prochazku nebo jakmile prijede manzel, tak se projet autem. Dite najelo na nas nepredvidatelny system celkem automaticky. Potrefenáhusa A to si nemuzes dojit? Ja tohle nejak nechapu, to musi byt pro tebe strasne vycerpavajici. Vzdyt se nic nestane, kdyz bude dite pul minuty na koberci samo. Musis myslet trochu vic na sebe. Spokojena matka..vsak vis.
Vše o těhotenství a dětech
Jos jj mas pravdu, kolikrat si to zensky dekaji samy.. jenze pak mas dite ktery kdyz mu nevyhovus chytne hysterak, ktery pak resis treba dve hodiny a to si podruhe rada odpustis, kor kdyz k tomu patri poblity a pos.. vse atd..
Jos s dětmi, které necháš na koberci, je to v pohodě. Ale já si teda taky nedojdu na záchod, kdy chci, odsouvám pití, jídlo, necvičila jsem už tak půl roku. Připadá mi, že pořád něco chtějí, a když zrovna nechtějí, rychle se vrhnu na něco, u čeho je nepotřebuju - zpracování syrového masa, umytí záchodu, nalití krtka do odpadů,... Pak si uvědomím, že se mi chce už dvě hodiny čůrat. A stejně mi klepou na dveře, sotva dosednu na záchod. Jsem možná neschopná nebo jsou to nezvládnutí fracci, ale je to prostě tak, takže mám pro Potrefenáhusa pochopení.
Jos dokud to dite minutu rvalo samo na koberci, byla to jeste pohoda. Ted za mnou se revem leze, bud busi s revem do dveri, kdyz je zavru, a nebo mi rovnou vyleze na klin, kdyz je nezavru. Kez by tu minutu vydrzela u neceho sama. Ale ona mi musi byt nonstop v patach a diky ni jsem pochopila, ze kdyz nekdo rekne, ze mu dite visi na noze, neni to metafora. Takze ja se snazim uklizet nadobi a u toho mi u nohy stoji rvouci batole, drzi me za nohavici a chce chovat
ale jinak je uplne zlata.
Jos hele, dite co rve na koberci je ok. Dite, ktery nechodi, ale vysplha na kuchynskou linku uz ok neni. Ale treba nebudes mit malyho sebevraha. Ale my jsme na nej denne doma dva a vzdycky ho jeden musi aktivne hlidat, jinak se neco stane.
Pinot Noir vsude je neco. Ja se u starsiho snazila hlidat si to svoje, honila jsem ho v osm do postele, aby byl vecer klid, ucila jsem ho, ze kdyz si vsichni sednem k jidlu, nebudu tech 10 minut podavat kapesniky a auticka, ze kdyz telefonuju, nema mi tech 30 vterin jecet u ucha a tak. U mladsiho jsem to vzdala a vysledek je asi tak stejny, vcetne rozrazenych dveri od zachoda a zastupu potrebnych prihlizejicich
. Ale starsi v tech 5 letech uz moje potreby celkem chape, jen teda nesnese, kdyz si sednu s knizkou. To se vedle hned zhmotni, komentuje, ze uz jsem na strane 653 a pta se, jestli to je min nez tisic a kolik mi jeste zbyva...
Jos tak ona to byla trochu nadsázka, ale proste nejde ty činnosti plánovat podle mě, někdy uvarim úplně v pohode nekolikachodovej oběd a někdy na mě visí od rána do vecera, ze sotva utru stůl po jídle
ale jaks třeba psala, ze si dite s necim hodinu buší do koberce a ty si čteš, tak to neznám, v půl roce teda ani omylem, ono se to pak asi těžko představuje, ze jsou děti, který takhle nevydrzej. Jako ona je zlatá, není to stížnost, ale proste plánovat, aby to bylo podle mě, se nedá.
ted teda si zrovna taky někde buší a už asi 2 minuty si na mě nevzpomnela, ale taky má už skoro půl hodiny spát a nic!!!!
INCOM1 u nas to s kocarem taky porad vypada blede. Po kratkem obdobi, kdy zjistila, ze v nem muze stat a koukat, se naucila slezat z postele na zem a to ted praktikuje i v kocaru za jizdy. Proste z nej vystupuje. Zasekne se vzdycky o ksiry a jeci, ze nemuze ani tam, ani zpet. Myslim, ze az se nauci chodit, mame s kocarem utrum definitivne. Ja uz beru kocar jen tehdy, kdyz jdu ven s nejakou kamaradkou s kocarkem. Ale to neni uplne kompatibilni, protoze ony vetsinou potrebuji, aby kocar jel a dite v nem tak spalo, zatimco kvuli nam se zastavuje kazdych sto metru, protoze bud dite visi hlavou dolu ven, vystupuje, chce si stoupnout a ksiry je treba pretocit, chce piti, susenku, podat hracku, sebrat neco, co vyhodila na zem, pripadne prehodit do satku, protozev kocaru uz ji to nebavi. Ale jak rika muj muz, kdyz si jednou zvyknes na tu volnost, co s nositkem mas, tak uz se ti s tim kocarem ani nikam nechce tahat ![]()
A pak ty děti vyrostou, občas člověka nechají i dojít na záchod, aniž by v tom momentě nutně něco potřebovaly... a pak člověk věší prádlo v ložnici a hošík si v kuchyni vezme ten největší nůž a ořezává si klacek z venku pěkně do špičky.. Říznul se jen třikrát. Zalepil si to sám, než jsem to zjistila...![]()
Jinak hlasim, ze v pondeli jdeme na vstupni prohlidku k nove detske doktorce a ja doufam, ze timto me stiznosti na padiatra konci ![]()
Potrefenáhusa tak buď jdou na záchod se mnou nebo holt počkají - měli i období, kdy prostě řvali. Mě se osvědčilo co nejvíc přizpůsobit domácnost, abych ho aspoň doma hlídat nemusela. A samozřejmě v čase, kdy dítě spí, se věnovat sobě, ne domácnosti. Je pravda, že já neměla žádné ambice. Několika chodový oběd jsem vařila jen v době, kdy byl muž doma:)
711990 mladší dítě vlezlo všude:) Holt jsme tři měsíce měli židle položené na bok a všechny podstavce staršího byly ve výšce.
Zuzuli Tak třeba moje dcera to měla s kočárkem podobně a vzala ho na milost právě až ve chvíli, kdy se naučila chodit a zjistila, že nožičky taky můžou bolet :o) Takže někdy ťapkala okolo a někdy se prostě rozhodla vézt.
Tak přesně ty dvě minuty to trvalo, než si na mě vzpomnela a šla mě tahat za nohavici...ale už spi ![]()
viktorka_od splavu tohle neznám, to musí bejt moc strasny, ale já hrozne špatně snasim ten plac obecně, jist třeba během řevu nebo si v klidu dojit na ten záchod, to fakt nemuzu. A jeden plac plodí další plac a je to takovej zacarovanej kruh, ze kteryho jsme pak zvalcovany všichni.
Pinot Noir Ty uz mas velke rarasky. Tak nejak tusim, ze s chuzi a vetsi sikovnosti to bude mnohem horsi! A mas 2 navic. Ale mne taky treba dneska dite dolezlo pred sprchovy kout a spustilo virval. Ale za chvili dobry. Navic kdyz vim, ze se nema jak zmrzacit, tak jsem celkem klidna. Zuzuli Na noze mi obcas taky visi, nebo vyndava veci z mycky. To je hrozny, to chapu. Ale ty mas fakt uplne jinak kontaktni dite, tak to mame kazde uplne jiny. Ja dam dite do kocaru, autosedacky nebo ho vypustim na terase a on je uplne stastny a zkouma okolo, rozhlizi se...proste jak rikam, mam dite pro slabe kusy. Tak se mi to tady keca. Za to se omlouvam vsem. A to jeste moje mama obcas ma ty reci stylu: " tyjo to ty jsi ani nebrecela, nebo dyt on na tobe porad visi". Ale spis to vsechno zapomnela.
Potrefenáhusa ja to, ze si dite samo hraje a ja si treba ctu, znam. Ale musim sedet vedle ni. Pak si hraje a ani si me nevsima. Ale jakmile se pohnu, ze se zvedam a jdu pro piti/na zachod/otevrit kuryrovi, okamzite zpozorni a zacne rev a je mi v patach, dokud si zase nesednu zpet. Ale protoze ji uz nemuzu moc nechavat bez dozoru, uz jsem ji nekolikrat sundavala z komody, kam si nejak vylezla pres dalsi nabytek, pripadne vyleze nekam na zidli/pohovku a trenuje tam stani bez drzeni, parkrat jsem ji uz chytala, kdyz padala po hlave dolu, tak jsem vlastne rada, ze me vsude nasleduje ![]()
Potrefenáhusa To je taky rozdil mezi nami. Tuhle muz behem revu maleho prohlasil, ze uz jsem evidentne uplne imunni
. A to on vyrvava treba i jen tak, kdyz s necim triska, tak do toho hulaka. Nebo kdyz ceka ve stolicce a jidlo neni vcas (tj hned!). Taky neni rev jako rev, a uz to poznam.
Zuzuli naše to má teď podobně, ona se stavi i opírá při sedani o mne, porad mě prelejza tam a zpátky, leze mi na klin a tak, takže moje přítomnost je taky nutná....Akorat teda ona by většinou moc chtěla to, co držím v ruce já, ať je to knizka, nebo telefon
furt čekám na to pletení na matersky, co popisovala Dadoo a furt to nějak nevypadá!!!!
Jos tenhle řev mi neva, plac jo
ale jak jsem tedka četla u někoho na insta - chlapecky je tezsi udržet naživu, zatímco holcicky jsou dramatictejsi :-)))
Potrefenáhusa
. Jo to sedi. Vcera jsem ho trikrat sundala od stolu a poctvrty mu ta noha ujela a primo do cela o hranu. A skoro nerval! A sel do toho popaty...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY