Tabea áno
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa
jestli nemají horší stížnost, tak bych byla fakt v klidu.
Myrtila Já tě velmi lituju, víc nemůžu. Snad jen poskytnout sama sebe, jako důkaz, že přežít se to dá, dobré je, najít si kamarádky s dětmi. Ale takové opravdové, ne že se vídáte jen kvůli dětem (i když i to pomůže). :-)
Garfie Dekuju, ono mi pomohlo uz jenom to sem napsat. Prave doted jsme se s miminem s nikym moc nevidali, bala jsem se covidu, ale uz pomalu zaciname. Zrovna vcera jsem tu mela na navsteve kamaradku s ditetem (zname se uz roky), a ta mi rekla, ze co resim, dokonce mam zality kytky, tak ze to jeste nemuze byt tak zly
Vecer mlade usnulo a mne se podarilo hodinu v kuse sedet u siti, to bylo takovy osvezeni, uplnej marieuden ![]()
Mne hodne pomohlo si uvedomit, ze i kdyz treba den nebyl nejlepsi a v noci se vstavalo, tak ze se vlastne nic nedeje, ze to je dost normalni a casem to prejde a ze nemam ted jine povinnosti, tak to nevyspani a ten stres (pro me je pobyt s detmi doma celkem stres, neumim se moc povznest nad ten krik a dost to prozivam s nimi) nejak dam. To me na tehle materske hodne osvobozuje, ze si muzu rict: spatne ji?bude mit spatnou naladu a nebude dobre spat? Co uz, zitra se to srovna, vlastne nic nemusim. Se starsim jsem pracovala, tak ten rezim byl alfa a omega, ale pokud ma clovek klasickou materskou, tak je to sice obcas neprijemne, ale vlastne o nic nejde. A to siti ti chvalim! Ja se to ted sama ucim a je to skvely konicek. Mne osobne dela moc dobre, kdyz pak vecer zasednu ke knizce nebo k tomu siti a soustredim se na jednu konkretni vec.
Izolace na materske byva casta, ted je to zostrene tim kovidem, my temi kontakty take dost setrime. Ale jednou tydne si ted kamaradku pozvu a kvalita zivota velmi stoupla. A Garfie ma pravdu - je treba pestovat "opravdove" kamaradky. Kamarady "pres deti" jsou fajn kvuli detem, ale i kdyz jsou to fajn zenske, jsou to pro me cizi pani a neni to uplne ono.
Tabea ďakujem
Gatita ja bych se trosku priklonila k te "spadove" skole v miste bydliste, pokud je dite trba trochu uzavrenejsi typ/ nelita hodne povenku, tak muze byt pak problem, kdyz do skoly jezdi jinam a po skole domu, tak kamaradi "z ulice" ho neznaji a muze byt osamely, spoluzaci zas mivaji svoji partu co jde po skole spolu ven ale to bydlici v jine ctvrti nemuze.. mam to doma a zrovna u nas blby. v jinych rodinach/prostredi to vubec vadit nemusi, ale dobre bych to promyslela
Myrtila kvety polievkam ráno z hrnčeka s odstatou vodou, čo bol na nočnom stolíku ![]()
Myrtila ja doporucuji najit si vic kamaradek "pres deti" (ja je nazyvam spis zname) a z nich se pak nektere stanou opravdovymi. Idealni je, kdyz se taky znaji. Pak spolu chodite parit, kdyz deti povyrostou. ![]()
Jinak prvni rok na materske jsem byla hodne osamela, mela jsem deti z kamaradek prvni, navic jsem byla od mych kamaradek daleko. Jakmile jsem se seznamila v okoli s ostatnima matkama, tak bylo vse lepsi. S nekterymi to byl vztah opravdu jen "pres deti" a nevidame se ted vubec, ale jine zustaly a jsme si blizke.
viktorka_od splavu záleží, jak je ta nespádová škola daleko. My máme v docházkové vzdálenosti ty školy tak čtyři, spádová je sice nejblíž, ale ne o moc. Takže si nemyslím, že všechny děti z okolí půjdou nutně tam.
Gatita Dite slo na spadovou, protoze se nam ta skola libila, ale moc kamaradu tam neslo - v okoli jsou dalsi 2 skoly, kam sly deti spis. V te prvni tride se to vsechno presklada, vztahy se dost zmeni, vznikaji uplne nova pratelstvi. Nebala bych se toho.
Resila bych, zda je skola dobra, zda je vam sympaticka, tam jsou fajn pani ucitelky (to je nejdulezitejsi). Kdyz je to blizko, tak je to taky vyhoda, dite muze, kdyz je starsi chodit samo nebo a muze chodit ven se spoluzaky.
viktorka_od splavu ta nase spadova skola je hezka, nova, minutu pesky od domu, zadna krizovatka po ceste, syn by mohl chodit sam. Ti spoluzaci v miste bydliste mi prave prijdou take jako velky bonus, clovek vic zapadne do mistniho prostredi a hlavne si muze dojit po svych pohrat s kamarady, zadne slozite jezdeni autobusem. O skole se akorat proslycha, ze je hodne lazo plazo, resp. jedne zname prijde, ze tam toho moc nedelaji. uplne nepotrebuju, aby syna drtili od prvni tridy, vsak nevime, jak mu to pujde (myslim, ze jo, ale kdo vi) a jestli to bude na gympl, ale chtela bych, aby se tam dobre naucil zaklady, aniz bych ho po vecerech musela od piky ucit i/y, protoze to je na ucitele moc prace. To by mi prislo blbe. Uvidime. Ta skola ted znasobila kapacitu a navenek vypada atraktivne, tak treba pritahne kvalitni ucitele a nalaka to i rodice synovych skolkovych spoluzaku. Ono to je asi dost subjektivni, vim o lidech z vesnic kolem, kterym naopak nevoni ty jejich zakladky a hlasi deti k nam.
letfenixa však to mají kytky nejradši, odstátou vodu.
Myrtila ten covid je naprd, ale my už se taky vídáme, kromě toho, ze jsem strašně pookrala já, tak se to strašně líbí diteti, ukazuje na jiný děti prstem a směje se, tuhle si s ni moc hezky prohrála asi trileta holcicka...
a pro tu psychickou pohodu je to úplně neuvěřitelná vzpruha!
Lamicka no ano, jasne, obracene to prece plati taky:-) pokud mas u baraku 4 skoly muze jit ditko do kterekoliv, protoze pak bude mit moznost travit cas se spoluzaky i po skole. jestli to budou deti ktere zna ze skolky nebo ne, to mi neprijde podstatne
viktorka_od splavu ted uplne nevim, jak to myslis, i kdyz mam dojem, ze se shodujeme? ![]()
Akorat u nas se vetsinou deti do jine nez do spadove nedostanou
a letos zustalo v jedne skole plno spadovych deti pod carou. Rodice se dost bouri, bohuzel se vi, ze to je kvuli spadove turistice a radnice si s tim uplne nevi rady.
Lamicka shodujeme![]()
Já jsem si několik kamarádek s dětma našla tady a je to hrozně skvělý
Já jsem jinak dost introvertní, že bych se skamarádila s někým na hřišti tolik, že bychom k sobě chodili na návštěvy a hlídali si vzájemně děti, to mi moc nejde. Tady mám pocit, že se už známe roky :)
Aranel veď to si aj hovorím, len si musím vždy zapamätať, ktorú som poliala, aby prišli časom na rad všetky
žluťásek tiež by som sa s vami rada stretla nielen on-line
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY